بیماری گال چیست؟ انواع ، علائم ، تشخیص و درمان آن چگونه است.

گال چیست

دانه های قرمز و خارش دار شدید که بر اثر یک نوع انگ به نام سارکوپتس در پوست ایجاد می شود.در شب ها میزان خارش شدیدتر می شود. این بیماری واگیر دار بوده و سریعاً از طریق ارتباط نزدیک مثل کلاس درس ، پرستار کودک ، زندان ها منتقل می گردد. چون این بیماری سریع انتقال پیدا می کند پزشک برای کل خانواده و کسانی که با شما در ارتباط هستند دارو تجویز می کند. البته این بیماری به راحتی درمان می شود و اگر داروهای مناسب تجویز شود انگل این بیماری به همراه تخم هایشان نابود می شوند؛ فقط ممکن است خارش پوست تا چند هفته بعد درمان ادامه داشته باشد. ما در مجله زیبایی آرانیک برایتان در مورد بیماری گال شرح خواهیم داد تا بیشتر با این بیماری آشنا شوید.

  • علائم و نشانه های بیماری گال

  • خارش ، که در شب افزایش می یابد و شدید هم هست.
  • از دانه ها یا برجستگی های کوچک ، سوراخ و شیارهای باریک روی پوست ایجاد می‌شود.سوراخ ها و ناهمواری ها معمولا در قسمت چین های پوست ایجاد می شود. اگر چه ممکن است تمام قسمت های بدن را نیز درگیر کند. بیشتر در این قسمت ها دیده شده اند:
  • میان انگشتان
  • دور کمر
  • زیر بغل
  • کف پا
  • قسمت داخلی مچ دست
  • قسمت داخلی آرنج
  • دور سینه روی باسن
  • روی زانوها
  • اطراف ناحیه تناسلی مردان

در نوزادان و کودکان در سنین پایین ، قسمت های: پوست سر ، کف سر ، کف پا

اگر قبلاً این بیماری را گرفته باشید ، وقتی در معرض آن قرار می گیرید ، علائم و نشانه های آن بعد چند روز در بدن شما نمایان می‌شود. اما اگر تا حالا به این بیماری دچار نشده اید ، اگر در معرض این بیماری قرار گرفتید ، علائم آن تا شش هفته طول می‌کشد تا در بدن شما نمایان شود. اگر علائم هنوز در شما پدیدار نشده باشد این بیماری از شما به اطرافیان منتقل می شود.

چه زمان برای بیماری گال به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر نشانه های این بیماری را در بدن خود مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه کنید. عارضه های پوستی زیادی مثل درماتیت و اگزما می تواند با خارش پوست و دانه های کوچک همراه باشند؛ پس پزشک می تواند تشخیص دهد و بعد درمان را شروع کند. شستشو و مصرف خودسرانه دارو ممکن است خارش پوست شما را کاهش دهد اما درمان نمی کند.

حتما بخوانید:   لوسیون بدن بچه و اهمیت استفاده از آن 

علل ابتلا به بیماری گال

علت بیماری انگل گاد یا سارکوپتس است که زیر پوست بیمار را سوراخ کرده و در آن تونل هایی برای تخم گذاری خود ایجاد می کند. انگل گاد ، انگل هشت پایی است که بسیار کوچک و ذره بینی ست. وقتی که در سوراخ ها تخم گذاری کردند ، تخم ها باز شده و نوزاد حشره به سطح پوست می آیند و در آنجا بالغ شده و به جاهای دیگر پوست بیمار ، یا به پوست سایر افرادی که در ارتباط با بیمار هستند منتقل می شوند. عکس العمل بدن به انگل ها ، تخم ها ، باعث ایجاد خارش پوست می شود. و اگر از لباس یا لوازم خواب بیمار استفاده شود باعث انتقال انگل ها به پوست شما خواهد شد. یک انسان ممکن است از حیوان هم این بیماری را گرفته باشد اما شدت آن مثل زمانی نیست که از یک انسان گرفته باشد پس اگر از انسان گرفته باشند شدت آن بیشتر است.

عوارض بیماری گال

  • وقتی خارش پوست شدید باشد باعث خراشیدن پوست شود که می تواند ایجاد عفونت های باکتریایی پوستی ، مانند زرد زخم گردد. این بیماری یک عفونت سطحی در پوست بوده که معمولاً توسط باکتری استاف یا در بعضی موارد باکتری استرپ به وجود می آید. یک نوع وخیمی از بیماری گال ، با نام گال پوسته دار وجود دارد که برای افراد زیر بسیار خطرناک می باشد:
  • افرادی که ایدز یا سرطان خون دارند که باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می شود
  • افرادی با بیماریهای شدید ، مثل افرادی که در بیمارستان یا تحت نظر پرستار هستند.
  • افراد مسن در خانه سالمندان

گال پوسته دار که نام گال نروژی نیز شناخته می شود ، بدن بیمار پوسته پوسته و فلس مانند کرده و مناطق بیشتری را درگیر می‌کند. این بیماری به سختی درمان می شود و به شدت مسری می باشد. در بدن افرادی که مبتلا به گال پوسته دار  ، هستند میلیون ها انگل وجود دارد.اما در افرادی که بیماری گال وجود دارد ، دارای 10 تا 15 انگل است.

گال چیستراه های پیشگیری از ابتلا به بیماری گال چیست؟

برای پیشگیری از این بیماری و جلوگیری از انتقال آن به سایر افراد از روش های زیر استفاده کنید.

  • تمیز کردن تمامی لباس ها و پارچه ها: تمام لباس ها ، حوله ها و لوازم خواب را با صابون و آب گرم بشویید.
  • گرسنه نگه داشتن انگل ها: برای از بین بردن انگل ها ، وسایلی که قادر به شستن آنها نیستند را در کیسه پلاستیکی قرار داده و خوب پلاستیک را گره بزنید تا هیچ راه نفوذی به داخل آن نباشد و بعد در جای دور ی که محل رفت آمد شما نباشد به مدت چند هفته قرار داده تا انگل ها به دلیل نداشتن غذا از بین خواهند بروند.
حتما بخوانید:   ژل شستشوی صورت مدل سافت اکسفولیشن

روش تشخیص بیماری گال چیست؟

پزشک برای اینکه ببیند شما به بیماری گال مبتلا هستید یا نه ، پوستتان را معاینه کرده و با روش های مختلف سوراخ های روی پوست را خوب نگاه می کند تا نشانه هایی از انگل را پیدا کند و بعد از همان قسمت نمونه برداری کرده تا زیر میکروسکوپ آن را بررسی نماید و حضور انگل یا تخم های آن را در پوست شما تشخیص دهد.

روش های درمان بیماری گال

  • درمان بیماری گال ، از طریق از بین بردن آلودگی های بیماری و با مصرف دارو صورت می‌گیرد. ابتدا پزشک برای درمان دارویی را تجویز می کند که از گردن به پایین  ، به کل بدن بمالید و اجازه دهید هشت تا ده ساعت روی پوست شما بماند. البته ممکن هست دوباره دارو روی بدنتان نیاز باشد یا اگر دانه ها و راش های پوستی جدیدی در بدنتان ظاهر شد باید روش درمانی را دوباره انجام دهید. چون بیماری گال بسیار مسری می باشد به همین خاطر پزشک برای کل خانواده دارو تجویز می کند حتی اگر علائمی نداشته باشند. داروهایی که معمولا برای بیماری گال تجویز می کنند، عبارتنداز:
  • کرم پرمترین : این کرم یک کرم موضعی شامل مواد شیمیایی لازم برای از بین بردن انگل گال و تخم های آن است. این دارو ایمن بوده و برای خانم های باردار و نوزادان از دو ماهگی  در نظر گرفته می شود.
  • ایورمکتین یا استرومکتول : این دارو خوراکی است و برای افرادی که دارای سیستم بدنی ضعیفی هستند مثل افرادی که مبتلا به گال پوسته دار یا افرادی که کرم و لوسیون های تجویز شده جواب نمی‌دهد ، تجویز می‌شود. این دارو برای زنان باردار  یا شیرده و کودکانی که کمتر از 15 کیلوگرم هستند توصیه نمی شوند.
  • کروتامیتون : این کرم در دسترس بوده و مصرف آن روزی یک بار است . این دارو  برای درمان گال بیشتر مواقع با شکست مواجه شده و ایمن بودن آن برای زنان باردار ، شیرده ، افراد دارای 65 سال یا بیشتر مشخص نشده است. این داروها باعث از بین رفتن بیماری گال می شوند اما خارش پوست فورا از بین نمی رود و تا چند هفته ادامه خواهد داشت. بیمارانی که قادر به استفاده از این داروها نیستند ، پزشکان پماد موضعی که از ترکیب سولفور و وازلین ساخته می شود را تجویز می کنند.
حتما بخوانید:   تاثیرات کرم روز روی پوست صورت

تغییر سبک زندگی و درمان های خانگی برای بیماری گال بعد از درمان و کشته شدن انگل های گال امکان دارد خارش قطع نشود برای تسکین خارش پوست بهتر است از روش های زیر استفاده کنید:

  • گال چیستپوست خود را مرطوب و خنک نگه دارید: قرار گرفتن پوست در آب خنک ، حمام کردن با جو دوسر و قرار دادن پارچه خنک روی محل تحریک شده پوست می تواند خارش پوست را کاهش دهد.
  • استفاده از لوسیون تسکین دهنده : لوسیون کالامین ، می تواند درد و خارش ایجاد شده روی پوست را تسکین نماید. این دارو را بدون نسخه از داروخانه می توان گرفت.
  • استفاده از آنتی هیستامین ها: برای تسکین واکنشهای پوستی ناشی از بیماری گال ، با مشورت پزشک می توانید از آنتی هیستامین استفاده کنید.

مراجعه به پزشک

در صورت بروز نشانه های بیماری گال حتما برای معاینه به پزشک مراجعه کنید. قبل از رفتن به پزشک باید این اطلاعات را بدانید:

  • لیست علائمی که شما و فرزندتان دارید و مدت زمان ظهور این علائم
  • لیست کسانی که ممکن است در ارتباط با شما احتمال دارد به این بیماری مبتلا شوند.
  • اطلاعات پزشکی بیمار ، نام داروهایی که استفاده می کنید و سایر ناراحتی هایی که به آن مبتلا هستید.

و در آخر باید گفت که : بیماری گال به شدت مسری بوده و همراه با خارش و درد که بهتر است هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید اگر یکی از اعضای خانواده به بیماری گال دچار شده است ، تمام خانواده باید درمان را شروع کنند هر چند که علائمی نداشته باشند. بهتر است تا می توانیم از افراد مشکوک به بیماری گال دوری کنیم. درمان های خانگی را که باعث تسکین درد و خارش می شوند را اعمال کنیم و حتما به پزشک نیز مراجعه کنیم ، چون شستشو و استفاده از لوسیون ها فقط درد و خارش را تسکین می کند و بیماری را درمان نمی کند.

 

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *