جهت بهبودی کک و مک های پوستی احتیاجی به دارو نداشته و می توانید به کمک مرغوب ترین ماسک های خانگی و گیاهی به آسانی از شر آنها رهایی پیدا کنید. ما در مجله زیبایی آرانیک برایتان راههای از بین بردن کک و مک را شرح خواهیم داد.
بهترین روش درمانی جهت برطرف نمودن کک و مک
کک و مک به لکه های ریز قهوه ای رنگ روی پوست گفته می شوند و بعضی مواقع رنگ های متفاوتی دارند و شامل رنگ های قرمز، قهوه ای روشن یا سیاه می باشند. هنگامی که در برابر نور خورشید قرار دارید، این لکه ها تیره تر به نظر می رسند و بیشتر مواقع در نواحی از بدن مانند بینی، گونه ها، شانه ها و حتی بازو ها ظاهر می گردند.
لکه های قهوه ای رنگی که بر روی سطح پوست صورت و بدن وجود دارند به معنای اختلالی بزرگ در زیبایی و جذابیت هستند. جهت درمان فوری کک و مک دو روش درمانی خانگی با ماسک های گیاهی و درمانی دارویی توصیه میشود. در این مقاله قصد داریم تا شما را چند نمونه از درمان های خانگی توسط ماسک های گیاهی آشنا سازیم.
کک و مک مربوط به صورت چه می باشد؟
کک و مک عمدتا به دو صورت وجود دارد. کک و مک هایی که به صورت طبیعی هستند و در اثر آفتاب سوختگی به وجود می آیند. آنها بیشتر در سمت بالای شانه ها و کمر دیده می شوند اما معمولاً تأثیر منفی بر روی سلامتی نمی گذارند، بنابراین مشکل حادی مانند سرطان پوست را به وجود نمی آورند.
این مشکلات پوستی که زیبایی و روانشناسی بسیاری از افراد را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد،به لکه های تیره تری از رنگ پوست گفته می شوند و موجب سردرگمی تعداد زیادی از افراد برای تشخیص آن می شوند. جهت درمان، تشخیص کک و مکی که مربوط به ملاسما و آفتاب سوختگی می باشد؛ بسیار حائز اهمیت است. عمدتا کک و مک بر روی پوست صورت دیده میشود.
آیا کک و مک ها ارثی و خطرناک می باشند؟
کک ها کاملا بی خطر هستند. و عمدتا با سایر مشکلات مربوط به پوست آنها را اشتباه می گیرند. افرادی که لکه های قهوه رنگ بر روی سطح پوستی خود دارند و شک دارند که کک و مک می باشد یا خیر، بهتر است به یک پزشک متخصص پوستی مراجعه نمایند. کلا، وراثت به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل ابتلا به کک و مک می باشد، در نتیجه احتمال به ارث رسیدن آن به افراد دارای موهای قرمز یا پوست روشن بیشتر و برای افرادی که دارای پوست تیره هستند، کمتر می باشد.
دلایل اصلی برای ایجاد کک و مک چه می باشد؟
ملانین دلیل رایج ایجاد کک و مک به شمار می رود. تغییرات هورمونی موجب به وجود آمدن و فعالیت ملانین می باشد. وقتی پوست بیش از اندازه ملانین تولید می کند، نتیجه حاصل از آن به وجود آمدن کک و مک است. هورمون مربوط به دوران پیری و عوامل ژنتیکی، عادت های ضعیف و متنوع در سبک زندگی مانند دیر خوابیدن، رژیم غذایی نامناسب و فاقد مواد مغذی جدا از اینکه بر روی سلامتی تاثیر می گذارد؛ آسیب های پوستی نیز ایجاد می کند. در نتیجه کک و مک یکی از آن مشکلات پوستی است که جدا از موروثی بودن به دلیل موارد گفته شده نیز بر روی سطح پوست مخصوصا صورت ایجاد میشود.
ظاهر گشتن کک و مک بر روی قسمت گونه ها
چه فردی در معرض این معضل پوستی قرار می گیرد؟
کک و مک ها بسیار رایج می باشند. هر فردی در هر سنی احتمال دارد دارای کک و مک باشد. حتی زمانی که افراد یکی دو سال هم دارند، شاید بر روی بدن آنها ظاهر شود، اگرچه در افرادی با پوست سفید و موهای نازک یا قرمز وجود کک و مک شایع تر می باشد. شما می توانید این شرایط را با کمترین فاکتور خطر کنترل نمایید. برای بدست آوردن اطلاعات تکمیلی و نحوه انجام آن با دکتر متخصص خود مشورت نمایید.
چگونه از شر کک صورت و بازو در خانه خلاص گردیم؟
نکته هایی جهت درمان کک و مک دست ها و صورت در منزل؛ در حقیقت هیچ درمان خانگی خاصی برای آنها پیدا نمی شود، اما میتواند موجب کاهش یافتن آنها گردد. در ادامه این مقاله به چند روش خانگی برای کاهش کک و مک ها میپردازیم.
۱- روغن نارگیل
اولین روش
پس از تمیز نمودن صورت، روغن نارگیل را با ملایمت طی 5 دقیقه بر روی صورت خود ماساژ دهید، استراحت کرده و بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه با آب ولرم شستشو نماببد. این روش درمانی را به مدت سه بار در طول هفته تکرار نمایید. هنگامی که مطمئن شدید که شرایط شما کمی بهبود یافته است، این روش درمانی را به میزان دو بار در طول هفته کاهش دهید. پرسش های بیشماری در خصوص اینکه آیا روغن نارگیل باید یک روز کامل بر روی سطح پوست صورت باقی بماند یا خیر وجود دارد. اگر دارای یک پوست خشک هستید؛ می توانید هفته ای یک بار این کار را انجام نمایید. اما اگر پوست چربی دارید بهتر است از این کار خودداری کنید. زیرا روغن نارگیل خودش روغن بسیار چربی می باشد که می تواند باعث چرب شدن بیشتر پوست شما شود. به همین خاطر، احتمال دارد با معضلاتی مثل باز شدن منافذ پوستی مواجه شوید.

دومین روش
روغن نارگیل به همراه ماست فاقد قند
۲ قاشق چایخوری از روغن نارگیل را به همراه ۲ قاشق چایخوری ماست فاقد قند مخلوط نمایید. پس از تمیز نمودن پوست صورت خود، این مخلوط را طی 5 دقیقه با ملایمت بر روی صورت خود ماساژ دهید. بگذارید طی ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی صورت شما بماند و در نهایت با آب ولرم شستشو دهید. این مخلوط نه تنها کک و مک را کاهش می دهد، بلکه به رطوبت رسانی پوست نیز کمک شایانی می نماید. این روش درمانی خانگی را ۲ تا ۳ بار در طول هفته تکرار نمایید.
سومین روش
روغن نارگیل به همراه شکر قهوه ای
۵ میلی گرم از روغن نارگیل را به همراه یک قاشق چایخوری از شکر قهوه ای خوب مخلوط نمایید. پس از تمیز نمودن پوست صورت، مخلوط را با ملایمت طی 5 دقیقه بر روی صورت خود ماساژ دهید و در نهایت با آب ولرم شستشو نمایید. فراموش نکنید که تنها مدت زمان پنج دقیقه برای جذب فواید این ماسک کفایت می کند. هر چند که شما می توانید بیشتر هم نگه دارید. این ماسک توسط این ترکیب، باعث از بین رفتن سلول های مرده پوست می شود و به رطوبت سازی پوست کمک شایانی می نماید. این روش درمان خانگی را هفته ای ۱ الی ۲ بار تکرار نمایید.
چهارمین روش
روغن نارگیل به همراه موز
دو قاشق چایخوری از روغن نارگیل را به همراه نصف یک عدد موز رسیده به خوبی مخلوط نمایید. پس از تمیز نمودن پوست صورت خود، این ترکیب را طی ۵ دقیقه با ملایمت بر روی سطح پوست صورت خود ماساژ دهید و بگذارید؛ به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بر روی صورت شما بماند؛ در نهایت با آب ولرم صورت خود را شستشو نمایید. این روش درمان خانگی را هفته ای ۲ تا ۳ بار تکرار نمایید تا نتیجه دلخواه خود را کسب کنید و قطعا شما در ارتباط با نتیجه این ماسک خانگی بعد از اولین بار حیرت زده خواهید گشت.
پنجمین روش
روغن نارگیل به همراه عسل
به میزان مساوی مقداری از عسل را با روغن نارگیل به خوبی مخلوط نمایید. پس از تمیز نمودن پوست صورت خود، این ماسک خانگی را طی ۵ دقیقه با ملایمت بر روی سطح پوست خود ماساژ دهید و بگذارید طی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی صورت شما بماند و در نهایت با آب ولرم شستشو نمایید. جهت کسب نتایج بهتر، این روش درمان خانگی را هفته ای ۲ الی ۳ بار تکرار نمایید.
ششمین روش
روغن بادام
روغن بادام نیز مانند روغن نارگیل باعث کاهش دادن کک و مک میشود. این روغن گیاهی دارای ویتامین E و A می باشد که میتواند موجب تغذیه رسانی پوست گردد و آن را از فشارها و آسیب های پوستی در امان نگه دارد. ۲ الی ۳ قطره از این روغن را بر روی سطح پوست صورت خود با ملایمت ماساژ دهید و طی مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید بر روی پوست شما بماند و در نهایت با آب ولرم شستشو نمایید. همچنین میتوانید بگذارید تا یک روز کامل بر روی صورت شما بماند و سپس بشویید.
هفتمین روش
روغن گیاهی درخت چای
روغن گیاهی درخت چای با خاصیت های ضد قارچی، ضد التهابی، ضد باکتریایی و میکروبی خود باعث پیشگیری از به وجود آمدن جوش و سایر مشکلات پوستی میشود و علاوه بر اینها موجب کاهش دادن کک و مک نیز میگردد. ۱ الی ۲ قطره از این روغن را به همراه روغن زیتون یا روغن جوجو به خوبی مخلوط نمایید و با ملایمت بر روی سطح پوست خود ماساژ دهید. این روش درمان خانگی را در طول شبانه روز چندین بار تکرار کنید تا نتیجه دلخواه خود را به دست آورید.
هشتمین روش
روغن گیاهی کرچک
روغن گیاهی کرچک گزینه بسیار مناسبی برای رشد مژه می باشد؛ اما به خاطر فواید دارویی که دارد جهت کاهش دادن کک و مک نیز مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید قبل خواب این روغن را به آرامی بر روی پوست صورت خود بمالید. در این روش درمانی نیازی به شستن نیست و روغن گیاهی کرچک کاملا جذب پوست شما میشود. برای کسب نتیجه بهتر، این روش را هر شب تکرار نمایید.