چرا پوست صورت قرمز می شود و راه حل آن چیست؟

سرخی پوست

پوست صورت یکی از قسمت های مهم و تاثیر گذار در زیبایی ظاهری هر فردی به شمار می آید و از این نظر دارای اهمیت بسیاری می باشد، گاهی ممکن است پوست به دلایلی دچار قرمزی گردد و نارضایتی شخص را به دنبال باشد عواملی مانند آفتاب سوختگی، واکنش آلرژیک به محصولات آرایشی یا برخی داروها، مصرف الکل و یا موارد دیگر که برای درمان و از بین بردن قرمزی ابتدا باید علت قرمزی را دانست تا بتوان بهترین راه جهت درمان آن را پیدا نمود، در این مقاله از مجله آرانیک سعی ما بر این است تا علت های قرمزی صورت و بهترین راه های درمان آن را به شما آموزش دهیم پس تا انتها با ما همراه باشید.

عوامل ایجاد کننده قرمزی پوست صورت

پوست صورت ممکن است در اثر عوامل زیادی دچار قرمزی گردد که مهم ترین عوامل ایجاد آن به این شرح است:

۱) آفتاب سوختگی

قرار گرفتن طولانی مدت و بدون کرم ضد آفتاب و کلاه لبه دار در برابر تابش نور خورشید پوست فرد را دچار آفتاب سوختگی می کند که بدن جهت ترمیم آن خون بیشتری را به صورت می فرستند و همین امر سبب قرمزی پوست می گردد، هنگامی که صورت دچار آفتاب سوختگی می گردد ممکن است علاوه بر قرمزی دچار تاول، خارش، حساسیت به لمس و پوسته پوسته شدن گردد. سوختگی پوست همیشه در اثر آفتاب نیست و ممکن است پوست صورت در اثر عوامل دیگری مانند:  حرارت، مواد شیمیایی، جریان الکتریکی و تابش اشعه نیز دچار سوختگی گردد.

۲) درماتیت

درماتیت که به آن اگزما نیز گفته می شود نوعی التهاب پوستی است که قرمزی و خارش پوست را به دنبال دارد و دارای چند نوع می باشد:

  • درماتیت تماسی

این نوع درماتیت در اثر تماس با عوامل حساسیت زا و محرک مانند محصولات آرایشی، صابون، برخی گیاهان و فلزات و نیز برخی رایحه ها به وجود می آید که می توان با دوری از این عوامل به راحتی مانع از به وجود آمدن درماتیت تماسی شد.

  • درماتیت آتوپیک

درماتیت آتوپیک که به نام اگزمای آتوپیک نیز شناخته می شود سبب قرمزی پوست کودکان می شود و دارای علائمی دیگر چون خارش، تورم و ترک خوردن پوست است.

  • درماتیت سبورئیک

یکی از شایع ترین نوع درماتیت، درماتیت سبورئیک می باشد که بیشتر در قسمت های چرب پوست مانند کف سر ایجاد می گردد و سبب قرمزی پوست می شود اما در قسمت های دیگر بدن نظیر صورت و قفسه سینه نیز رخ می دهد.

حتما بخوانید:   علائم حساسیت پوست انسان به خرگوش

۳) عرق سوز شدن

هنگامی که در محیط های گرم و مرطوب قرار می گیرد پوست دچار تحریک شده و عرق سوز می گردد که در اثر آن خارش، قرمزی پوست و جوش های کوچکی در محل مورد نظر ایجاد می شود و معمولا در قسمت های از بدن مانند کشاله ران ها یا چین های آرنج رخ می دهد و موجب احساس ناراحتی و سوزش می شود.

سرخی پوست۴) فولیکولیت

در این بیماری شایع پوستی فولیکول های مو دچار التهاب شده که این التهاب در اثر عفونت باکتریایی یا قارچی اتفاق می افتد و در کنار این فولیکول های آسیب دیده برآمدگی های کوچک و قرمز رنگی ایجاد می شود که ممکن است سبب خارش شود همچنین ممکن است این ناحیه به لمس حساس یا دچار تاول چرکی گردد.

۵) روزاسه

یکی دیگر از بیماری های شایع پوستی روزاسه می باشد که معمولا در ناحیه صورت به شکل قرمزی پوست دیده می شود، شروع آن با برافروختگی بوده و صورت سرخ می گردد و چنانچه بیماری پیشرفت کند مدت این برافروختگی بیشتر می شود و در سایر مناطق علایمی مانند لک، احساس سوزش و مور مور شدن در پی دارد.

۶) پسوریازیس

در این بیماری که یک اختلال پوستی مزمن بوده سلول های پوستی جدید بیش از حد تولید می شود و این تولید بیش از حد منجر به قرمزی، خشک شدن و پوسته پوسته شدن پوست می گردد و در کنار آن فلس های نقره ای رنگ به وجود می آید، این بیماری را می توان بیشتر روی آرنج، زانو و پوست سر دید اما احتمال پیدایش آن در هر قسمتی از بدن وجود دارد، این عارضه ممکن است برای مدتی از بین رود و دوباره ظاهر شود.

۷) زونا

زونا یک عفونت ویروسی بوده که سبب ایجاد بثورات قرمز رنگ و تاول روی پوست می گردد ممکن است در هر قسمتی از بدن دیده شود اما بیشتر در قسمت بالا تنه و صورت ایجاد می شود، این بیماری موجب احساس سوزش و مور مور شدن می گردد و ممکن است برای فرد بسیار ناراحت کننده باشد و احتمال ایجاد تاول های پر از مایع در قسمتی از بدن وجود دارد.

۸) لوپوس

در بیماری لوپوس سیستم ایمنی بدن به اشتباه سلول ها و بافت های خودی را مورد حمله قرار می دهد، این اختلال مزمن ممکن است در هر قسمتی از بدن از جمله پوست رخ دهد و در صورت ایجاد روی پوست آن را دچار قرمزی و تورم پروانه ای شکل می کند.

حتما بخوانید:   تاثیر یخ روی صورت

۹) حساسیت دارویی

مصرف برخی داروها نظیر پنی سیلین و آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد صرع، داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مانند آسپرین و ایبوپروفن و داروهای شیمی درمانی ممکن است واکنش های آلرژیک را در پی داشته باشد که این حساسیت به شکل بثورات پوستی، کهیر، خارش و تورم پوست ظاهر می شود و در صورتی که این حساسیت شدید باشد آنافیلاکسی را ایجاد می کند که یک واکنش شدید و خطرناک برای بدن می باشد. آنافیلاکسی علایمی چون دشواری در تنفس، گیجی، ضربان قلب سریع، آشفتگی ذهنی و از بین رفتن هوشیاری دارد.

۱۰) سلولیتیس

سلولیتیس یک عفونت پوستی بوده و هنگامی رخ می دهد که باکتری سبب عفونت لایه های عمیق پوستی گردد و منجر به قرمزی پوست، تورم و حساسیت می گردد، پوست این افراد معمولا گرم است و چنانچه بیمار سریع درمان نشود این بیماری شدیدتر می شود.

۱۱) مخملک

مخملک که تب اسکارلت نیز گفته می شود و بیشتر در کودکان و نوزادان رخ می دهد، یک عفونت باکتریایی مسری است که سبب ایجاد راش های برآمده صورتی و قرمز می شود و ممکن است در هر قسمتی از بدن ایجاد گردد و ممکن است همراه با علائم دیگری چون گلو درد، تغییر رنگ و تورم زبان، سردرد، حالت تهوع و استفراغ، درد شکم و عضلات باشد.

سرخی پوست صورتدرمان کردن سرخی پوست صورت

بسته به این که پوست در اثر چه عواملی قرمز شده باشد راه درمان آن متفاوت است چنانچه این قرمزی و تورم نزدیک چشم ها، لب ها و زبان باشد و تنفس را دچار مشکل نماید باید سریعا به پزشک مراجعه نمود و آن را درمان کرد تا بیماری پیشرفت نکند اما در صورتی که این قرمزی در اثر حساسیت به محصولات آرایشی یا هر چیز دیگری باشد می توان با درمان های خانگی آن را رفع نمود، چنانچه پوست به مصرف مواد غذایی یا دارویی و آرایشی حساس بوده از مصرف آن خودداری نمایید و با انجام یک رژیم غذایی مناسب و استفاده از محصولات مناسب این مشکل را حل کنید، شست و شوی اشتباه پوست با آب خیلی داغ یا خیلی سرد خود سبب آسیب رساندن و خشن شدن پوست می گردد بنابراین صورت خود را روزی دو بار با آب گرم و یک شوینده مناسب بشویید و پس از آن از مرطوب کننده استفاده نمایید. مصرف آب زیاد و غذاهای آبرسان، استفاده از کرم ضد آفتاب و دوری از هوای سرد به داشتن پوستی سالم کمک بسیاری می کنند.

حتما بخوانید:   باورهای نادرست مراقبت از پوست

عسل، خیار، چای بابونه، آلوئه ورا، روغن نارگیل و روغن اسطوخودوس دارای خواص بسیاری چون خواص ضد التهابی بوده و کمک بسیاری به رفع قرمزی پوست می کنند، یکی از بهترین درمان های خانگی برای رفع قرمزی پوست استفاده از چای سبز می باشد همچنین سرکه سیب نیز با دارا بودن خواص ضد التهابی قرمزی ایجاد شده در اثر جوش های ملتهب، اگزما و روزاسه را رفع می کند و با دارا بودن خاصیت اسیدی سبب ضد عفونی پوست می گردد، علاوه بر این استفاده از جو دو سر که دارای خاصیت ضد التهابی، نرم کنندگی، مرطوب کنندگی و تسکین دهنده می باشد در درمان قرمزی ناشی از خشکی و اگزما بسیار موثر می باشد. در صورتی که با استفاده از درمان های خانگی قرمزی صورت از بین نرفت می توانید از طریق لیزر یا نور پالسی شدید این قرمزی را از بین ببرید، در این روش دستگاه لیزر نور باریکی را به سمت رگ های خونی که معلوم هستند می تاباند و گرمای ایجاد شده از لیزر قرمزی را از بین می برد.

قرمز شدن پوست صورت به چه دلیل است؟

در صورتی که قرمزی پوست به شکل خفیف باشد و به ندرت ایجاد گردد مشکل جدی نبوده البته می تواند روی اعتماد به نفس شخص و روابط اجتماعی او با دیگران اثر گذار باشد اما چنانچه پوست به صورت دائم قرمز می باشد باید به آن توجه کرد چرا که ممکن است این قرمزی در اثر بیماری جدی تر باشد و در صورتی که این قرمزی همراه با ناراحتی، درد چشم ها و ضخیم شدن پوست در ناحیه بینی باشد ممکن است سبب کاهش دید، بسته شدن راه تنفسی و از بین رفتن زیبایی پوست گردد، بنابراین سعی کنید همیشه با رعایت برخی نکات مانند: استفاده از کرم ضد آفتاب در برابر نور خورشید، نوشیدن آب فراوان، دوری از استرس، پرهیز از مصرف الکل، سیگار و غذاهای تند، استفاده از کرم مرطوب کننده و لوسیون بعد از شستن صورت و پرهیز از صابون ها و محصولات آرایشی نامرغوب به داشتن پوستی نرم و لطیف کمک کنید.

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *