بیماری پوست مرغی چیست؟ و راه های درمان آن کدام است؟

بیماری پوست مرغی

 

بیماری پوست مرغی یا کراتوز پیلاریس،  یک بیماری پوستی خوش خیم است که هیچ گونه دردی برای بیمار ندارد و معمولا آن را می توان در کنار فولیکول های مو مشاهده کرد. برجستگی هایی که بر اثر این بیماری روی پوست به وجود می آید، معمولا به رنگ های قهوه ای، قرمز، سفید و یا رنگ پوست فرد بیمار هستند.
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید این بیماری بخاطر این که بسیار رایج است متخصصان پوست به آن نوعی پوست می گویند نه بیماری پوستی. این بیماری بیشتر در خانواده هایی که سابقه آسم و آلرژی دارند مشاهده شده است. حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد از نوجوانان و ۴۰ درصد از بزرگسالان در بخشی از طول زندگی خود به این بیماری مبتلا می شوند. درمان این بیماری به صورت قطعی وجود ندارد، اما می توان به کمک کرم ها، لوسیون ها و یا روش های خانگی یک بهبودی نسبی ایجاد کرد.

زمانی که قصد استفاده از این روش ها را داشتید، توجه داشته باشید که استفاده مرتب و طولانی از کرم ها و لوسیون ها می تواند تاثیر زیادی روی درمان پوست مرغی داشته باشد. بنابراین در رسیدن به درمان در استفاده از این محصولات تداوم داشته باشید.

 

 علت به وجود آمدن پوست مرغی

بیماری کراتوز پیلاریس در اثر جمع شدن پروتئین های مو و همچنین جمع شدن کراتین در منافذ پوست به وجود می آید. به همین علت فولیکولها که همواره در حال رشد هستند نمی توانند به علت بسته شدن منافذ پوست از آن بیرون بیایند. به همین علت برجستگی های ریزی در نواحی رشد مو به وجود می آیند.

به مرور زمان بیمار متوجه تغییرات در روی پوست خود می شود. هنوز محققان نتوانسته اند علت دقیقی برای تجمع شدن کراتین ها پیدا کنند. به طور کلی بعضی از پزشکان فکر می کنند که بیماری پوست مرغی ارتباطی با بیماری های دراماتیک آتوپیک و بیماری های ژنتیکی دارد.

افرادی که در معرض بیماری پوست مرغی هستند عبارتند از؛

  • کسانی که پوستشان بسیار خشک است.
  • افرادی که به حساسیت های پوستی شدید و اگزما دچارند.
  • افراد با وزن زیاد.
  • در زنان بیشتر دیده می شود.
  • کودکان و نوجوانان نیز در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
  • افراد با نژاد سلتیک.
  • کسانی که به تب یونجه دچار می شوند.

افراد زیادی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند اما پوست مرغی بیشتر در بین کودکان و نوجوانان رایج است. این بیماری معمولا در اواخر دوران نوزادی یا در نوجوانی بروز می کند. در مواردی که این بیماری خفیف است نیاز لیزر نیست. در اکثر موارد بیماری تا اواسط بیست سالگی کمتر شده و تا سی سالگی کاملا از بین می رود. زنان باردار و همچنین نوجوانانی که در سن بلوغ قرار دارند، دچار تغییرات هورمونی می شوند. این موضوع باعث می شود بیماری شدید شود. و همچنین افراد با پوست روشن تر بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.

حتما بخوانید:   مراقبت از پوست در میانسالی و پیری

 

 

بیماری پوست مرغی

 

 برای درمان بیماری پوست مرغی به چه پزشکی باید مراجعه کرد؟

بسیاری از متخصصان اطفال و پزشکان عمومی می توانند این بیماری را تشخیص داده و درمان کنند. گاهی وقت ها نیز نیاز است بیمار را به متخصص پوست ارجاع دهند.


چگونه پزشکان پی به بیماری پوست مرغی می برند؟


تشخیص این بیماری بسیار آسان است و بر پایه شواهد پوستی بر روی نواحی مشخص مانند؛ نواحی فوقانی بازوی بیمار می باشد. در تشخیص بیماری پوست مرغی سابقه خانوادگی بسیار کمک کننده است؛ زیرا این بیماری ارتباط بسیار قوی با رابطه ژنتیکی دارد. تشخیص این بیماری با معاینه بالینی توسط پزشک تایید می شود.


 آیا تست آزمایشگاهی برای تشخیص بیماری پوست مرغی وجود دارد؟

از آن جایی که وجود بیماری کراتوزیس پیلاریس به راحتی تشخیص داده می شود، تست آزمایشگاهی خاصی وجود ندارد. اما ممکن است برای افرادی با درگیری گسترده یا بیماران غیر معمول، نمونه برداری پوست کمک کننده باشد.

 

آیا بیماری پوست مرغی رژیم غذایی خاصی دارد؟

برای درمان این بیماری رژیم خاصی وجود ندارد. البته کمبود ویتامین آ امکان دارد باعث به وجود آمدن علائمی شبیه کراتوزیس پیلاریس شود اما این بیماری با پوست مرغی فرق می کند.

 

 روش های درمان بیماری پوست مرغی در خانه

در اینجا بعضی از راه های درمان خانگی برای بیماری پوست مرغی را با هم بررسی می کنیم. درمان های خانگی تا حدودی می تواند علائم بیماری را کاهش دهند. البته لازم به ذکر است که یادآور شویم این راهکارها درمان قطعی بیماری نیستند، بلکه تنها به کم شدن علائم بیماری کمک می کنند. اگر می خواهید از محصولی که جدید است استفاده کنید، می‌توانید آن را روی بخش کوچکی از پوستتان امتحان کنید. اگر پوستتان به آن حساسیت نداشت می توانید از آن برای همه قسمت ها استفاده کنید.

برخی از روش های درمانی خانگی بیماری پوست مرغی عبارتند از؛

 

  • هنگام حمام کردن از آب گرم استفاده کنید و زمان حمام کردن را کوتاه کنید.
  • برای حمام کردن نباید از آب داغ استفاده شود؛ زیرا آب داغ چربی پوست را از بین برده و خشکی آن را تشدید می کند.
  • نباید از صابون هایی که پوست را خشک می کنند استفاده کنید.
  • موقع حمام کردن از لیف استفاده کنید تا باعث لایه برداری پوست های مرده شود.
  • از لوازم خشن برای شستن پوستتان استفاده نکنید؛ زیرا پوستتان را تحریک می کند.
  • بعد از استحمام رطوبت پوست تان را بگیرید.
  • اگر بیماری پوست مرغی را با لیزر درمان می کنید سعی کنید پوستتان را مرطوب نگه دارید.
  • می توانید از کرم های استفاده کنید که در خود، آلفا، اوره، اسید لاکتیک، هیدرو کسی و اسید سالسیلیک دارند.
  • با مصرف این کرم ها می توانید سلول های مرده پوستتان را از بین ببرید.
  • زمانی که از حمام بیرون آمدید تا پوستتان مرطوب است می توانید از گلیسیرین، ژل نفتی و لانولین استفاده کنید.
  • به کمک مرطوب کننده هایی مانند یوسرین و سیتافیل، پوستتان را می توانید ترمیم کنید.
  • پوستتان را به کمک مرطوب کننده های خانگی می توانید مرطوب نگه دارید.
  • نباید لباس های تنگ بپوشید زیرا باعث ایجاد اصطکاک با پوست می شود.
حتما بخوانید:   ۱۰ روش برای آرامش بخشیدن به پوست


 درمان بیماری پوست مرغی با طب اسلامی سنتی

طب اسلامی سنتی نیز راهکارهای مختلفی برای درمان این بیماری ارائه داده است، در ادامه این راه کارها را بررسی می کنیم‌؛
در نظر طب اسلامی سنتی یکی از علل به وجود آمدن بیماری پوست مرغی، تجمع سودا در بدن است. اولین کاری که باید برای درمان انجام دهید این است که، از مصرف غذاهای سودازده بپرهیزید. یکی از علل خشک شدن پوست می تواند از کاهش رطوبت در زیر سطح پوست باشد. به این ترتیب خلط سرد و خشک به پوست غلبه کرده و باعث به وجود آمدن پوست مرغی می شود.

در روش های مدرن برای از بین بردن پوست مرغی از لیزر استفاده می شود؛ اما طب اسلامی سنتی راهکارهای زیادی را ارائه داده است که در ادامه به برخی از راه کارها اشاره می کنیم؛

  • ابتدا حمام با آب گرم بگیرید و بدن تان را با لیف لوفا شستشو دهید.
  • پوست خود را به صورت روزانه با روغن زیتون و نارگیل ماساژ دهید.
  • با استفاده از شکر قهوه ای روغن نارگیل، اسکراب بدن خانگی تهیه کرده و آن را روی پوست خود قرار دهید و هفته ای ۱ تا ۲ بار این کار را تکرار کنید.
  • بعد از استفاده کردن از اسکراب پوست خود را حتما با یک کرم مرطوب کنید.
  • سرکه سیب را با آب مخلوط کرده و آن را روی پوست خود ماساژ دهید و سپس بعد از چند دقیقه آن را بشویید. این کار را در هفته چند بار تکرار کنید.
  • اگر بعد از انجام این کارها پوست شما حساسیت داد، درمان را فوراً قطع کنید.
  • از مصرف غذاهای سودازا بپرهیزید.
  • می توانید ماءالجبن بخورید یا آن را روی پوست خود بمالید.


راه کارهای دیگری نیز در طب سنتی اسلامی برای درمان بیماری پوست مرغی وجود دارد که عبارتند از؛

استفاده از لعاب گل ختمی به صورت موضعی

در کنار درمان بیماری پوست مرغی به وسیله لیزر، می‌توانید روش های طب سنتی را نیز انجام دهید. در کنار نظریه هایی که در طب سنتی وجود دارد برای لطافت پوست و رساندن رطوبت آن که سبب کاهش بیماری پوست مرغی می شود می توانید از لعاب گل ختمی استفاده کنید. برای این کار ۲ قاشق غذاخوری گل ختمی سفید را با ۲ لیوان آب بجوشانید. محلول باید ۵ دقیقه بجوشد. شما بعد از هر بار حمام کردن می توانید از این محلول استفاده کنید.
بعد از آماده شدن محلول آن را از صافی رد کنید. بعد از حمام و شستشوی کامل بدن می توانید از محلول روی بدنتان بمالید تا ۱۵ دقیقه روی بدنتان بماند و بعد بشویید و موضع بیماری را با روغن بادام ماساژ دهید. اگر این روش را به مدت طولانی و منظم انجام دهید رطوبت پوستتان بر می گردد و علائم بیماری کاهش می یابد.

حتما بخوانید:   تاثیر حنا روی موی سر | خاصیت گیاه حنا برای سلامتی و زیبایی مو

 

 

استفاده از ماسک جو دو سر

قبل از هر کاری باید جو دو سر را پودر کنید. سپس آن را با آب مخلوط کرده تا خمیر به دست آید. سپس خمیر را روی قسمت های پوست مرغی بگذارید تا خشک شود. در پایان به حمام رفته و آن را بشویید. برای نتیجه بهتر خوب است که در هفته ۳ بار این روش را انجام دهید.

استفاده از ضماد گیاه باقلا

یکی دیگر از راه های درمان بیماری پوست مرغی استفاده از ضماد گیاه باقلای آب پز می باشد. این ضماد را شب ها قبل از خواب روی نواحی مورد نظر قرار داده و صبح ها بشویید.
استفاده از گلبرگ های گل محمدی و گلاب نیز برای درمان این بیماری موثر هستند.

 

 

بیماری پوست مرغی درمان بیماری پوست مرغی با لیزر

یکی از راه های مدرن که پزشکان امروزه برای درمان بیماری پوست مرغی پیشنهاد می دهند، استفاده از لیزر موهای زائد می باشد. البته این موضوع بستگی به علائم مختلفی دارد. در این روش رشد موهای تان نیز متوقف می شود. در این روش موهایی که به دلیل ضخامت روی پوست برآمدگی ایجاد کرده اند، به میزان زیادی کاهش پیدا می کنند.

استفاده از لیزر برای طیف زیادی از بیماران نتایج خوبی را به دنبال داشته است و ممکن از تا مدت زیادی تاثیرش باقی بماند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. بنابراین لیزر کردن ممکن است برای همه بیماران مفید نباشد. این روش برای بیماران خطری ندارد. البته ممکن از تفاوت های فردی مانند؛ رنگ پوست، مو و نوع بیماری خطراتی را برای افراد به دنبال داشته باشد.

بعضی از خطراتی که لیزر ممکن است برای پوست به دنبال داشته باشد عبارتند از؛ رشد بیش از اندازه موها، به خصوص در افرادی که رنگ پوستشان تیره است و تغییر رنگدانه ها. بنابراین قبل از شروع درمان بهتر است موضوع را با یک پزشک مطرح کنید. پزشک می تواند به خوبی تشخیص دهد که این کار برای درمان بیماری شما موثر است یا نه. اگر برای درمان خود روش لیزر را انتخاب کردید باید آن را به صورت متعدد پیگیری کنید. البته این روش بسته به وسعت نواحی تحت درمان و تعداد جلسات می تواند برای بیمار بسیار پر هزینه باشد.

 

نتیجه گیری

در این مقاله روش های درمان بیماری پوست مرغی را بررسی کردیم. از آنجایی که این بیماری خطری ندارد، این که از روش سنتی یا مدرن استفاده کنید فرق چندانی ندارد. حتی اگر این بیماری خفیف است می توانید توجهی به آن نکنید تا خود به خود برطرف شود. ما در مجله زیبایی آرانیک بهترین خدمات زیبایی پزشکی را برای شما فراهم کردیم و شما می توانید هرگونه سوال که در باره این بیماری دارید را با ما در میان بگذارید.





دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *