زالو درمانی ، 1500 سال قبل از میلاد مسیح و در مصر انجام می شده است. زالو درمانی ابتدا در مصر ، ایران ، روم و بعد از آن در اروپا رایج شد.در زالو درمانی ، برای درمان بعضی از بیماری ها از زالو کمک میگیرند.مثلا برای خون رسانی دوباره به قسمت هایی از بدن که عروق وریدی آسیب دیده باشند استفاده می شود. البته حکیم جرجانی اشاره می کنند ، زالو درمانی بیشتر در بیماری های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد و اول باید بدن را پاکیزه کرد و بعد زالو را برای درمان استفاده نمود. زالویی که مورد استفاده قرار میگیرد دو نوار سبز زیتونی یا سبز لجنی در پشت خود دارند. ابن سینا در این زمینه گفته اند که بهتر است از زالوهایی که دارای کرک ریز و نرم هستند پرهیز کنید ، زیرا عوارضی مانند غشی ، خونریزی ، تب و سستی را در پی خواهد داشت. پس بهتر است ، از زالویی استفاده کنید که در آب های خزه دار که محل رشد قورباغه هاست استفاده کنید.و از زالوهایی که در آب های گل آلود و سیاه هستند استفاده نکنید. باید متذکر شد که سازمان غذایی و دارویی آمریکا در 2004 استفاده از زالو را برای موارد پزشکی قانونی اعلام کرده است. در این مقاله به درمان بیماری ها با زالو اشاره خواهیم کرد. پس با مجله ، زیبایی آرانیک با ما همراه شوید.
بیماری هایی که با زالو قابل درمان هستند
1- بیماری های پوستی – جوش : درمان بیماری های پوستی یکی از محدوده های مهم در زمینه زالو درمانی می باشد.
2- صدمات : زالو درمانی در درمان کوفتگی و خون مردگی و ورم تاثیر خوبی خواهد داشت.
3- جراحی پلاستیک و پیوند اعضاء
4- بیماری دستگاه حرکتی : یکی از شایعترین بیماری های دستگاه حرکتی در زمان حال حاضر می باشد.
5- آرتروز : فرسودگی مفصل را آرتروز می نامند که در افراد مسن زیاد دیده می شوند
6- رماتیسم مفصلی: در این روماتیسم به وسیله عمل روی کل تورم مفصل استفاده میشود.
7- بیماری های چشمی : در این شیوه با تحقیقات زیادی که انجام شده نشان داده اند که ، درمان بیماریهای چشمی ، بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
8-تورم چشم ها :برای تورم زیر چشم زالو درمانی تاثیر بسیار خوبی دارد.
9-بیماری های گوش : برای بیماری گوش بهتر است برای هر گوش 2 تا 4 زالو را قرار داده و هر چند هفته یک بار این کار را تکرار کنید تا نتیجه شگفت انگیز آن را ببینید. البته زالو ها را پشت گوش قرار دهید.
10-بیماری های قلبی عروقی – تنگی عروق : اغلب به خاطر تضعیف بافت پیوندی، تنگی عروق ، سیاهرگ موجب گشادی رگی می شود و با زالو درمانی می توانید به نتیجه دلخواه برسید.
11-اختلال گردش خون : اختلال گردش خون بخصوص در افراد مسن که دست و پایی سرد دارند ، به وسیله زالو در حدود زیادی درد بهبود می یابد.افرادی که همیشه از درد ساق پا یا پاشنه و همچنین از گزگز پاها در امان نیستند و افراد دیابتی می توانند از زالو درمانی استفاده کنند.
12- اسپاسم و دردهای عضلانی : جاهایی از بدن که دارای درد هستند می توان با زالو اندازی درد آن قسمت را بهبود بخشید.
انتقال بیماری توسط زالو
زالو امکان دارد بیماری هایی مثل هپاتیت را در انسان ایجاد کند. البته زالو ایجاد بیماری نمی کند ولی امکان دارد ناقل بیماری باشد. دقت داشته باشید که زالو هایی که سر بزرگ دارند و یا بیش از حد دراز هستند امکان دارد مضر باشند. به سفارش ابن سینا بهتر است زالوهایی که کرک ریز و نرم دارند و یا حتی به رنگ لاجوردی هستند دوری کنید تا دچار عوارضی مانند خونریزی ، سستی و تب نشوید.بهتر است از زالوهایی که در آب هایی خزه دار که محل رشد قورباغه ها است استفاده نمایید.چون امکان دارد ناقل بیماری باشند.
نوع زالو
زالو از گروه خونخواران می باشد.رنگی معمولا به رنگ سیاه یا قهوه ای دارند. طول زالو 5 الی 12سانت می رسد. البته عرض آن یک سانتی متر می باشد.
خواص زالو چیست؟
زالو خواص درمانی دارد. و در زمانی که خون را از بدن بیمار بیرون می کشد ، مواد متنوعی ترشح می کند که دارای خواص درمانی است و معروف ترین آن ها هیرودین است.
خواص مواد ترشح شده در خون توسط زالو را در زیر بیان کرده ایم که عبارتنداز :
- خاصیت ضد انعقادی : در بزاق زالو آنزیمی به نام هیالورونید از وجود دارد که خاصیت آنتی بیوتیک داشته و حل کننده موکس بسیار قوی دارد ، که حتی در درمان گلوکوم که بسیار موثر ی باشد.
- عروق را گشاد می کند :به دلیل وجود ماده موجود در زالو می تواند هیستامین تولید کند.
- خاصیت ضد التهابی و ضد لخته ای
- خاصیت آنتی بیوتیکی : این خاصیت امروزه بسیار مورد استفاده قرار گرفته و در بیماری های ناشی از استاف طلایی و میکروب سل و اسهال خونی و دیفتری موثر می باشد.
- خاصیت ضد انعقادی : چون بزاق زالو دارای آنزیم هیالورونیدار می باشد ، خاصیت آنتی بیوتیکی و حل کردن موکس بسیار قوی را دارد و در درمان سل و اسهال خونی و دیفتری بسیار موثر می باشد.
خواص بزاق زالو
براق زالو باعث می شود بیماری های مختلفی درمان شوند ، چون بزاق زالو یک نوع ماده حیاتی دارد. زالوی بسیار کوچک و شگفت انگیز ، دارای توانایی فوقالعاده می باشد که می تواند در درمان بیماری ها موثر باشد. البته باید گفت که کشور ما ذخایر زیادی از این جانور را دارا می باشد و البته تجربه بسیار زیادی را هم دارد اما با شیوه زالو درمانی ، علم و آگاهی کافی را ندارد. برای تسکین درد ها می توانیم از زالو درمانی استفاده کنید که متاسفانه در کشور ما از این نعمت خدادادی بی بهره هستیم در صورتی که ایران میتواند به یک مرکز بزرگ زالو درمانی در دنیا تبدیل شود. بهترین زالوی پزشکی نوع شرقی آن می باشد. باید گفت که زالوهای ایرانی از این نوع هستند. خواص عمده زالو در بزاق آن است که می تواند بیشتر از وزن بدنش بزاق تولید کند. این بزاق درمان ، بیماری های مختلف می باشد.زالو وقتی به بدن می چسبد می تواند بزاق زیادی تولید کرده به حدی که از زیر بدن زالو بزاق می چکد. بزاق زالو دو دسته از مواد را شامل می شود که گروهی به عنوان نوروترانسمیتر هستند که بر روی پایانه های عصبی تاثیر گذاشته و سبب ایجاد تحریک عمومی روی نقاط طب سوزنی می شوند و یک دسته دیگر روی گردش خون و مویرگ ها تاثیر گذاشته و به عنوان ضد انعقاد ،ضد درد و ضد دورم نقش ایفا میکند.
