تمایل به زیبایی بیشتر در وجود هر انسانی یافت می شود به خصوص برای بانوان که زیبایی ظاهری تاثیر بسزایی در بالا بردن میزان اعتماد بنفس آن ها دارد، با گرایش اکثر بانوان به استفاده از لوازم آرایشی این صنعت روزبه روز در حال گسترش و تولید محصولات آرایشی بیشتری جهت رفع نیازهای مشتریان خود است. از آنجایی که هزینه های زیادی صرف خرید این محصولات می گردد برای بسیاری از بانوان سخت است که محصول را نیمه تمام دور بیندازند اما این محصولات نیز مانند هر محصول دیگری تاریخ انقضایی دارند و ممکن است طول عمر مفید آن ها کوتاه تر از چیزی باشد که فکر می کنید و استفاده از محصول پس از گذشت تاریخ انقضای آن می توانند آسیب های بسیاری به پوست انسان وارد سازد پس تا انتهای مطلب با ما در مجله زیبایی آرانیک با همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با تاریخ انقضا محصولات کسب کنید.
تاریخ انقضای محصولات آرایشی به چه منظور است؟
در واقع میزان ماندگاری محصولات مدت زمانی است که انتظار داریم محصول با عملکرد بالا ظاهر شود و استفاده از آن برای فرد ایمن باشد. این تاریخ به باز یا پلمب بودن محصول، نوع استفاده، نحوه نگهداری و مواد آن بستگی دارد، شرکت های تولید کننده محصولات آرایشی و بهداشتی موظف هستند که این تاریخ را روی محصولات خود درج نمایند، تاریخ انقضای محصولات بهداشتی خارجی با علامت POA نشان داده می شود و به معنی تعداد ماه هایی است که مصرف کننده می تواند پس از باز نمودن در محصول از آن استفاده کند. به طور کلی ماندگاری محصولات آرایشی چشم کمتر از سایر محصولات است و توصیه می گردد بین ۲ تا ۴ ماه از آن استفاده گردد چرا که سبب عفونت چشم می شود.
چگونه بفهمیم تاریخ انقضای محصولات آرایشی به اتمام رسیده است؟
توجه به تاریخ انقضای محصولات آرایشی بسیار مهم است زیرا با سلامت پوست انسان در ارتباط است راه های زیادی جهت تشخیص آن وجود دارد که در ادامه بیان می کنیم:
برچسب POA
محصولات آرایشی باید دارای یک بسته بندی مهر شده باشند و علامت اختصاری که تاریخ تولید و انقضا را مشخص می کند با علامت اختصاری POA نشان داده می شود و به معنی مدت ماه های استفاده از محصول پس از باز شدن در آن است. این نماد را به صورت تصویر یک جعبه باز شده پشت محصولات آرایشی نمایش می دهند و به صورت عدد و M ثبت می گردد و این عدد نشان دهنده تعداد ماه هایی است که می توان از محصول استفاده کرد.
بوی نامطبوع محصولات
راحت ترین راه برای تشخیص فاسد بودن یک محصول که معمولا بیشتر مردم آن را به کار می گیرند بو کردن محصول است، که از این راه برای بررسی محصولات آرایشی چشم استفاده می شود برای این کار ریمل را بو کنید و اگر بویی شبیه به بنزین داشت ریمل فاسد شده است، جهت جلوگیری از فاسد شدن آن بلافاصله پس از استفاده در آن را ببینید تا هوا وارد آن نشود.
تغییر کردن بافت و رنگ محصولات
در صورتی که ظاهر لوازم آرایشی دچار تغییراتی نظیر ناهمواریا شل بودن شده است به احتمال زیاد بافت محصول از بین رفته است، این حالت را می توان به وضوح در کرم پودرهای تکه تکه شده مشاهده نمود که از خشک شدن آن خبر می دهد. به طور کلی می توان گفت برای تشخیص فاسد شدن محصولات آرایشی از روی ظاهر آن ها توجه کنید رنگ آن ها به برنجی یا نارنجی تغییر نکرده باشد در این صورت فاسد شده است.
تغییر شکل محصولات مایع
محصولات مایع به شکل توده ای تغییر می کنند، چنانچه در این محصولات هر گونه تغییری نظیر برآمدگی مشاهده کردید از ادامه مصرف آن صرفه نظر کنید چرا که این تغییرات نشانه رشد باکتری می باشد.
لایه های گچی یا خاکستری
محصولات آرایشی پودری مانند کرم پودرها به صورت لایه گچی یا خاکستری تغییر می یابد پس محصولی با این علائم را مصرف نکنید.
وجود لکه های سفید رنگ
در صورتی که روی محصولات آرایشی خود لکه های سفیدی مشاهده کردید بدانید که فاسد شده اند این حالت در مداد چشم و خط لب به خوبی قابل مشاهده است و پس از این حالت مدادها دیگر قابل تراشیدن نیستند و نمی توان از آن ها استفاده کرد.
مدت ماندگاری انواع محصولات آرایشی
تاریخ انقضای محصولات آرایشی یکسان نیستند و با هم تفاوت دارند، مدت ماندگاری برخی محصولات آرایشی به شرح زیر است:
- کرم های پوستی
تاریخ انقضای کرم های خارجی و ایرانی با لوازم آرایشی کاملا متفاوت است و به مواد داخل آن بستگی دارد، تاریخ انقضا در محصولات خارجی با علامت POA نشان داده شده و در محصولات ایرانی این تاریخ ثبت شده است، چنانچه کرم های بهداشتی دارای مهر و موم باشند می توان تا ۳ سال بعد از تولید آن ها را نگهداری نمود.
- لایه بردارها و محصولات مراقبت از پوست
محصولات مراقبت از پوست در دسته لوازم آرایشی قرار نمی گیرند و جزو دارو و درمان هستند و می توان به طور کلی ۶ تا ۱۰ ماه از آن ها استفاده کرد.
- محصولات مراقبت از مو
محصولات مراقبت از مو پس از باز شدن باید ظرف مدت ۱۲ ماه مصرف گردند در غیر این صورت قابل استفاده نیستند اما محصولاتی که از آن ها استفاده نشده است تا ۳۶ ماه قابل نگهداری می باشند، این تاریخ انقضا شامل همه محصولات مراقبت از مو می گردد.
- پرایمرها
این محصول که به عنوان تعدیل کننده آرایش مورد استفاده قرار می گیرد قابل استفاده در همه قسمت های صورت می باشد و سبب حفظ آرایش می گردد، پرایمرهای صورت مانند مات کننده صورت، لب، سایه چشم و ناخن را می توان تا ۱۲ ماه مورد استفاده قرار داد و حتی در برخی حالات تا ۲۴ ماه می توان آن ها را نگهداری نمود.
- رژ لب ها
برای اینکه مدت ماندگاری رژلب را بالا ببرید بهترین مکان برای نگهداری آن یخچال می باشد، این محصولات نیز تا ۱۲ ماه قابل استفاده هستند و برخی از آن ها را می توان تا ۲۴ ماه نگهداری کرد اما برق لب را تنها به مدت ۶ تا ۱۲ ماه می توان مورد استفاده قرار داد.
- ریمل و محصولات آرایش چشم
محصولات آرایش چشم نسبت به سایر محصولات آرایشی از حساسیت بیشتری برخوردارند و مدت ماندگاری کوتاه تری دارند که بین ۳ تا ۶ ماه است، هیچ گاه ریمل خود را به دیگران ندهید چرا که احتمال انتقال آلودگی به چشم افزایش می یابد.
- انواع سایه چشم
سایه هایی که به شکل پودر هستند را می توانید به مدت بیشتری و بین ۲۴ تا ۳۶ ماه مورد استفاده قرار دهید اما آن هایی که به شکل کرمی هستند بین ۶ تا ۱۲ ماه نگهداری کنید.
مداد چشم
مداد های چشم از ماندگاری بیشتری برخوردارند و می توانید با تراشیدن مدت ماندگاری آن ها را بالا ببرید با این حال این محصولات را بین ۱۸ تا ۲۴ ماه استفاده کنید.
لاک ناخن
لاک های ناخن نیز با سپری شدن تاریخ انقضای آن ها سبب آسیب رساندن به ناخن و پوست می شوند و نباید بعد از این مدت مورد استفاده قرار گیرند، یک لاک ناخن را به طور معمول می توانید به مدت ۲ سال مصرف نمایید.
راه هایی جهت افزایش مدت ماندگاری محصولات آرایشی
با کمک یک سری راهکارها می تواند مدت ماندگاری محصولات آرایشی را بالا ببرید و توجه کنید که نمی توان برای همه آن ها از یک روش استفاده کرد:
- دور نمودن محصولات آرایشی از نور خورشید: نور خورشید تاثیر منفی روی کارایی محصولات آرایشی دارد و به مرور زمان آن ها را اکسیدان می کند پس محصولات را در معرض نور خورشید قرار ندهید.
- قرار دادن محصول در یخچال: این راهکار برای همه محصولات پاسخگو نیست و تنها برای برخی از آنها نظیر محصولات پوستی که در ترکیب خود رتینول و ویتامین C دارند به مدت ماندگاری آن ها افزوده می گردد و همچنین راهکار خوبی برای رژلب ها نیز می باشد و سبب می شود تا طراوت بهتری داشته باشند.
- اجتناب از قرار دادن محصولات در حمام و دستشویی: محیط های مرطوب مکان های مناسبی برای رشد باکتری و قارچ هستند و لوازم آرایشی را از بین می برد، موادی که بدون بسته بندی هستند آمادگی فاسد شدن را دارند.
- قرار ندادن محصولات در دمای انجماد: نه تنها گرمای بیش از حد سبب آسیب رساندن به محصولات آرایشی می گردد بلکه سرمای زیاد نیز محصولات را خراب می کند، محصولاتی مانند لوسیون و کرم در صورت انجامد و سپس ذوب شدن فاسد می شوند پس بهتر است آن ها را در محیطی معتدل قرار دهید.
- شستن دست ها پیش از آرایش: فرو کردن انگشت به محصولات راهی برای انتقال باکتری و میکروب به پوست است بنابراین پیش از استفاده دست های خود را بشویید همچنین لوازم آرایشی مانند برس و اسفنج را تمیز نمایید چرا که راهی برای انتقال میکروب ها به پوست است.
هر محصولی دارای یک تاریخ انقضا می باشد که پس از گذشت آن زمان نباید مورد استفاده قرار گیرد چون به بدن آسیب وارد می کند بنابراین هنگام خرید به تاریخ تولید و انقضای محصولات توجه داشته باشید تا مجبور نشوید محصول خود را نیمه تمام دور اندازید همچنین در نحوه نگهداری و مراقبت از آن ها دقت کافی را داشته باشید تا مدت ماندگاری بیشتری داشته باشند.