چاقی شرایط سختی برای افراد ایجاد می کند. فردی که چاق می شود تاثیر چاقی بر روی پوست خیلی بدتر خواهد شد. رعایت نکردن رژیم غذایی فقط بر روی بدن تاثیر نمیگذارد بلکه یکی از بدترین تاثیر چاقی روی پوست نیز می باشد ، چرا که تاثیر چاقی روی پوست باعث میشود افراد بسیار اذیت شوند. پوست یکی از اجزای اصلی و مهم بدن می باشد ، پس باید به سلامت پوست اهمیت زیادی بدهیم. به همین خاطر در این مقاله برای اینکه اطلاعات خودمان را افزایش دهیم ، با مجله مفید و تاثیرگذار ، مجله آرانیک در خدمت شما هستیم تا بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
تاثیر چاقی بر پوست که یکی از مهمترین اجزای محافظ بدن می باشد چیست؟
یکی از مهمترین نگرانی افراد چاق این است که چاقی بر روی پوست آن ها تاثیر می گذارد. پوست انسان نقش های زیادی را در بدن بر عهده دارد ، که اصلی ترین آن ها محافظت کردن از بدن می باشد.یکی از کارهایی که پوست انجام می دهد این است که آب بسیاری را در بدن ذخیره میکند. پوست حرارت بدن را به خوبی کنترل می کند.پوست یکی از اجزای حسی بدن می باشد به همین خاطر باید دقت داشته باشید که دچار چاقی نشوید. دقت داشته باشید که چون پوست یکی از وسیع ترین عضو بدن می باشد باید به چاقی خود اهمیت دهیم تا تاثیر آن روی پوست زیاد ، ما را اذیت نکند.اگر شما از پوست خود به خوبی مراقبت نکنید بعد از مدتی پوست شما آسیب دیده و سن شما را بسیار بالا می برد. وقتی که وزن افراد زیاد یا کم می شود بر روی سلامت پوست آنها تاثیر می گذارد. به همین خاطر اگر می خواهید پوست شما آسیب نبیند و تاثیر چاقی روی پوست بدن ماندگار نشود بهتر است به خوبی نیاز هایی که پوست بدن شما دارد ، توجه زیادی داشته باشید تا پوستی سالم و زیبا داشته باشید.
چاقی باعث بروز چه مشکلاتی در پوست می شود؟
چاقی مشکلات زیادی برای پوست ایجاد می کند. با افزایش وزن پوست دچار تغییرات زیادی می شود. خاطر افزایش وزن در پوست این تغییرات ایجاد می شوند که عبارتنداز:
- تغییر لایه اپیدرمی: این لایه باعث می شود که آب بدن از طریق پوست به مقدار غیر طبیعی و زیاد از دست برود.
- ایجاد لایه زخیم از چربی زیر جلدی : وقتی این لایه زخیم شود باعث ایجاد چین های پوستی بزرگ می شود و تعریق در فرد افزایش می یابد.
- ایجاد اخلال در تولید کلاژن ، زمانی که کم شود زخم های پوست دیر تر خوب می شوند.
- بروز اختلاف در جریان لنفاوی در بافت زیر جلدی که سبب لنف ادم می شود.
- زیاد شدن سطح تولید سموم از غدد چربی.
تاثیر چاقی بر پوست و ضرر های آن
مطالعات و تحقیقاتی که متخصصان در زمینه تاثیر چاقی روی پوست انجام داده اند نشان میدهد که بیشترین تاثیر چاقی که روی پوست ایجاد میشود بعد از 30 سالگی می باشد. البته باید گفت که این عوارض در خانم ها بیشتر دیده می شود. در آقایان عوارض چاقی در پوست کم تر است ، ولی چون چاقی عوارض جبرانناپذیری دارد باید همه به آن اهمیت دهند. پیری زودرس زمانی رخ می دهد که ، چاقی روی پوست تاثیر گذاشته باشد. چاقی باعث میشود که ضایعات پوستی زیاد شده و ترک ها و خطوط زیادی روی پوست ایجاد شود. بیشترین جاهایی که در بدن روی آن ها ترک ها ایجاد می شوند ، بازوها ، ران ها ، پستان ها ، باسن ، کشاله ران و قسمت های مختلف شکم و…..است ، که به آسیب های چاقی دچار می شوند. تاثیر چاقی روی پوست موقعی مشخص می شود که پوست دچار ترک شود. البته باید دقت داشته باشید که دختر هایی که چاق می شوند و خانم های باردار این ترک ها را بیشتر شاهد هستند. برای اینکه چاقی روی پوست تاثیر زیادی نگذارد و میزان ترک ها را کاهش دهد ، بهتر این است که بدن را با روغن زیتون و روغن بادام خوب چرب کنید. البته بهتر است که بدانید یکی از راههای بسیار مناسب که باعث میشود پوست ترک نخورد داشتن رژیم غذایی سالم است که وزن شما را در تعادل نگه می دارد.
تاثیر چاقی روی پوست چه زمانی خود را نشان میدهد؟
تحقیقات نشان داده که اثرات چاقی روی پوست صورت و بدن بعد از سی سالگی خود را نشان میدهد و تاثیر آن روی پوست خانم ها بیشتر از آقایان می باشد. یکی از تاثیرات چاقی روی پوست ، پیری زودرس می باشد چون در اثر اضافه وزن پوست ترک خورده و ضایعات پوستی زیاد می شود و همچنین افرادی که اضافه وزن دارند صورتشان چاق و ورم کرده می باشد که بعد از لاغر شدن پوست صورت به شدت افتاده و پیر می شود که بسیار ناخوشایند است.
تاثیر چاقی بر پوست و اختلال در عملکردهای آن
چاقی عملکرد های زیادی روی پوست ایجاد می کند. افرادی که چاق هستند با مشکلات پوستی زیادی رو به رو هستند. در زیر تاثیرات اضافه وزن بر پوست و اختلال در عملکرد های مختلف پوست را بررسی می کنیم.
اختلال در سد دفاعی پوست
سد دفاعی بدن ، پوست انسان می باشد. وقتی که فردی دچار چاقی شود ، پوست بدن او آب خود را از دست داده و خشک می شود. وقتی این اتفاق رخ دهد اگر زخمی در بدن ایجاد شود دیرتر خوب شده و پوست بدن دچار اختلال می شود.
اختلال در عملکرد غدد تعریق
در افراد چاق لایه های چربی در زیر پوست بسیار زیاد می باشد و این مسئله باعث می شود غده های تعریق در زیر پوست زیاد شده و افرادی که دچار چاقی هستند بسیار بیشتر از افراد دیگر عرق کنند و این مسئله موجب ناراحتی آن ها خواهد شد.
بیماری آکانتوز نیگریکانس
بیماری آکانتور نیگریکانس در اثر چاقی بر پوست ایجاد می شود. چاقی باعث میشود رنگدانههای تحت تاثیر قرار گرفته و سبب ایجاد لکه های تره رنگ شده که بافتی ضخیم دارند و معمولاً در کشاله ران ، گردن ، آرنج ، و….دیده می شوند. در واقع این بیماری سبب تیره شدن رنگ پوست میشود.
اختلال در عملکرد کلاژن
چاقی در پوست اختلال ایجاد می کند. پوست انسان هم از کلاژن ساخته شده است و بر اثر این چاقی عملکرد آن دچار اختلال می شود و به همین دلیل است که زخم ها دیرتر خوب می شوند. در واقع اگر کلاژن بر اثر چاقی پوست اختلال پیدا کند و کم تولید شود زخم ها روی پوست خیلی دیر خوب می شود.پس کلاژن نقش مهمی در بهبود زخم روی پوست دارند.
اختلال در کانال های لنفاوی
بیماری لنف آدم موقعی ایجاد می شود که در اثر چاقی ، فشار خون بالا رفته و بیماری میکروآنژیوپاتی در فرد ایجاد شود. پس یکی دیگر از اثرات چاقی ، تغییر جریان خون در پوست فرد ، دارای اضافه وزن می باشد.
ترک پوستی ناشی از چاقی چیست؟
وقتی فردی اضافه وزن پیدا میکند ، ترک ها روی بخش های مختلف بدنش ایجاد می شود و باعث کشیده شدن پوست میشود و اگر سرعت و شدت این کشش زیاد باشد پوست دچار ترک می شود. ترک های پوستی همان خطوط ریز روی بدن است که از بافت زیر پوست تشکیل می شوند.ترک پوست یک بیماری نیست در واقع پوست در اثر رشد سریع یا کشیدگی زیاد پوست ایجاد می شود و بسیار هم شایع می باشد و هیچ خطری برای شخص ایجاد نمی کند. حتی نیاز به مراجعه پزشکی هم ندارد.
چه کسانی دچار ترک پوستی می شوند؟
هیچ محدودیت سنی برای ترک ناشی از چاقی وجود ندارند ، هر کسی در هر سن و سالی ممکن است ترک پوست در آن ها ایجاد شود. 40 درصد پسران و 70 درصد دختران دچار ترک پوستی ناشی از چاقی می شوند. این ترک ها در نقاطی که دچار کشش پوست می باشد ایجاد میشود. پس این بیماری خیلی شایع بوده و جای هیچ نگرانی نیست. افرادی دچار ترک پوست می شوند که عبارتنداز :
- زنان باردار : در زنان باردار این ترک ها غیر قابل کنترل می باشند.معمولا قسمت های سینه و شکم دچار ترک می شوند که خانم های باردار نمی توانند جلوی این ترک را بگیرند.
- افراد چاق : کسانی که دچار چاقی و اضافه وزن هستند ، اگر چاقی افزایش یابد حتما پوست این افراد دچار ترک های زیادی می شود.
- نوجوانان : در دوره بلوغ نوجوانان جهش زیادی را تجربه می کنند. در این گروه سنی روی سینه و باسن این ترک ها ایجاد می شود.
چگونه می توان از ترک پوست جلوگیری کرد؟
اگر شما هر چقدر از لوسیون ها و کرم های مخصوص استفاده کنید ، باز دچار ترک پوست می شوید. پس هیچ راهی برای جلوگیری از ترک پوست وجود ندارد. فقط دقت کنید که وزن تان افزایش نیابد و از مواد غذایی استفاده کنید که چربی کمتری داشته باشند و یا دارای چربی های سالم باشند.
راه هایی برای جلوگیری از تاثیر چاقی بر پوست
برای اینکه چاقی پوست روی بدن کاهش یابد به موارد زیر توجه کنید :
1- از روغن های گیاهی استفاده کنید
بهتر است برای جلوگیری از ترک ناشی از چاقی از روغن های گیاهی استفاده کنید پس این روغن های گیاهی باعث می شود ترک پوست کاهش یابد. بهتر است در رژیم غذایی از گوشت قرمز استفاده نکنید. البته بهتر است از رژیم هایی که متخصص شما پیشنهاد می دهد استفاده کنید.
2- استفاده از سبزیجات و میوه
بهتر است در رژیم غذایی از میوه و سبزیجات زیاد استفاده کنید و از فست فود ها دوری نمایید. چون خاصیت زیادی دارد و هنگام لاغری باعث می شود پوست ترک نخورد.
3- از ضد آفتاب استفاده کنید
در هنگام رژیم گرفتن برای لاغری از کرم ضدآفتاب استفاده کنید قبل از اینکه به بیرون از خانه بروید. و همچنین لباس مناسب بپوشید. پس ضدآفتاب و لباس مناسب تاثیر بسیار زیادی در پوست گذاشته و ترک پوست را بسیار کاهش می دهد.
4- از ویتامین ها استفاده کنید
ویتامین های گروه ب تاثیر زیادی در سوخت و ساز بدن دارد اگر سطح آن ها در بدن کم باشد متابولیسم بدن به خوبی کار نمی کند. بعد وزن شما کاهش می یابد. عدس ، تخم مرغ ، موز و….. منبع ویتامین ب است.
در نهایت باید گفت که سبک زندگی ، درست می تواند جلوی چاقی را بگیرد. چاقی و اضافه وزن برای بدن بسیار مضر می باشد و همچنین برای پوست بدن بسیار آزاردهنده است. افراد چاق دارای ترک هایی روی پوست هستند که به دلیل اضافه وزن ایجاد می شود و بسیار ناخوشایند است.پس بهترین کار این است که با خواندن مطالب مفید ، مجله آرانیک اطلاعات مان را افزایش داده و راه های جلوگیری از ترک خوردن پوست ناشی از چاقی را به خوبی فرا گرفته و با استفاده از این روش ها پوستی سالم و جوان داشته باشیم.