از مهمترین آنزیم ها و ترکیبات موجود در بزاق زالو می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم
هیرودین
زالوی ، پزشکی دارای بزاقی می باشد ، به نام هیرودین که باعث می شود از انعقاد خون جلوگیری شود.این ترکیبات بزاق زالو به عنوان ماده فیبرینولیتیک عمل می کند و باعث جلوگیری از به چسبیدن پلاکت ها شده و ضد پلاکت می باشد. البته باید گفت که پروفسور فیزیولوژی دانشگاه ولز به نام جابن هی کرافت اولین بار به خاصیت ضد انعقادی ترشحات زالو پی برد. و همچنین فریتس مارکواست آلمانی پروتئین هیدرودین را از بزاق زالو جدا کرد.
خواص هیرودین
مهمترین ماده ضد انعقادی بزاق زالو هیرودین می باشد که از 65 اسید آمینه تشکیل شده است. هیرودین این توانایی را دارد که از انعقاد خون جلوگیری کند.همچنین هیرودین با انبساط ماهیچه های صاف جدار عروق باعث می شود که عروق گشاد شده و خون افزایش یابد. هیرودین باعث بی حس شدن محل قرار گرفتن زالو می شود و آن منطقه را بی حس کرده و دیگر سوزش و درد ناشی از نیش زالو وجود نخواهد داشت. و به همین دلیل بیمار به راحتی می تواند زالو را تحمل کند.
بدلین
بدلین یک آنزیم مهار کننده تریپسین ، کیمو تریپسین یا پلاسمین است که باعث تورم و پخش شدن در بافت می شوند.
آپیراز
آپیراز باعث می شود که از تجمع پلاکت ها جلوگیری شود و جریان خون را روان سازی کند.
اگلین
اگلین یک آنزیم ضد تورم می باشد ، همچنین ضد اکسیداسیون و ضد رادیکال هم می باشد.
دستابیلاز
این دستابیلاز یک آنزیم قوی بوده و باعث می شود لخته خونی که تشکیل شده است حل شود پس یک فاکتور ضد تجمع پلاکتی بسیار قوی می باشد.
یک ماده بی حس کنند
به دلیل ماده بسیار قوی و بی حس کنندگی که زالو روی پوست ایجاد می کند فرد بعد از 5 دقیقه احساس خنکی کرده و بیمار دیگر هیچ درد و سوزش را احساس نمی کند. و فرد بیمار تا آخرین مرحله زالو را به راحتی تحمل می کند. البته باید دقت داشته باشید که وقتی زالو به پوست می چسبد و پوست را نیش می زند یک زخم به شکلY ایجاد می شود که کاملاً بی درد می باشد.
خواص درمانی زالو
زالو درمانی بسیار بهتر از حجامت می باشد چون زالو خون را از اعماق بدن بیرون می کشد و برای بیماری های پوستی مثل جوش ، دمل ها و لکه های صورت و غیره بسیار مفید میباشد. چون زالو خاصیت ضد انعقادی دارد یکی از راه های جراحی در پیوند و دوام بافت می باشد. هر زالو 5cc خون را می مکد. تحقیقات نشان داده است که بعد از زالو اندازی عروق جدیدی در اطراف محل نیش زالو ایجاد می شود که بسیار مفید می باشد. باید دقت داشته باشید که نباید درمان را قطع کنید و به دفعات درمان را ادامه داد تا بیماری بر طرف شود.
در پایان باید گفت که زالو درمانی یکی از روش های قدیمی بوده که امروزه هم بسیار بکار گرفته می شود. زالو درمانی چون خون های کثیف را از عمق بدن بیرون می کشد بسیار بهتر از حجامت می باشد.فقط باید دقت داشته باشید که درمان را قطع نکنید تا به نتیجه مطلوب برسید.