علائم پوستی بیماری کلیه چیست؟

علایم پوستی بیماری

پوست ما علاوه بر اینکه در معرض عوامل خارجی بوده و به دلیل تاثیرات آن ها دچار تغییرات زیادی می گردد بلکه عوامل داخلی بدن نیز می تواند روی پوست تاثیر گذار باشد و پوست را دچار تغییرات زیادی کند یکی از این موارد که روی پوست اثر گذار بوده بیماری کلیه ها می باشد. وظیفه اصلی که کلیه در بدن انجام می دهد دفع سموم و مواد زائد از خون است حال هنگامی که کلیه ها دچار مشکل شده و وظیفه خود را به خوبی انجام نمی دهد روی عملکرد کل بدن تاثیر گذار است و پوست نیز به عنوان عضوی از بدن از این قاعده مستثنا نیست و تاثیرات جدی مانند تغییر رنگ، خشکی و رنگدانه های غیر طبیعی روی آن ظاهر می گردد، در این مقاله از مجله زیبایی آرانبک  به علائم پوستی بیماری کلیه می پردازیم تا در صورت بروز با آن آشنا باشید و هرچه سریع تر به رفع آن بپردازید.

چرا بیماری کلیه دارای علائم پوستی است؟ 

علائم پوستی که بیماری کلیه ایجاد می کند در افراد مختلف متفاوت بوده و علائم یکسانی ندارد، ممکن است این بیماری در برخی افراد تحریک جزئی پوست را به همراه داشته باشد و در برخی دیگر علائم خیلی بیشتر نمود کند و برای فرد غیر قابل تحمل باشد، گاهی اوقات بیماری کلیه عوارض پوستی نظیر خشکی و خارش را در برخی افراد ایجاد می کند. همچنین خارشی که این بیماری ایجاد می کند ممکن است در برخی افراد تنها در قسمت خاصی از بدن رخ دهد ولی در افراد دیگر کل بدن دچار خارش گردد، پس بهتر است اطلاعات کافی در مورد تاثیرات بیماری کلیه روی پوست داشته باشید تا هم از پوست خود به خوبی مراقبت نمایید و هم از کلیه ها غافل نباشید.

 

برخی از بیماری ها در فرد ایجاد می شود که تنها همان قسمت را تحت تاثیر قرار داده و اثری ظاهری روی پوست ندارد اما بیماری کلیه جزو بیماری هایی است که علائم ظاهری داشته و پوست را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. هنگامی که کلیه های فرد دچار مشکل شده و به خوبی کار نمی کنند آن ها دیگر قادر نیستند تصفیه خون را به خوبی انجام دهند و همین امر سبب تجمع سموم و مواد زائد در بدن می شود و در نتیجه این سموم احساس خارش را ایجاد کرده و یا پوست را دچار تغییر رنگ می کنند. زمانی که کلیه ها دیگر قادر نیستند عملکرد طبیعی داشته باشند تعادل مواد معدنی نظیر فسفر را در بدن دچار مشکل کرده و از این رو در بدن این افراد مقدار فسفر بیش از حد طبیعی است، زیاد بودن فسفر در بدن خشکی و تحریک پوست را در پی دارد علاوه بر این بیماری کلیه فعالیت غدد عرق را نیز تحت تاثیر قرار داده و همین مسئله سبب خشکی پوست می گردد.

حتما بخوانید:   تاثیر فوم شستشوی پوست بر روی زیبایی و طراوت پوست صورت

علائم پوستی بیماری کلیه چگونه خود را نشان می دهد؟ 

افراد زیادی هستند که دچار مشکلات کلیوی هستند و علائمی نیز در آن ها ظاهر می گردد اما این افراد از بیماری خود اطلاعی ندارند و به علائم آن نیز توجه نمی کنند و یا زمانی آگاه می شوند که بیماری به مراحل انتهایی و پیچیده خود رسیده است. برای اینکه به صورت قطعی از بیماری کلیه خود آشنا شوید باید به پزشک مراجعه کرده و آزمایش خون دهید اما با کمک برخی علائم می توان زودتر از این اقدامات از مشکل کلیه خود آگاه شد، از علائم پوستی که نشان دهنده بیماری کلیه هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

بثورات پوستی 

هنگامی که کلیه ها قادر به دفع مواد زائد از بدن نیستند بثورات پوستی به شکل برجستگی های کوچکی ظاهر می گردد که به دنبال آن خارش شدیدی ایجاد می شود و نیز امکان بروز لکه های خشنی روی پوست وجود دارد.

خشکی پوست 

بیماری کلیه خشکی، سفتی و ترک خوردگی پوست بدن را به دنبال دارد.

علایم پوستی بیماریخارش پوست 

خارش پوستی که در اثر بیماری کلیه بروز می کند می تواند جزئی و قابل تحمل و یا برای فرد بسیار طاقت فرسا و سخت باشد، اما همیشه خارش پوست در اثر بیماری کلیه نیست و ممکن است دلایل دیگری داشته باشد اما در صورتی که ادامه دار و یا با شدت زیاد است حتما به پزشک مراجعه کنید.

تاول پوست 

افرادی که از بیماری کلیه رنج می برند گاهی اوقات روی پوست آن ها تاول های بزرگ و کوچکی بروز می کند.

رسوبات کلسیم زیر پوست 

هنگامی که کلیه دیگر قادر نیست وظیفه خود را به خوبی انجام دهد تعادل مواد مورد نیاز بدن و همچنین مواد معدنی خون را بر هم می زند، که نتیجه این‌ کار جمع شدن کلسیم های اضافی بدن زیر پوست می باشد، به طور معمول این رسوبات در نزدیکی مفاصل دیده می شوند و دردی برای فرد ایجاد نمی کنند ولی در صورتی که این تجمع در نوک انگشتان باشد همراه با درد خواهد بود.

حتما بخوانید:   بیماری جذام ؛ علل ، علائم ، راه های تشخیص و درمان بیماری جذام

تورم قسمت هایی از پوست بدن 

کلیه ها زمانی که به خوبی فعالیت می کنند مایعات و نمک اضافی را از بدن دفع می کنند اما چنانچه دچار مشکل گردند دیگر این عمل را به خوبی انجام نداده و با تجمع مایعات و نمک اضافی در بدن شاهد تورم در پاها، دست ها، مچ پاها و صورت خواهیم بود.

تغییر رنگ پوست 

رنگ پوست در اثر درست تصفیه نشدن خون بدن توسط کلیه ها تغییر می کند، در صورتی که قسمتی از پوست را به رنگ خاکستری یا زرد مشاهده نمودید به احتمال زیاد از درست کار نکردن کلیه ها می باشد که این تغییر رنگ پوست با علائمی نظیر خارش، برجستگی و کیست همراه است.

تغییر رنگ ناخن ها 

مشکلات کلیوی نه تنها روی پوست تاثیر گذار بوده بلکه رنگ ناخن ها را نیز دچار تغییر می کند، در این شرایط قسمتی از رنگ ناخن سفید و قسمت دیگر به رنگ قرمز مایل به قهوه ای دیده می شود که این تغییر رنگ ممکن است در یک یا چند ناخن رخ دهد.

هنگام مبتلا شدن به بیماری کلیه چگونه از پوست خود مراقبت کنیم؟

پوست در زیبایی فرد بسیار تاثیر گذار است و بروز مشکلات پوستی برای شخص ناراحت کننده است، در صورتی که به درمان آن نپردازید ممکن است این عوارض به مرور شدیدتر گردد و مشکلات بیشتری برای فرد ایجاد نماید.

در صورتی که بیماری کلیه را درمان کنید این عوارض نیز با گذشت زمان از بین می رود با این حال از رسیدگی و مراقبت به پوست خود غافل نشوید، با کمک نکات زیر می توانید هنگام مبتلا بودن به بیماری کلیه به سلامت پوست خود کمک کنید‌.

تنظیم مصرف کلسیم 

اگر هنگام مبتلا بودن به بیماری کلیه از مکمل های کلسیمی استفاده می کنید بهتر است به پزشک اطلاع دهید و همچنین با مشورت یک متخصص تغذیه رژیم غذایی خود را تنظیم نمایید تا میزان کلسیم بدن بیش از حد نشود.

انتخاب رژیم غذایی مناسب 

اینکه چه مواد غذایی استفاده می کنید بر سلامت شما تاثیر چشمگیری دارد اما ممکن است برخی اوقات این مواد غذایی دارای تاثیرات منفی برای بدن باشد، بنابراین اگر دچار مشکلات کلیوی هستید نوع مواد غذایی که استفاده می کنید بسیار حائز اهمیت است چرا که کلیه ها سطح فسفات بدن را از تعادل خارج نموده پس باید برنامه غذایی خود را به گونه ای انتخاب کنید که موجب افزایش سطح فسفات در بدن نگردد، با پایین آمدن سطح فسفات بدن در بیماران کلیوی تحریکات پوستی نیز کاهش می یابد.

حتما بخوانید:   علت نیاز به فیس براش

علایم پوستی بیماریاز خاراندن پوست خودداری کنید

با وجود اینکه خاراندن پوست در کوتاه مدت آن را تسکین می دهد اما در بلند مدت تحریک پوست را افزایش داده در نتیجه پوست دچار آسیب و عفونت می گردد.

استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی مناسب 

استفاده از محصولاتی که حاوی عطر های غلیظ بوده برای پوست مناسب نیست و حساسیت زا بوده و آن را تحریک می کند بنابراین استفاده از محصولات با بوی ملایم مناسب تر است.

لباس های تنگ نپوشید 

لباس های تنگ پوست را تحریک می کنند پس از لباس های گشاد تر و همچنین از لباس هایی با جنس پنبه یا پارچه طبیعی استفاده کنید.

استفاده از کرم مرطوب کننده 

کرم های مرطوب کننده ای که در ترکیب خود مواد تحریک کننده پوست ندارند می تواند تا حدی خارش پوست را کمتر نماید و یکبار استفاده از آن ها در طول روز مفید است.

پوست را با آب خیلی داغ شستشو ندهید 

هنگام شستن پوست از آب ملایم استفاده کنید آب داغ سبب تحریک و خشک شدن پوست می شود.

بهترین زمان برای مراجعه به پزشک و نحوه رسیدگی به آن

در صورت بروز هر کدام از این مشکلات پوستی و تداوم خارش پوست حتما به پزشک مراجعه نمایید و درمان بیماری کلیه خود را به تعویق نیندازید هر چه سریع تر این بیماری را درمان‌ کنید علائم پوستی آن نیز کاهش یافته و سریع تر از بین می رود.

برای درمان بیماری کلیه باید به متخصص مربوط به آن مراجعه کرد اما زمانی که این بیماری پوست را هم درگیر کند شاید مراجعه به متخصص پوست هم نیاز باشد که در صورت لزوم حتما مراجعه کنید تا کنترل علائم پوستی با مشکل مواجه نگردد. متخصص پوست با بررسی علائم برای فرد دارو یا مرطوب کننده تجویز می کند و همچنین نکات مراقبتی را بیان می کند تا خشکی پوست کاهش یابد.  

 

هیچ گاه برای رسیدگی به پوست دیر نیست با مراجعه به یک متخصص با تجربه و مجرب و نیز رعایت نکات مراقبتی می توانید هم بیماری کلیه خود را درمان کنید و هم علائم پوستی آن را از بین ببرید و پوستی زیبا داشته باشید.

 

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *