پیلینگ صورت چیست؟

پیلینگ صورت

 پوست یکی از اندام های بزرگ بدن، که باید از آن به خوبی مراقبت کنیم، پوست می باشد. داشتن پوستی شفاف و سالم آرزوی همه انسان ها است و رسیدن به این آرزو حق طبیعی همه می باشد. در زمانهای گذشته برای جوانی و سلامتی پوست بسیار تلاش می کردند؛ زیرا پوست اولین جایی است که دیگران توسط آن شما را قضاوت می کنند. در گذشته از اسید های زیبایی، حمام شیر، وان شراب و …. برای زیبایی پوست‌ شان استفاده می کردند. ما در این مقاله قصد داریم از مجله زیبایی آرانیک  تا به صورت تخصصی به کمک پیلینگ صورت، شما را برای رسیدن به یک پوست سالم و شفاف همراهی کنیم.

پیلینگ صورت چیست؟

پیلینگ یا لایه برداری، به معنی جوان سازی کردن پوست است. پوست دارای لایه‌های مختلف و پیچیده‌ای است که بیرونی ترین لایه آن را اپیدرم می گویند. این ناحیه از ۱۰ الی ۳۰ لایه سلول مرده تشکیل شده است. این سلول‌های مرده همواره به صورت مداوم در حال جابجا شدن با سلول های جدید هستند که این چرخه کامل گردش سلولی، در افرادی که جوان هستند تقریباً ۲۸ روز به طول می انجامد.
هر چه سن افراد بالاتر رود، این روند کندتر می‌شود و تا جایی که به ۴۵ روز برای جایگزین شدن کامل زمان نیاز دارد.‌ پیلینگ پوست کمک می‌کند تا این فرایند سرعت بیشتری پیدا کند، این گونه که لایه های بالایی سلول های پوست را قبل از اینکه به طور طبیعی از پوست جدا شوند نابود می‌کند. پیلینک فواید زیادی برای پوست دارد و پوست شما را زیبا و شفاف می کند.

پیلینگ صورت و پوست چه مزایایی دارد؟

  • بهبود بخشیدن به گردش جریان خون و آبرسانی به آن.
  • بهبود بخشیدن به زبری پوست و صاف و نرم کردن آن.
  • پوست را درخشان، با طراوت و شاد می کند.
  • باعث لایه برداری منظم پوست شده و از بروز هرگونه آکنه و جای زخم های ناشی از آن جلوگیری می کند.
  • باعث کند کردن سرعت بروز علائم پیری می‌شود.
  • خطوط استاتیک ظریف روی پوست را کاهش می دهد.
  • باعث بهبود کیفیت بافت و ظاهر پوست می‌شود.

چند نوع پیلینگ صورت داریم؟

لیزر

اگر می‌خواهید پوستی نرم و چهره ای صاف داشته باشید، بهترین گزینه برای شما لیزر می باشد. به کمک این روش می توانید خطوط ریز اطراف چشم ها، دهان و گونه ها را از بین برده و همچنین جای زخم هایی که بر اثر آکنه یا آسیب به وجود آمده‌اند را از بین ببرید. به کمک لیزر می توانید اکثر لکه ها و تغییر رنگ های پوستی را نیز بهبود ببخشید.

پیلینگ صورت

لایه برداری شیمیایی

یکی از گزینه های مقرون به صرفه و بسیار مناسب برای درمان آکنه، خطوط ریز، لکه های قهوه ای، زخم های باقی مانده روی پوست، لایه برداری شیمیایی است. برای این کار می‌توانید به پزشکان متخصص پوست مراجعه کنید.

میکرودرم ابریژن

در این روش می توانید احیای پوست را با شدت کمتری انجام دهید. زبری، لکه های پوستی، خطوط ریز، تغییر رنگ پوست و همه مشکلات پوستی با این روش می توانند درمان شوند. میکرودرم ابریژن به کمک اسپری نمک، لایه رویی پوست را از بین می برد.

حتما بخوانید:   بهترین چیز برای پوست صورت چیست؟

چه زمانی باید صورت را لایه برداری کرد؟

قبل از هر چیزی باید یادآوری کنیم که هر چه کمتر روی پوست لایه برداری انجام شود بهتر است. هدف از لایه برداری به هیچ عنوان باقی ماندن پوست متورم و ملتهب شدن و به وجود آمدن لکه های قرمز نیست. بلکه هدف از آن این است که جریان لایه برداری طبیعی پوست را تسریع بخشد و در نهایت پوستی شفاف به شما هدیه دهد. فاصله بین لایه برداری های پوست صورت، بستگی به نوع پوست هر شخص دارد.

پیلینگ پوست های حساس

در این نوع از پوست های حساس، باید لایه برداری با لیف گرم و نرم و مرطوب انجام شود. اگر بخواهید از ماسک های شیمیایی استفاده کنید، باید از نوع ملایم آن با درصد کمی از مواد فعال استفاده شود و نهایت یک یا دو بار در هفته انجام شود. اگر بخواهید از اسکراب و لایه بردار های قوی برای پوست حساس صورت استفاده کنید، پوست تان اذیت شده و پوسته پوسته می‌شود. بنابراین باید از آنها صرف نظر کنید.

پیلینگ پوست های چرب

اگر پوست شما چرب است، باید بدانید که پوست های چرب، تحمل و مقاومت بیشتری در برابر استفاده از ابزار و محصولات قوی را دارند و شما می توانید در هفته حتی ۵ بار از لایه بردارها استفاده کنید. همچنین از دستگاه های پاکسازی صورت می‌توانید صبح ها و از ماسک های لایه بردار و سرم در شب ها استفاده کنید.

پیلینگ پوست های معمولی و مختلط

کسانی که پوست معمولی دارند، برای استفاده از لایه بردار دست شان باز است. می‌توانند از هر نوع لایه بردار که خواستند استفاده کنند. البته این نکته را باید مد نظر داشته باشید که نهایت دفعات استفاده از پیلینگ برای پوست سه بار در هفته است.

پیلینگ پوست خشک

برای لایه برداری پوست های خشک، بهتر است از روش های گیاهی استفاده کنید و از مواد شیمیایی صرف نظر کنید.

پیلینگ صورت

برای پیلینگ صورت کارهایی باید انجام دهید؟

ابتدا یک برس تمیز برداشته و یک اسکراب مناسب با پوست خود انتخاب کنید. اسکراب را به کمک برس به صورت دایره های کوچک و آرام در همه سطح پوست صورت خود بمالید. آرام ماساژ دهید، گویی انگار گلبرگ های لطیف یک گل را لمس می کنید. سپس صورت تان را با آب ولرم بشویید. از آب داغ استفاده نکنید؛ زیرا پوست تان را اذیت می‌کند. صورت را خشک کرده و سپس از کرم مرطوب کننده به پوست خود بمالید. نباید این مرحله مهم را فراموش کنید؛ چون وقتی که لایه برداری انجام می دهید، پوست تان خشک می شود.

هنگامی که قصد دارید از ماسک های شیمیایی لایه بردار برای پوست خود استفاده کنید:

در مرحله اول استفاده از ماسک های شیمیایی، مانند مرحله قبل به صورت دورانی و ملایم روی پوست انجام می‌شود. اما اگر به دستور عمل ماسک لایه بردار نگاه کنید، ممکن است نوع استفاده آن تفاوت داشته باشد و مجبور شوید مدتی صبر کنید تا خشک شود، تا به صورت یک پوسته کامل از روی پوست تان بردارید. در مرحله بعد پوست تان را با آب گرم شسته و بعد از خشک شدن، از مرطوب کننده استفاده کنید.

حتما بخوانید:   اگزما صورت؛ از علائم و دلایل، درمان های خانگی

عوارض پیلینگ صورت

پیلینگ صورت، عوارض جانبی متفاوتی را می تواند در پی داشته باشد. از جمله عوارض لایه برداری پوست صورت عبارت است از:

قرمزی پوست

یکی از علایمی که بعد از لایه برداری پوست به جا می ماند، قرمز شدن آن است که بعد از مدتی از بین می رود. اما اگر این قرمزی بر اثر لایه برداری عمیق به وجود آمده باشد، امکان دارد که چند ماه طول بکشد تا از بین برود.

پیلینگ صورت

زخم شدن یا اسکار پوست

به ندرت پیش می آید که لایه برداری پوست باعث ایجاد زخم یا اسکار بر روی پوست شود، اما اگر این اتفاق افتاد به کمک داروهای استروئیدی و آنتی بیوتیک ها می توانید آن را بهبود بخشید.

تغییر رنگ پوست

در هنگام لایه برداری پوست، ممکن است رنگ پوست تان تیره تر یا روشن تر از حد نرمال شود. البته تیره تر شدن پوست بعد از لایه برداری سطحی و روشن تر شدن آن بعد از لایه برداری عمیق، بیشتر اتفاق می افتد. همچنین تغییر در رنگ پوست در افرادی شایع تر است که پوست تیره تری دارند و این تغییرات می تواند دایمی باشد.

عفونت پوست

پیلینگ صورت می تواند باعث شود تا ویروس «هرپس» یعنی ویروسی که باعث ایجاد زخم سرد یا تبخال می شود، در پوست فعال شود. به ندرت پیش آمده است که لایه برداری شیمیایی پوست منجر به عفونت باکتریایی یا قارچی شده باشد.

انواع پیلینگ صورت

  • پیلینگ فتیله ای
  • پیلینگ پنبه ای
  • پیلینگ فرچه ای

مراحل انجام دادن پیلینگ صورت

مرحله اول: کرمی که برای لایه برداری می خواهید استفاده کنید را ۳ بار در روز و به مدت ۳ تا ۱۰ روز به پوست تان بمالید. در این مرحله پوست شروع به پوسته ریزی می‌کند که این خود از روز سوم لایه برداری شروع می شود و حداکثر تا یک هفته به طول می انجامد.

مرحله دوم: پوسته ها توسط یک فرد مجرب یک هفته بعد از قطع شدن دارو از پوست پاکسازی می‌شود. این کار به کمک بخار انجام شده و به مدت ۲۰ دقیقه طول می کشد. در پایان زمانی که پوست شما مرطوب است، کرم های آبرسان و تقویتی را روی آن می‌مالند.

مرحله سوم: سه روز بعد از پاکسازی پوست، برای تقویت آن می توانید از آمپول های بافتی و تقویتی مانند پلاسنتا یا کرم های تقویتی گیاهی استفاده کنید.

مرحله چهارم: بعد از چهار روز اکتودرمی انجام شود.

مرحله پنجم: هفته ای دوبار پوست تان را با دست ماساژ دهید. هر بار به مدت ۲۰ دقیقه.

مرحله ششم: بعد از پاکسازی اولیه به فاصله ۱۲ تا ۱۵ روز دوباره پاکسازی را انجام دهید.

پیلینگ صورت

مراقبت هایی که بعد از پیلینگ صورت باید انجام شود

  • بعد از اینکه لایه برداری شیمیایی را انجام دادید، با هر عمقی که هست، باید برای پاک کردن و مرطوب نگه داشتن پوست از دستورات پزشک پیروی کرده و همچنین به نکات زیر توجه کنید:
  • بلافاصله بعد از این که پیلینگ پوست را به روش مکانیکی، شیمیایی و یا لیزری انجام دادید، پزشک از نوعی ماسک صورت بر روی پوست تان استفاده می کند.
  • پوسته پوسته شدن و تورم پوست طبیعی است. بعد از انجام پیلینگ به مدت ۷ تا ده روز برای نرم نگه داشتن پوست تان از پمادهایی که پزشک تجویز می کند استفاده کنید.
  • برای نرم و مرطوب نگه داشتن پوست تان، از نرم کننده استفاده کنید.
  • ممکن است در پوست تان احساس سوزش داشته باشید، که در این صورت پزشک تان از پماد محافظتی مانند ژل پترولیوم برای کم شدن این علائم استفاده می کند. شما می توانید برای کاهش سوزش، از بسته یخ یا پنکه نیز استفاده کنید. همچنین می توانید از با مصرف داروهای مسکن، مانند ایبوپروفن و ناپروکسن برای کاهش درد استفاده کنید. بعد از مدتی که گذشت به پزشک مراجعه کنید تا بررسی کنند که این علائم بهبود یافته است یا نه.
  • تورم، قرمزی پوست و خشکی آن که بعد از انجام مرحله اول در درمان رخ می دهد، بعد از گذشت ۴ هفته از بین خواهد رفت.
  • پزشک برای بیماران اغلب انجام دادن رژیم غذایی سبکی را توصیه می کند، همچنین پزشک سفارش می‌کند که پوست را در معرض هوای بسیار گرم یا بسیار سرد قرار ندهند و هرگونه فعالیتی که باعث می شود پوستی که در حال ترمیم است به آن فشار آید باید از آن اجتناب کنند.
  • بعد از یک تا دو هفته که از لایه برداری پوست گذشت، لایحه جدید صورتی و نازکی بر روی پوست ایجاد شده که بدون چروک خواهد بود، که چندین هفته طول می کشد تا این قرمزی کاملا از بین برود.
  • افراد بعد از انجام پیلینگ متوجه می شوند که پوست شان به مدت طولانی تری شفافیت خود را نگه می دارد. اما بعد از اینکه رنگدانه های پوست ترمیم شد این حالت از بین می رود.
  • برای جلوگیری از عفونت پوست، باید از هرگونه خاراندن و مالیدن پوست بعد از لایه برداری جلوگیری شود.
  • البته انجام پیلینک و لایه برداری نیز مانند خیلی از کارهای دیگری که روی پوست انجام می شود، نمی تواند بدون عارضه باشد. ممکن است این عوارضی بر روی پوست برخی از بیماران ظاهر شود و احتمال دارد بروز مشکلات خفیف را افزایش دهد.
  • البته برای جلوگیری از بوجود آمدن عوارض پیلینگ صورت یا لایه برداری، می توانید از روشها و ابزارهای ساده تری نیز استفاده کنید.
حتما بخوانید:   بهترین روغن های گیاهی برای سفت کردن پوست

نتیجه گیری

پیلینگ یک نوع لایه برداری پوست است که باعث بهبود یافتن گردش جریان خون در پوست، کاهش چین و چروک و بهبود ظاهر پوست و جوان سازی و شفافیت آن می شود. بنابراین انجام پیلینگ مزایای زیادی دارد و بهتر است در مکانی تمیز و توسط شخصی حرفه ای انجام شود تا عوارضی به جا نگذارد.

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *