عوارض قرص راکوتان چیست؟

راکوتان

قرص راکوتان جزو آن دسته از کپسول هایی است که برای درمان بیماری های پوستی از جمله جوش ها و آکنه های کیستی به کار می رود و دارای مشتقات ویتامین A می باشد به علاوه دارای ترکیباتی بسیار قوی است که سبب کاهش فعالیت غدد چربی و کوچک شدن اندازه آن می گردد. این قرص دارای نام های تجاری مختلفی است که از این نام ها می توان به آکوتان، هگزال، نرم اسکین، آ کنوترن و ایزوترتینوئین اشاره نمود. همانطور که گفته شد راکوتان می تواند در درمان جوش ها و آکنه ها موثر باشد ولی هر دارویی در کنار فواید خود از عوارضی نیز برخوردار می باشد، عوارض این قرص به دو دسته ی زودگذر و دیر گذر تقسیم می شود. عوارض کوتاه مدت راکوتان پس از مدتی کوتاه حدودا یک ماه رفع می شوند و از این عوارض می توان به: خشکی پوست، خشکی لب و دور دهان، خشکی بینی و مخاط، سردرد، خشکی چشم، بلع دردناک، حساس شدن پوست در مقابل آفتاب، احساس خارش در گلو، درد کمر، مفاصل و عضلات، پوسته پوسته شدن کف دست و پا، نوسانات خلقی همچون: افسردگی و بروز علایم عفونت همچون گلو درد و تب اشاره نمود، عوارض بلند مدت این کپسول نیز برای مدتی طولانی در بدن باقی می مانند ما در مجله زیبایی آرانیک برایتان در مورد قرص راکوتان شرح می دهیم تا در مورد این قرص بیشتر بدانید.

افزایش کلسترول:

قرص ایزوترتینوئین یا راکوتان چربی خون و کلسترول را بسیار افزایش می دهد و همیشه پزشکان دارویی دیگر را همراه آن تجویز می نمایند تا چربی خون و کلسترول را کنترل نماید. در صورتی که مبتلا به بیماری های دیابت یا چاقی بیش از اندازه هستید و یا به مصرف الکل اعتیاد دارید هیچگاه نباید این دارو را مورد استفاده قرار دهید چرا که میزان افزایش چربی خون در مبتلایان به این بیماری ها بیش تر از سایر افراد می باشد و موجب آسیب رسیدن به کبد می گردد.

ایجاد مشکل در ماهیچه ها و مفاصل:

افرادی که فعالیت جسمی زیادی دارند نباید از این دارو مصرف کنند چرا که این دارو در ماهیچه ها، استخوان ها و مفاصل مشکل و درد ایجاد می کند به علاوه کودکان و نوجوانان نیز نباید به هیچ وجه از راکوتان استفاده نمایند زیرا مانع رشد استخوان های آنان می گردد. در صورتی که از این دارو استفاده کرده و دچار کمر درد شدید، درد مفاصل و شکستگی استخوان شدید حتماً به پزشک معالج مراجعه فرمایید و سریعاً مصرف دارو را قطع نمایید.

حتما بخوانید:   نحوه خوابیدن بعد از عمل جراحی بینی

فشار بر مغز:

یکی دیگر از عوارض راکوتان فشار به مغز است که گاهی منجر به از دست دادن بینایی، سکته، تشنج و مرگ می شود البته ناگفته نماند که این عارضه بسیار نادر است ولی اگر شما با مصرف این کپسول دچار علائمی چون تاری دید، سرگیجه، حالت تهوع و سردرد های شدید گشتید، سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

ایجاد ناراحتی و آزردگی پوستی:

درست است که این دارو برای درمان آکنه و جوش و بیماری های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد اما گاهی خود راکوتان می تواند به راحتی سبب ایجاد ناراحتی و آزردگی های پوستی مانند ایجاد تاول روی بازو، ایجاد زخم در دهان و بینی، پوسته پوسته شدن پوست و ایجاد تاول بر روی دست و پا گردد که باید در صورت مشاهده هرگونه از این علائم سریعاً مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه نمایید.

تخریب برخی از اندام های بدن:

برخی اوقات مصرف راکوتان بعضی از اندام های بدن را تخریب می کند و ممکن است اندام های تخریب شده، با قطع این دارو نیز درمان نشوند، علائمی که می تواند نشان دهنده تخریب اندام های بدن توسط کپسول راکوتان باشد عبارتند از: تیرگی ادرار، اسهال، درد در ناحیه شکم و سینه، سوزش معده، زردی چشم ها و خونریزی راست معده که در صورت بروز هر کدام باید سریعا و بدون فوت وقت به پزشک معالج مراجعه فرمایید.

راکوتان ایجاد مشکلات شنوایی و بینایی:

راکوتان برخی اوقات بر روی سیستم شنوایی و بینایی تاثیر می گذارد و موجب تاری دید، دور بینی و کم شنوایی می گردد. این دارو آب چشم ها را خشک می کند از این رو کسانی که از لنز استفاده می کنند در صورت مصرف راکوتان دیگر نمی توانند از لنز استفاده کنند.

ایجاد حساسیت:

از دیگر عارضه جانبی راکوتان می توان به ایجاد آلرژی اشاره نمود که به صورت کهیر، تورم در صورت و مشکلات تنفسی نمایان می شود و در صورت بروز هر کدام از این علائم باید سریعا به پزشک مراجعه نمود، به علاوه کسانی که کبودی در دست و پای خود دارند نیز نباید از این دارو مصرف نمایند زیرا موجب تشدید حساسیت می گردد.

دیابت:

مصرف راکوتان در ۱۰ درصد اوقات موجب دیابت و بیماری های قندی می گردد از این رو افرادی که دچار بیماری دیابت هستند به هیچ وجه نباید از این دارو استفاده نمایند.

حتما بخوانید:   راه های از بین بردن لکه های قهوه ای روی پوست دست

چه کسانی نباید از راکوتان استفاده نمایند؟

۱: افرادی که به دیابت مبتلا هستند

۲: خانم های باردار و شیرده

۳: کسانی که بیماری های کبدی و کلیوی دارند

۴: افرادی که مشکل شنوایی و بینایی دارند

۵: کودکان و نوجوانان

۶: افرادی که چربی خون دارند

۷: کسانی که به ترکیبات سویا آلرژی دارند (دارو حاوی ترکیبات سویا می باشد)

۸: کسانی که سابقه حساسیت دارویی دارند

۹: بیماران عدم تحمل فروکتوز ( کپسول حاوی فروکتوز است)

۱۰: افراد مبتلا به بیماری گوارشی نظیر: کرون یا کولیت اولسروز

۱۱: افرادی که فعالیت های جسمی و ورزشی زیادی دارند نظیر ورزشکاران

۱۲: کسانی که از لنز استفاده می کنند

۱۳: افراد افسرده و عصبی

۱۴: کسانی که دارای چاقی شدید هستند

۱۵: افرادی که به الکل اعتیاد دارند

۱۶: افراد بی اشتها

۱۷: بیماران قلبی

۱۸: کسانی که آسم دارند

۱۹: افرادی که پوکی استخوان یا کاهش تراکم استخوان دارند

مصرف بیش از حد راکوتان موجب چه می شود؟

مصرف بیش از حد تجویز شده و سر خود راکوتان سبب ایجاد علائمی همچون سردرد، سرگیجه، معده درد، استفراغ، گر گرفتن و سوزن سوزن شدن صورت، تورم و ترک خوردن لب ها و از دست دادن تعادل می گردد، که باید در صورت بروز هر کدام از این نشانه بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید و یا با اورژانس تماس بگیرید.

در صورتی که مصرف راکوتان را فراموش کرده اید چگونه باید مجدد آن را مصرف نمود؟

در صورت فراموش نمودن مصرف یک نوبت دارو، بلافاصله و در اسرع وقت راکوتان را میل کنید ولی اگر نزدیک به نوبت بعدی مصرف بودید، نوبت فراموش شده را نادیده بگیرید و از دو برابر کردن مقدار دوز کپسول در نوبت بعدی پرهیز کنید.

آیا کسانی که راکوتان مصرف می کنند می توانند خون اهدا کنند؟

خیر، کسانی که از این کپسول استفاده می کنند تا ۱ ماه بعد از قطع آن نمی توانند خون اهدا کنند چرا که در صورت تزریق خون به فرد حامله، جنین آسیب می بیند.

آیا راکوتان سبب لاغری می گردد؟

راکوتان برای افراد لاغر و کم اشتها اصلا داروی مناسبی نمی باشد زیرا خود گاهی موجب ایجاد مشکلات در دستگاه گوارشی گشته و اشتها را کاهش می دهد از این رو سبب لاغری می شود.

حتما بخوانید:   تاثیر شیرینی روی جوش صورت

راکوتان تا چه زمانی باید مصرف شود؟

طول دوره مصرف راکوتان بستگی به وزن بیمار و دوز تجویز شده آن دارد که بین ۶ تا ۹ ماه به طول می انجامد.

بهترین زمان مصرف راکوتان چه زمانی است؟

بهتر است که کپسول همراه با غذا یا بعد از غذا مورد استفاده قرار گیرد.

چند عدد راکوتان باید در طول روز مصرف شود؟

به طور معمول این دارو باید ۱ الی ۲ بار در روز مصرف شود ولی پزشک با توجه به شدت آکنه ها دوز را تعیین کرده و تغییر می دهد.

چه داروهایی نباید با راکوتان مصرف شوند؟

۱: قرص های تقویتی حاوی ویتامین A

۲: آنتی بیوتیک هایی همچون تتراسایکلین

۳: داکسی سایکلین

۴: مینوسیکلین

۵: داروهای ضد جوش

راکوتان آیا می توان راکوتان را بدون نسخه و تجویز پزشک تهیه نمود؟

به طور معمول برای تهیه راکوتان به نسخه پزشک نیازمندید و با تحویل نسخه به داروخانه می توانید دارو را تهیه نمایید اما در صورت تهیه راکوتان بدون نسخه، هیچگاه اقدام به مصرف خودسرانه آن ننمایید.

نکات مهم پیش از استفاده از راکوتان:

۱: انجام آزمایش خون برای تشخیص بیماری کبدی و چربی خون

۲: کنترل قند خون در افرادی که به بیماری دیابت، اضافه وزن یا مصرف الکل دچار هستند

۳: انجام تست بارداری

۴: اطمینان از نداشتن حساسیت دارویی

نکات مهم حین استفاده از راکوتان:

۱: به هیچ وجه نباید سر خود و بدون تجویز و مشورت با پزشک از راکوتان استفاده نمایید.

۲: طول مدت مصرف دارو را پزشک معالج تعیین می کند که بسته به شدت آکنه ها و وزن فرد است، از این رو شما باید با توجه به نظر پزشک و مدت زمان معین شده از دارو استفاده نمایید و هیچگاه سر خود عمل نکنید.

۳: در حین مصرف راکوتان به هیچ وجه از اسکراب ها، لایه بردار، لیزرهای تهاجمی پوست و وکس استفاده نکنید.

۴: تا ۱۰ دقیقه بعد از مصرف راکوتان به هیچ وجه دراز نکشید.

۵: هرگز دو کپسول را با یکدیگر نخورید.

۶: هیچگاه قرص را نخراشید و نجوید بلکه به صورت کامل، با مقدار آب زیاد ببلعید.

سخن پایانی

به طور کلی راکوتان دارای مضرات و عارضه های جانبی کوتاه و بلند مدت می باشد از این رو برای گرفتن نتیجه مطلوب و آسیب نرسیدن به بدن حتما باید در صورت تجویز پزشک و با رعایت تمامی نکات گفته شده دارو را مورد استفاده قرار دهید.

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *