زگیل پوستی چیست و چه علائمی دارد؟

زگیل پوستی

زگیل پوستی نوعی ویروس  به نام پاپیلوما یا همان HPV است و زمانی به بدن انسان انتقال می یابد که زخم باز و یا خراشی بر روی پوست وجود داشته باشد. زگیل ها به محض ورود به بدن در قسمت های مختلف بدن از جمله انگشت ها و ناخن ها پخش می شوند و در زیر پوست به صورت توده های زیر پوستی کوچک نمایان می گردند. این توده ها در اکثر اوقات همرنگ پوست می باشند ولی در بسیاری از افراد نیز تیره رنگ، صاف و نرم هستند. زگیل ها مسری هستند و به راحتی می توانند از طریق وسایلی همچون حوله، تشک، لباس و غیره شخص مبتلا به فرد دیگری انتقال یابند. زگیل معمولا در دست و پا رشد می کند اما قادر به رشد در هر جای بدن را دارد و تا به حال واکسن خاصی که بتواند به طور کامل مانع رشد این ویروس شود کشف نشده است. بروز زگیل در بدن معمولا بی خطر است و این توده ها پس از گذشت چند مدت محو می شوند ولی گاهی در برخی افراد زگیل با درد بسیار همراه است و علاوه بر درد نیز ظاهری زشت دارد.که ما شما را در مجله زیبایی آرانیک با آنها آشنا می کنیم . زگیل ها همچنین دارای علائم مختلفی در افراد هستند که این علائم عبارتند از:

۱: زبر و خشن شدن سطح پوست

۲: ایجاد برآمدگی در لا به لا و پشت انگشتان دست و پا و برخی اوقات نیز زانوها

۳: ایجاد زائده پوستی در کنار یا زیر ناخن ها

۴: بروز نقطه های صاف، نرم و همرنگ پوست و گاهی زبر و خشن به رنگ تیره در پوست

۵: بروز برآمدگی های گوشتی در پوست با رنگ صورتی، قرمز، سفید، تیره و رنگ پوست

۶: بروز زگیل رشته ای در صورت که به صورت یک ساقه یا خط بلند در صورت نمایان می گردد

انواع زگیل پوستی

زگیل ها دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام در قسمت مختلفی از بدن نمایان می گردند، انواع زگیل ها عبارتند از:

زگیل خوشه ای، رشته ای یا فیلفورم:

این زگیل در نواحی همچون چانه، گردن، دور دهان و بینی ظاهر می شود که دارای ظاهری کوچک و ریز می باشد، هم رنگ پوست است و از میزان رشد سریعی برخوردار می باشد به علاوه به محض تماس قسمت دیگری از بدن با این زگیل سریعا به آن قسمت سرایت خواهد کرد.

حتما بخوانید:   اختلال رنگدانه های پوست یا هایپوپیگمانتاسیون

زگیل تخت یا مسطح:

این زگیل به زگیل جوانی معروف است. زگیل تخت همچون خال است و دارای رنگ های متفاوتی از جمله: صورتی، زرد و قهوه ای است به علاوه رشد این زگیل بسیار کند بوده و بیشتر در محل شکستگی یا بریدگی نمایان می شود. نواحی رشد این زگیل ران ها، بازوها و صورت می باشد و شدت رشد آن در کودکان و نوجوانان بیشتر از سایر افراد است.

زگیل کف پا:

همان گونه که از نام این زگیل پیداست در زیر و کف پا ایجاد می شود و به دو نوع میرمسیال و موزائیکی تقسیم می شود. میرمسیال به دلیل تماس با زمین و فشار بر آن، به داخل رشد می کند، همواره با درد همراه است و اگر شدت آن زیاد باشد منجر به خونریزی می شود. زگیل موزائیکی به صورت خوشه ای در کف پا و به بیرون رشد می کند که معمولا درد ندارد.

زگیل پوستی زگیل داخلی یا پرینوگال:

زگیل داخلی نیز همانند نامش، در داخل ناخن ها چه دست، چه پا و یا کنار آنها به صورت یک لکه رشد می کند و با درد بسیاری همراه است که بر روی رشد ناخن تاثیر می گذارد، فرایند رشد را کند می کند، پوست اطراف ناخن را می شکافد و بر روی شکل ناخن نیز تاثیر می گذارد. این زگیل در اوایل به اندازه یک سر سوزن است اما به مرور زمان، رفته رفته بزرگ تر می شود و در صورت برخورد ناخن با دیگر نواحی بدن آن مناطق نیز درگیر زگیل خواهند شد.

زگیل معمولی:

به طور معمول محل نمایان شدن این زگیل ها پنجه ها و انگشتان هستند و گاهی نیز در قسمت های دیگر بدن رشد می کنند. زگیل معمولی در محل رشد خود سطح پوست را زبر می کند و تقریبا دارای رنگ سفید است ولی گاهی به صورت لکه ی سیاه نمایان می گردد و دارای اندازه های مختلف از ۱ میل تا ۱ سانت می باشد.

زگیل ناحیه تناسلی:

این زگیل تنها مختص به ناحیه تناسلی است و فقط در آن قسمت رشد می کند که توده ای گوشتی و کوچک می باشد. زگیل تناسلی در خانم ها در نواحی همچون دیواره های واژن، بر روی مجرا، بین دهانه رحم و مقعد، و در آقایان نیز در نوک آلت تناسلی، روی بیضه یا در اطراف مقعد رشد می کند. این نوع زگیل بسیار خطرناک و کشنده است به ویژه در خانم ها، زیرا موجب بروز سرطان دهانه رحم می گردد.

حتما بخوانید:   پاکسازی صورت و پوست چیست و چه اهمیتی دارد؟

روش های خانگی درمان زگیل پوستی

استفاده از سیر:

سیر دارای خواص بسیاری از جمله ضد ویروس، ضد باکتری، ضد قارچ، بهبود زخم ها و کاهش عفونت های قارچی می باشد و همواره می تواند جهت درمان زگیل پوستی نیز مناسب باشد از این رو شما می توانید یک حبه سیر را له کنید و بر روی زگیل به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید، سپس به خوبی آن را با آب شست و شو دهید.

مصرف جوش شیرین:

جوش شیرین خود به تنهایی یک ضد عفونی کننده به شمار می آید و دارای خاصیت ضد التهابی، ضد خارش پوستی و درمان زگیل است. برای استفاده از این ماده جهت رفع زگیل ابتدا باید ۲ قاشق چایخوری سرکه سفید را با مقداری جوش شیرین مخلوط کنید تا حالتی خمیری پیدا کند و ۲ بار در روز خمیر را بر روی زگیل قرار دهید.

استفاده از ریحان تازه:

قرار دادن چند عدد برگ ریحان تازه بر روی زگیل برای مدتی طولانی حدودا ۱ روز، می تواند در درمان آن موثر باشد چرا که ریحان ضد تمامی ویروس، باکتری و قارچ ها می باشد.

مصرف ویتامین C:

ویتامین C به دلیل اسیدی بودن در درمان زگیل و مبارزه با ویروس و باکتری ها مفید می باشد. برای مشاهده میزان اثرگذاری باید ۳ عدد قرص ویتامین C را با مقداری آب به خوبی مخلوط کنید تا یک خمیر به دست آید و خمیر به دست آمده را حدودا ۱۲ ساعت بر روی زگیل خود بگذارید.

استفاده از سرکه سیب:

سرکه سیب نیز همانند سیر یک آنتی باکتریال عالی و ضد میکروب قوی به شمار می آید که همواره از خارش پوست جلوگیری می کند، قارچ های پوستی، آثار سوختگی و کبودی موجود بر روی بدن را از بین می برد و در درمان زگیل پوستی نیز بسیار می باشد، برای مشاهده اثرگذاری سرکه سیب بر روی زگیل ۲ پیمانه سرکه سیب را با ۱ پیمانه آب مخلوط کنید و بعد یک پد یا پنبه استریل را به آن آغشته کنید و به مدت ۱۲ ساعت بر روی ناحیه مورد نظر بگذارید.

مصرف ژل آلوئه ورا طبیعی:

ژل موجود در گیاه آلوئه ورا را خارج کنید و در روز ۲ بار بر روی زگیل بمالید، این ژل خاصیت ضد التهابی قوی دارد.

حتما بخوانید:   زیبایی و درخشندگی پوست با ماسک پوست موز

روش های پزشکی درمان زگیل پوستی:

انجماد یا کرایوتراپی زگیل پوستی:

انجام این روش درمانی که اسپری کردن محلولی سرد بر روی زگیل است، موجب ناپدید شدن تمامی زگیل ها می گردد ولی ممکن است برای مدتی در محل زگیل زخم یا تاول ایجاد شود.

استفاده از سالیسیلیک اسید:

برای درمان زگیل با این روش باید همواره چند مدت به صورت منظم داروهایی را مصرف نمایید که حاوی سالیسیلیک اسید هستند و قبل از مصرف دارو، محل وجود زگیل را به مدت ۱۵ دقیقه در آب خیس کنید.

پوشاندن زگیل با چسب برزنتی:

پوشاندن زگیل با استفاده از چسب های برزنتی ضد آب می تواند مانع از گسترش زگیل شود و آن را ناپدید نماید.

تزریق آنتی ژن کاندیدا:

این نوع ژل به صورت مستقیم به بدن فرد مبتلا و محل زگیل تزریق می گردد و زگیل ها را به صورت کامل از بین می برد.

انجام عمل جراحی توسط لیزر:

به طور طبیعی هر کسی نمی تواند زگیل را عمل نماید به جز کسانی که هیچگونه روش درمانی برای آنها جوابگو نبوده است به علاوه این عمل با درد بسیار همراه است و پس از اتمام برای مدتی در محل زگیل زخم ایجاد می شود.

زگیل پوستی برای کاهش خطر زگیل باید چه کارهایی انجام داد؟

۱: همیشه دست هایتان را بشویید

۲: ناخن هایتان را نجوید

۳: هیچگاه به زگیل دیگران دست نزنید

۴: زگیل را نخراشید و به آن دست نزنید

۵: پوست را مرطوب نگه دارید

۶: از وسایل شخصی دیگران نظیر حوله و مسواک استفاده نکنید

۷: لباس هایتان را در ماشین لباسشویی دیگران نیندازید

۸: کفش و جوراب خود را به دیگران ندهید

چه زمان برای درمان زگیل پوستی باید به پزشک مراجعه نمود؟

هنگامی که شما زگیل های بزرگی را بر روی پوست به ویژه ناحیه تناسلی و صورت خود مشاهده کردید که همواره دارای خونریزی، درد و عفونت بودند و موجب تغییر رنگ پوست گشتند، باید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

سخن پایانی

به طور کلی زگیل ها ممکن است در هر قسمت از بدن ظاهر شوند و تقریبا ۸۰ درصد آنها بدون خطر هستند و ممکن است به مرور زمان از بین بروند ولی گاهی برخی از آنها به درمان نیاز دارند از این رو باید تمامی اقدامات لازم جهت درمان را انجام داد.

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *