سابسیژن چیست؟ آیا راه حل مناسبی برای جای جوش است؟

سابسیژن

بسیاری از افراد در طول زندگی خود با جوش مواجه می شوند که با وجود از بین رفتن جوش جای آن ها همچنان باقی است و لک های پوستی را ایجاد می کند همچنین وجود سایر ضایعات پوستی نظیر آبله مرغان یا زخم های پوستی فرورفته روی صورت نیز برای فرد بسیار ناراحت کننده بوده و زیبایی ظاهری او را تحت تاثیر قرار می دهد و تا حد زیادی اعتماد بنفس شخص را در جامعه کاهش می دهد از این رو افراد همواره به دنبال راه هایی برای از بین بردن این لک های پوستی هستند و در بسیاری از مواقع هزینه های زیادی صورت گرفته اما نتایج دلخواه کسب نمی گردد، یکی از این راه های درمان جای آکنه و ضایعات پوستی استفاده از روش سابسیژن است اما آیا این روش مناسبی بوده و برای همه افراد قابل استفاده می باشد، در ادامه مطلب بیشتر با این روش آشنا خواهیم شد.

سابسیژن چیست؟ 

سابسیژن یکی از بهترین روش ها جهت از بین بردن جای انواع جوش، زخم یا سوختگی است، با وجود اینکه افراد بسیاری جای جوش خود را از طریق لیزر، میکرونیدلینگ یا RF درمان می کنند اما تا هنگامی که سابسیژن را انجام ندهند نتیجه مطلوب به دست نمی آید، جای زخم معمولا سبب تبدیل شدن کلاژن به چربی زیر پوستی یا لایه های چربی می شود. این بافت با بستن غشاء میان پوستی سبب ایجاد اسکار آتروفیک یا زخم های عمیق می شود. روش های RF و لیزر به عبور از طریق کلاژن تمایل دارند و عبور انرژی و گرما سبب گرم و منقبض شدن کلاژن می گردد، در درمان زخم های مزمن با منقبض شدن کلاژن احتمال عمیق تر شدن زخم های آتروفیک وجود دارد.

با نفوذ کردن انرژی یا گرما به بافت کلاژن احتمال دارد مقداری از آن به‌ چربی اطراف منتقل یابد و آتروفی ایجاد شود، با استفاده از روش سابسیژن کلاژنی که به زخم متصل است جدا می گردد؛ با برش این بافت انرژی قادر نیست به لایه های عمیق تر بافت نفوذ کند و منجر به آتروفی چربی یا عمیق تر شدن زخم ها نمی گردد.

سابسیژن

روش سابسیژن را برای اولین بار دو متخصص پوست در نیویورک در سال ۱۹۹۵ ارائه کردند، در واقع سابسیژن روشی برای درمان جای زخم و ضایعات پوستی از طریق جراحی زیر پوستی و بدون برش است. بافت های ضخیم زخم سبب افتادگی پوست شده بنابراین در سابسیژن از یک ابزار تیز برای شکستن این بافت ها استفاده می شود، با کمک سوزن رشته های فیبروتیکی شکسته شده و زخم متصل شده به بافت زیرین پوست آزاد می گردد، هنگامی که رشته های فیبروتیک در مناطق مورد نظر آزاد شوند تولید کلاژن شروع می شود و نتیجه این عمل بهبودی زخم و جای آن می باشد.

حتما بخوانید:   راه های فوق العاده برای خلاص شدن از شر چربی بینی

 

برای انتخاب یک روش درمانی مناسب باید به نوع، شدت و محل زخم توجه کنید و طبق آن روش مورد نظر را انتخاب نمایید، از روش سابسیژن معمولا برای درمان زخم های عمیق، بسته شده، سلولیت، چین و چروک و شکاف های عمیق پوست استفاده می شود، این روش برای جای جوش یک روش میکرو جراحی است که قادر بوده زخم های چسبیده و فرورفته به پوست را تجزیه کند.

سابسیژن چگونه سبب درمان جای جوش می گردد؟ 

جهت از بین بردن جای عمیق جوش از طریق سابسیژن و با استفاده از یک سوزن مخصوص این محل آزاد و برداشته می شود، سوزن قادر است بافت زخم هایی که به سطح زیرین پوست متصل است را بشکند.

برای انجام سابسیژن باید به کلینیک مراجعه کنید و انجام آن نیازی به بستری شدن ندارد، استفاده از روش سابسیژن برای جای جوش بسیار تاثیر گذار تر از آزاد سازی مکانیکی بافت زخم با استفاده از فیبروز است. در این روش فرآیند های مختلفی موجب بهبودی جای جوش شده و با عمل مکانیکی که سوزن ها انجام می دهند و رها سازی بافت زخم سبب شده تا خون در زیر پوست به جریان افتد.

با شکسته شدن رگ های خونی در طول عمل این امکان را فراهم می سازد تا خون در محل درمان تجمع یابد و این لخته های خون از برگشت کوتاه مدت زخم ها جلوگیری می کنند و همین امر سبب شده تا به مرور شرایط برای بازسازی کلاژن و بهبودی جای زخم فراهم آید.

سابسیژن

مزیت های سابسیژن 

اولین قدمی که برای درمان جای زخم باید بردارید شناسایی نوع زخم می باشد چرا که سابسیژن قادر است زخم های عمیق، محدود و حتی پنهان را درمان کند، در صورتی که هنگام حرف زدن یا خندیدن فرورفتگی زخم مشخص است یعنی زخم ها به ساختارهای زیرین نظیر لایه های عضلانی و لایه SMAS متصل می باشند. بنابراین برای افرادی که این مشکل را دارند لیزردرمانی و حتی دستگاه های میکرونیدلینگ نمی توانند به عمق لایه های عضلانی نفوذ کنند پس بهترین راه برای از بین بردن این زخم های دردناک و عمیق استفاده از سابسیژن می باشد، استفاده از این روش دارای مزیت های زیادی بوده که در ادامه به آن ها اشاره شده است:

  • روشی ساده و ایمن جهت بهبودی جای زخم
  • روشی برای درمان جای جوش، جای زخم، آبله مرغان، زخم های ایجاد شده در اثر آسیب و جراحی و چین و چروک های عمیق است.
  • سابسیژن بر خلاف لیزر از تجمع رنگدانه ها و التهاب زیر پوست جلوگیری می کند همچنین قرمزی و تورمی که بعد از عمل ایجاد شده به فاصله ۲ تا ۳ روز از بین می رود.
  • قابل مشاهده بودن سریع نتایج درمان یکی دیگر از ویژگی های بی نظیر این روش است در صورتی که روش لیزر چندین هفته یا ماه طول می کشد تا نتایج قابل مشاهده باشد.
  • درمان کننده اکثر زخم ها
  • دوره نقاهت کوتاه، بعد از سابسیژن کبودی شایع بوده که معمولا بر اساس نوع پوست بین ۷ تا ۱۰ روز بهبودی حاصل می گردد.
حتما بخوانید:   ماساژ دادن صورت با روغن هسته انگور چه خاصیتی دارد؟

معایب سابسیژن 

با وجود اینکه سابسیژن یک روش عالی برای از بین بردن جای جوش است اما استفاده از آن برای همه افراد مناسب نیست مانند افرادی که عفونت فعال روی پوست خود دارند نباید از این روش درمانی استفاده کنند، همچنین بیمارانی که سابقه مبتلا شدن به زخم هایی نظیر زخم هایپرتروفی و کلوئید هستند از این روش استفاده نکنند و نیز بیمارانی که دچار اختلالات خونی بوده سابسیژن روش مناسبی برای از بین بردن جای جوش نیست زیرا سبب افزایش احتمال خونریزی حین درمان می شود. افرادی که در طول یک سال گذشته از رتینوئیدها به صورت خوراکی استفاده کرده اند برای آن ها نیز این احتمال وجود دارد که سابسیژن بر جای جوش تاثیر گذار نباشد، از دیگر معایب سابسیژن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احتمال دارد سبب تورم خون های لخته شده در بافت گردد.
  • در قسمت های تحت درمان حساسیت و احساس درد ایجاد می کند.
  • ایجاد عفونت که اغلب به صورت جوش و بثورات چرکی دیده می شوند.
  • تجمع موقت رنگدانه ها در بافت از دیگر معایب این روش است.
  • در صورت شدید بودن ممکن است سبب آسیب به اعصاب یا رگ های خونی و نیز ایجاد زخم های هایپرتروفیک گردد.

سابسیژن برای چه افرادی مناسب است؟ 

با مراجعه به پزشک می توانید از سابسیژن آگاهی کامل پیدا کنید و با بررسی شدت و عمق اسکار توسط پزشک معالجه صورت گیرد، از این روش می توان برای درمان موارد زیر استفاده نمود:

  • سلولیت
  • خط عمیق خنده
  • چین و چروک های عمیق
  • لک های ناشی از آفتاب
  • گرافت های پوستی فرورفته
  • جای زخم های فرورفته وسیع در اثر آکنه، ضربه و جراحی
  • جای زخم های فرورفته عمیق به دلیل آکنه، آبله مرغان، ضربه و جراحی
حتما بخوانید:   کربوکسی تراپی برای لک صورت

سابسیژن

برای رفع جوش و لک ناشی از آن به چند جلسه سابسیژن نیاز است؟  

از آنجایی که نوع پوست افراد باهم متفاوت است برای همین نمی توان تعداد یکسان و دقیقی برای همه افراد تجویز کرد و همچنین تعداد جلسات سابسیژن به توانایی کلاژن سازی پوست، نوع فرورفتگی به وجود آمده و میزان عمق فرورفتگی بستگی دارد، با این حال برای درمان اسکارهایی با عمق متوسط به ۳ تا ۶ جلسه سابسیژن در فاصله یک ماه نیاز است.

مراقبت های لازم بعد از سابسیژن 

پس از درمان نکات زیر را رعایت کنید تا هرچه سریع تر بهبودی حاصل گردد.

  • ناحیه ای که تحت درمان قرار گرفته را فشار داده و روی آن یخ قرار دهید تا خطر خونریزی کاهش یابد.
  • دوره نقاهت سابسیژن بسیار کوتاه بوده و شخص می تواند از همان روز فعالیت های خود را انجام دهد.
  • تا ۴۸ ساعت پس از درمان از انجام ورزش های سنگین و استحمام با آب داغ خودداری کنید.
  • اکثرا پس از گذشت ۷ روز ورم و کبودی سابسیژن از بین می رود.
  • گاهی اوقات داروهای ضد التهاب و آنتی بیوتیک تجویز می گردد.
  • قبل و بعد از سابسیژن از مصرف داروهای رقیق کننده خون پرهیز نمایید.
  • به هیچ عنوان با دست آلوده قسمت تحت درمان را لمس نکنید زیرا امکان بروز عفونت وجود دارد.

 

امروزه راه های زیادی برای از بین بردن جوش و ضایعات پوستی وجود دارد با این حال برای انتخاب روش درمان باید به نوع پوست، نوع زخم، عمق آن و مدت زمان ماندگاری زخم روی پوست توجه کرد، سابسیژن در درمان جای انواع زخم موفق عمل کرده و طرفداران زیادی در بین مردم پیدا کرده است اما بهتر است پیش از انتخاب هر روشی جهت درمان با پزشک مشورت نمایید تا بهترین روش را براساس نوع پوست به شما معرفی نماید.

 

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *