تاثیر قرص ضد بارداری بر پوست و مو

تاثیر قرص ضد بارداری

 

طبق گزارش موسسه آمار سلامت در آمریکا ۶۰درصد از بانوانی که در سن بارداری هستند از قرص ضد بارداری استفاده می کنند این آمار بسیار بالاست و اکثر آنها عوارض جانبی این قرص ها را جدی نمی گیرند. اضافه وزن و نوسانات خلقی از عوارض شایع این قرص ها می باشد. اما مسئله بسیار مهمی که واجب است، هر زنی بداند ، اثرات مخرب این قرص ها بر روی پوست و موی آنها است.

رایج ترین نوع بیماری که در اثر مصرف این قرص ها رخ می دهد، بیماری پوستی ملاسما است. نوعی اختلال پوستی که به صورت لکه های قهوه ای مایل به قرمز، آبی و یا خاکستری روی پوست پدیدار می شود. همچنین مصرف این قرص ها سبب بروز جوش و آکنه روی صورت می گردد .

 

قرص های ضد بارداری چگونه بر روی پوست شما اثر می گذارند؟

تغییرات هورمونی از بدترین مشکلاتی هستند که در بدن هر فرد می‌تواند رخ دهد. تغییرات هورمونی بر تمام بدن اثر می گذارند و سبب بروز مشکلات زیادی می شوند. یکی از مشکلات عمده ای که این قرص ها به وجود می آورند تغییرات  هورمونی است. همین امر بر پوست نیز اثر زیادی می گذارد و سبب بروز مشکلات زیادی می شود.

باروری در زنان، به نوسان هورمون ها بستگی دارد. در اثر استفاده از قرص های ضد بارداری سطح هورمون ها ثابت می ماند، اما ثابت ماندن بیش از حد هورمون استروژن در بدن ، اثرات منفی زیادی بر روی پوست خواهد داشت ثابت ماندن استروژن، باعث قرمزی پوست ، رشد موهای زائد در صورت و به وجود آمدن منافذ باز پوست می شود. گاهی اوقات ثابت ماندن استروژن می تواند، میزان ملانین پوست را بالا ببرد .(ماده ای که رنگ پوست را مشخص می کند) در نتیجه با بیماری به نام ملاسما مواجه خواهیم شد. تمامی قرص های ضد بارداری این تاثیر را بر روی پوست دارند.

فواید و عوارض قرص ضد بارداری

 از مزایای این قرص می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش بروز آکنه
  • کاهش جوش
  • کاهش التهاب
  • کاهش آکنه های چرکی

البته قرص های ضد بارداری که امروز در بازار عرضه می شود، حاوی دوز کمتری از  استروژن و پروژسترون هستند. از این رو با عوارض کمتری همراه هستند. اما برخی از قرص های خوراکی مانند ال دی عوارض جانبی خطرناکی را به همراه دارند مانند :

  • حمله قلبی
  • سکته مغزی
  • لخته شدن خون در ریه و پاها
  • فشار خون بالا یا سایر مشکلات قلبی و عروقی
  • بیماری کبد و کیسه صفرا
  • سردرد های میگرنی
  • افسردگی و تغییر خلق و خوی
حتما بخوانید:   چگونه دور چشم را ماساژ دهیم

بعضی از افراد این داروها را با آب یا الکل ترکیب می کنند و به صورت موضعی برای از بین بردن جوش  به صورت خود می مالند، اگر شما نیز این باورهای نادرست را شنیده‌ای باید بدانید ، قرص های ضد بارداری از طریق پوست جذب بدن نمی شوند و مصرف موضعی آن تاثیری بر روی زیبایی پوست و مو نخواهد داشت. بلکه مصرف خودسرانه این دارو باعث تشدید اختلالات پوست و مو می شود.

تاثیر قرص ضد بارداری زیبای پوست و مو با قرص ضد بارداری

 هورمون استروژن را یک هورمون زیبایی برای زنان می‌شناسند. این هورمون باعث افزایش زیبایی ، ظرافت و حتی سلامت جنسی خانم ها می شود به خاطر همین موضوع ، برخی از خانم ها برای پرپشت شدن موهای خود و شفاف شدن پوست شان از داروهای ضد بارداری که دارای استروژن هستند استفاده می کنند. اما نکته مهم اینجا است که ، مصرف خودسرانه و بی رویه  این دارو نه تنها پوست شما را شفاف و موهایتان را پرپشت نمی‌کند، بلکه باعث تشدید اختلالات پوست و مو می شود. باعث افزایش هورمون مردانه تستوسترون در بدن خانم ها می شود،  که میل جنسی را بالا برده و سبب کاهش جذابیت زنانه ، ریزش موی سر ، چرب شدن پوست و زدن جوش می شود .

آیا قرص ضد بارداری باعث ایجاد آکنه می شود؟

برخی از قرص های ضد بارداری که دارای  هورمون استروژن و پروژسترون هستند، باعث کاهش میزان آندروژن در بدن می شوند ،که این امر سبب سبوم کمتر شده و سبوم کمتر نیز شروع آکنه را کم می کند. اما قرص های جلوگیری دارای پروژسترون آکنه را  تقویت کرده و پیشرفت آن را بدتر می کند.

نوسانات در سطح هورمون باعث ایجاد آکنه می شود . اکثر این نوسانات در دوران بلوغ ، بارداری ، قاعدگی و یائسگی رخ می دهند که باعث افزایش آندروژن ها می شود . با افزایش آندروژن ها غدد فوق کلیوی تحریک می شوند و باعث می شود سبوم بیشتری در فولیکول های مو ایجاد شود.

حتما بخوانید:   آیا ماندگاری نتایج پلاسما جت دائمی است؟

زمانی که تولید این چربی ها در سطح پوست افزایش پیدا کند سلول های مرده پوست با باکتری ها باهم ترکیب شده و شروع به تشکیل جوش می کنند . از آن جایی که بین پوست چرب و آکنه ارتباط وجود دارد با افزایش این سبوم در این غدد منافذ باز پوست بسته می شود.

افرادی که دارای پوست خشک هم هستند ، نباید از این موضوع خوشحال شوند، زیرا پوست خشک نیز مستعد جوش است هر چقدر پوست بیشتر خشک باشد ،غدد چربی را بیشتر تحریک به ترشح چربی می کنند و از آنجایی که اگر سطح آندروژن افزایش یابد تولید سبوم در پوست بیشتر می شود احتمال جوش و آکنه برای پوست های خشک نیز وجود دارد.

ارتباط جوش های صورت با قرص های ضد بارداری

 افرادی که جوش زیادی می زنند  و در کنار این جوش ها علائم مانند موهای زائد روی صورت و سینه، ریزش موی سر و اختلالات قاعدگی داشته باشند ، نمی توانند با داروهای ضد جوش معمولی درمان شوند.  باید از لحاظ هورمونی از طریق سونوگرافی تخمدان و آزمایش خون بررسی شوند و اگر دچار اختلالات هورمونی یا کیست تخمدان باشند ، پزشک داروهای ضد بارداری که دارای  هورمون های زنانه هستند را تجویز می کند. که، باعث بهبود جوش ها، نازک شدن موهای زائد و کاهش ریزش موی سر خواهد شد.

ارتباط ریزش مو با قرص ضد بارداری

 برخی از بیماران فکر می‌کنند که مصرف داروهای هورمونی باعث می شود که هیچ وقت باردار نشوند. به همین دلیل اواسط درمان بدون ، اجازه دکتر دارو را قطع می‌کنند.  این افراد باید بدانند قرص ضد بارداری از باروری جلوگیری نمی کند و ممکن است فرد با فراموش کردن یک دوز از آن باردار شود. این قطع ناگهانی دارو فرد را دچار ریزش مو و افزایش مو های زائد و جوش صورت می کند .

ریزش موی شدید به راحتی به حالت قبل بر نمی گردد و از آن جایی که کاشت مو در خانم ها از آقایان دشوار تر است با محدودیت‌های خاصی همراه است. جوش صورت نیز بعد از مدتی سبب ایجاد جوش و فرورفتگی روی پوست می شود. موهای زائد که به علت هورمونی ایجاد گردیده به لیزر خوب جواب نمی دهد و حتما باید از دارو استفاده کرد .

حتما بخوانید:   تزریق پی آر پی زیر چشم چیست و چه پیامدهایی دارد؟

 

تاثیر قرص ضد بارداری احتیاط در مصرف قرص های ضد بارداری

 برخی از قرص های ضد بارداری تشکیل شده است از ترکیب؛ اتینیل استرادیول و پروژسترون که بر اساس میزان اتینیل استرادیول بکار رفته طبقه بندی می شوند که بعضی از این داروها اثر ضد هورمون مردانه دارند. برخی  باعث تشدید این هورمون می شوند .

قبل از تجویز و مصرف قرص های ضد بارداری بیمار باید از لحاظ بیمار های ؛ دیابت، فشارخون ، وزن ، مصرف دخانیات و سابقه لخته شدن خون مورد بررسی قرار گیرد . زیرا داروهای ضد بارداری سبب افزایش احتمال بروز ترومبوز یا لخته شدن خون در بدن خواهد شد .

مصرف قرص های ضد بارداری در برخی افراد باعث تشدید سردرد های میگرنی می شود و سینه ها را درد ناک می کند .

در قرص هایی که اثر ضد هورمون مردانه دارند ، این عوارض کمتر است .

مصرف خودسرانه این قرص ها بدون تجویز پزشک کاملا خطرناک است و ممکن است عوارض جانبی از جمله ؛

استفراغ و حالت تهوع ، نفخ و دل درد، تغییر در چرخه قاعدگی، درد سینه، کاهش بینایی، احساس ضعف، خستگی، افزایش خطر لخته شدن خون، سکته مغزی، حمله قلبی و تومورها …

مصرف قرص های ضد بارداری را کنار بگذارید!

در این مقاله از مجله پزشکی آرانیک به سراغ قرص های ضدبارداری رفتیم ، پیشنهاد می کنم قرص های ضد بارداری را کنار گذاشته و از روش هایی  استفاده کنید که اثرات منفی بر روی سلامتی و پوست ندارند. روش های غیر هورمونی برای عدم بارداری وجود دارد که تأثیرات منفی بر پوست ندارند. به طور مثال یک روش موثر برای عدم بارداری استفاده از آی . یو. دی است. این وسیله مسی اسپرم ها را از بین می برد و نمی‌گذارد وارد رحم شوند و هیچ تاثیری بر پوست ندارد استفاده از کاندوم روش موثر دیگری برای جلوگیری از بارداری است بهتر است برای حفظ سلامت خود از روش‌های دیگری به غیر از قرص ها استفاده کنیم .

این روش هیچگونه اثری  بر روی بدن ندارد و سلامتی شما را تحت تاثیر قرار نمی دهد. در این مقاله سعی کردیم شما را با تاثیرات قرص های ضد بارداری بر روی پوست و مو آشنا کنیم و از مضرات و فواید استفاده از آن بگوییم.

 

 

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *