زنان بسیاری در جهان وجود دارد که به دلایل مختلفی به دنبال راهکاری برای افزایش سایز سینه و جراحی سینه های خود هستند و در حال حاضر انجام پروتز سینه اصلی ترین راهکار جهت بزرگ کردن و برگرداندن حجم سینه ها است. با انجام دادن این روش می توان به سینه ها فرم دلخواه را دارد و حجم آن ها را که در اثر عوامل نظیر کاهش وزن، سوء تغذیه، شیردهی و برخی بیماری ها کاهش یافته را دوباره برگرداند، شایعات بسیاری در مورد انجام پروتز در بین مردم وجود دارد که مهمترین آن بروز سرطان سینه است اما نداشتن اطلاعات کافی و دقیق در این مورد سبب شده تا بسیاری از افراد دست به انجام این عمل زنند و یا از انجام آن خودداری کنند با این حال جذابیت و زیبایی پروتز سینه سبب شده تا عده زیادی به انجام آن وسوسه گردند اما بهتر است پیش از انجام هر اقدامی با جزئیات آن و نیز علل بروز عوارض پروتز سینه آگاه بود تا با اطلاعات کافی بهترین تصمیم گرفته شود.
پروتز سینه چگونه صورت می گیرد؟
پروتز سینه نوعی وسیله کاشتنی یا همان ایمپلنت است که جهت بزرگ نمودن سینه ها برای بانوان انجام می شود، انجام این عمل توسط پزشک متخصص صورت گرفته و پزشک با توجه به ویژگی های اندام هر فردی سایز مناسب پروتز را پیشنهاد می دهد. در این جراحی پس از بیهوشی عمومی پزشک ناحیه خاصی از زیر سینه را برش داده تا امکان ورود پروتز به زیر بافت سینه فراهم گردد و پروتز را در زیر بافت سینه یا ماهیچه های قفسه سینه قرار می دهد و سپس بخیه می زند و جراحی به پایان می رسد.
عوارض پروتز سینه
هر عمل درمانی و زیبایی روی فرد صورت گیرد احتمال بروز عوارض در آن وجود دارد پروتز سینه نیز از این قاعده مستثنا نیست و بروز کردن عوارض به عوامل زیادی بستگی دارد و بروز سرطان سینه نیز از همین موارد است چرا که هیچ ارتباط مستقیمی بین پروتز سینه و سرطان وجود ندارد و لزوما افرادی که پروتز سینه انجام می دهند به سرطان مبتلا نمی گردند. میزان تخصص و مهارت پزشک در انجام جراحی، انتخاب پروتز مرغوب و نیز انجام مراقبت های لازم بعد از عمل سبب می گردد تا عوارض این عمل به حداقل برسد.
در صورتی که بعد از عمل جراحی نشانه هایی نظیر قرمزی پوست اطراف سینه، تورم غیر طبیعی که از بین نمی رود و حس سوزش ظاهر شود نشان می دهد که پروتز سینه با مشکل مواجه شده است و فردی که پس از جراحی این علائم را داشت باید سریعا به پزشک اطلاع دهد تا از بروز عوارض بیشتر جلوگیری گردد، در ادامه مطلب با عوارض احتمالی پروتز سینه بیشتر آشنا خواهید شد.
خونریزی
در برخی بیماران بعد از عمل جراحی ممکن است فضای اطراف پروتز دچار خونریزی داخلی گردد، این خونریزی یا بلافاصله بعد از عمل جراحی و در برخی ۲ هفته بعد از آن رخ می دهد که در این شرایط سینه سفت و متورم شده و نیاز به جراحی مجدد است که با انجام آن خون از محل تخلیه می گردد و نیازی به برداشتن پروتز نیست، احتمال بروز خونریزی بسیار کم و در حد کمتر از یک درصد است.
عفونت
بروز عفونت پس از پروتز سینه یکی از شایع ترین عوارض این عمل به شمار می آید که در اکثر مواقع به دلیل رعایت نکردن نکات بهداشتی و مراقبت های لازم بعد از عمل است که پزشک معمولا برای کاهش احتمال عفونت برای فرد آنتی بیوتیک تجویز می کند. بنابراین مصرف به موقع داروهای آنتی بیوتیک، تعویض مرتب پانسمان و استریل بودن بانداژ و وسایل مورد استفاده احتمال عفونت بعد پروتز را کنترل و کاهش می دهد، اما در صورت بروز عفونت پزشک مجبور به خارج نمودن پروتز است و پس از آن قرار دادن پروتز جدید امکان پذیر نبوده و باید ۳ تا ۶ ماه صبر کرد تا اثر عفونت کاملا از بین رود.
انقباض کپسولی
انقباض کپسولی بخشی از روند بهبودی بوده و در هر فردی که پروتز انجام دهد پیش می آید، بدن پس از ورود پروتز کپسولی از بافت فیبروز در اطراف آن می سازد که این یک واکنش طبیعی از بدن در ورود به هر شی خارجی است. به مرور این کپسول فیبروز که در اطراف پروتز سینه تشکیل شده است کوچک می گردد و انقباض کپسولی را ایجاد می کند، انقباض ایجاد شده در همه افراد یکسان نیست و در برخی افراد کمتر و در برخی دیگر بیشتر است، به وجود آمدن شرایطی نظیر تورم، سفتی و درد شدید سبب شده تا پزشک متخصص مجبور به جراحی کوچکی شود تا کپسول را بردارد و یا انقباض را درمان کند تا برای شخص مشکلی ایجاد نشود.
اختلال در شیردهی
بانوانی که بعد از پروتز سینه قصد بارداری و شیردهی دارند باید حتما به پزشک اطلاع دهند چرا که جراحی های مربوط به ناحیه سینه مانند ماموپلاستی و پروتز سینه اختلالاتی را در شیردهی ایجاد می کند، بنابراین زمانی که پزشک از این تصمیم آگاه باشد با توجه به آن جراحی را انجام داده تا ریسک اختلال در شیردهی را به حداقل برساند.
پارگی و نشت پروتز
یکی از وقایع ناگوار که می تواند پس از پروتز سینه رخ دهد آسیب به بافت پروتز، پارگی یا شکستن پروتز سینه است که این موارد خطرات مختلفی در پی دارد، این اتفاق معمولا زمانی بروز می کند که پروتز در دمای بدن به مایع تبدیل می شود و یا به هر دلیل دیگری بافت رویی آن از بین رفته و مایع داخل پروتز به ناحیه سینه و غدد لنفاوی نفوذ می کند، بنابراین با ظاهر شدن هر عوارضی به پزشک مراجعه کنید تا هرچه سریع تر به آن رسیدگی گردد و مانع از بروز مشکلات بعدی شوید.
چروک شدن و دفرمگی پروتز
این مشکل در پروتز هایی که از کیفیت خوبی برخوردار نیستند بسیار دیده می شود و دفرمگی از رایج ترین عوارض پروتزهای سالین یا آب نمک است که مایع درون پروتز به طرفین حرکت می کند و ظاهر سینه بانوان را دفرمه می کند البته این مشکل ممکن است در پروتزهای سیلیکونی نیز رخ دهد اما احتمال آن کمتر از پروتز های آب نمک است. به دلیل نامرغوب بودن پروتز بعد از قرار گرفتن در بافت سینه تغییراتی در پروتز رخ می دهد که در ظاهر سینه کاملا مشخص است و اگر این تغییرات در قسمت بالایی پروتز باشد بیشتر از قسمت پایین آن خود را نشان می دهد.
سروما
بعد از انجام پروتز سینه این احتمال وجود دارد که مایعات اطراف پروتز تجمع کنند و یکی از موارد تقریبا شایع بعد از جراحی پروتز سینه است که به آن سروما گفته می شود و سبب بروز تورم، برجستگی و درد زیادی در سینه می گردد و فرد باید به پزشک مراجعه کند. پزشک برای تخلیه این مایعات از سرنگ های مخصوصی استفاده می کند و در صورت زیاد بودن حجم مایع با برش سطح پوست مایع را تخلیه می کند.
عدم تقارن سینه ها بعد از جراحی
افراد این جراحی را به جهت زیباتر شدن شکل و فرم سینه ها انجام می دهند اما برخی از آن ها بعد از جراحی متوجه عدم تقارن سینه ها می شوند، این مشکل معمولا زمانی رخ می دهد که فرد در حجم اولیه سینه دچار عدم تقارن شده و یا جابه جایی پروتز سینه سبب بروز آن شده است. در صورت عدم رضایت فرد مجبور به انجام جراحی زیبایی ترمیمی می گردد، چنانچه یک پزشک با تجربه و متخصص برای این جراحی انتخاب کنید ریسک بروز چنین عارضه ای کاهش می یابد.
راهکارهایی برای پیشگیری از بروز عوارض پروتز سینه
با وجود اینکه پروتز سینه عوارض زیادی می تواند داشته باشد با این حال مزیت های آن نیز زیاد است، در صورتی که اقدامات لازم را انجام دهید و از بروز عوارض پیشگیری نمایید می توانید از فواید زیاد این جراحی بهره مند شوید، با توجه به نکات زیر می توانید بروز عوارض پروتز سینه را به حداقل برسانید.
مراجعه به پزشکی باتجربه و متخصص
اولین گام از پروتز سینه و یکی از مهم ترین مراحل آن انتخاب پزشکی مجرب جهت انجام جراحی است تا ریسک بروز مشکلات ناشی از اشتباهات پزشکی را به حداقل برسانید، پس در انتخاب پزشک معالج تحقیق کافی را انجام دهید.
توجه به مراقبت های بعد از عمل
با وجود اینکه انتخاب پزشک متخصص و پروتز مرغوب نقش زیادی در موفقیت این جراحی دارد اما تا هنگامی که شخص به مراقبت های بعد از عمل توجه کافی را نداشته باشد و نکات لازم را رعایت نکند نتیجه مطلوب حاصل نمی گردد.
مصرف به موقع داروها
بعد از جراحی پزشک جهت بهبودی سریع جای زخم، کاهش ریسک بروز عفونت و سایر عوارض پروتز سینه یک سری دارو تجویز می کند که فرد باید این داروها را در زمان تعیین شده مصرف نماید تا اثر داشته باشد و مانع از بروز مشکلات گردد.
تعویض مرتب پانسمان
تعویض نمودن به موقع پانسمان نقش بسیار مهمی در بهبودی سریع دارد، برای پانسمان از بانداژ استریل استفاده کنید و هر بار هنگام تعویض آن محل زخم را به خوبی مشاهده کنید تا در صورت احتمال عفونت، تورم و هر حالت دیگری سریع متوجه گردید و به پزشک مراجعه نمایید.
در دنیای امروز که افراد به ظاهر خود اهمیت بسیاری می دهند انجام عمل های زیبایی در بین مردم بسیار شایع است و پروتز سینه نیز از این دست می باشد، هر جراحی می تواند عوارضی در پی داشته باشد بنابراین نگران نباشید شما می توانید با انتخاب پزشکی متخصص و مشورت با آن و همچنین رعایت نکات لازم یک عمل موفقیت آمیز داشته باشید. امیدواریم با خواندن این مطالب از جراحی پروتز سینه آگاه شده باشید و تجربیات خود را در بخش دیدگاه با مجله زیبایی آرانیک به اشتراک بگذارید.