بهترین روش تخلیه جوش ؛ همه راه ها و زمان مناسب تخلیه انواع جوش!

تخلیه جوش

جوش به دلایل مختلفی ایجاد می شود. اصلی دلیل آن تغییرات هورمونی در بدن می باشد. به همین دلیل جوش در نوجوانی خیلی بیشتر از سنین دیگر می باشد. در نوجوانی چون میزان ترشح هورمون ها زیاد است جوش ها هم در صورت ایجاد می شود.همه ما با جوش صورت روبه رو شده ایم و با دیدن این جوش ها احساس خیلی بدی به ما دست داده است. امکان دارد شما هم جزو افرادی باشید که می خواهید هر چه زودتر از دست این جوش ها خلاص شوید و خودتان دست به کار شده و جوش ها را خالی کرده اید. شاید شما هم بارها شنیده‌اید که متخصصان گفته اند نباید جوش ها را دست کاری کنید ،  به این خاطر که اگر جوش را دست بزنید و تخلیه کنید موجب می شود زخم یا عفونت در بدن ایجاد شود.و همچنین اگر جوش را تخلیه کنید ممکن است جای آن روی پوست صورت باقی بماند.

برای تخلیه جوش چه زمانی مناسب است؟

مسئله مهم درباره تخلیه جوش این است که برای اینکه پوست شما آسیب نبیند جوش را دست نزنید تا خود به خود تخلیه شوند.  البته با همه این ها باز شما دوست دارید که هر چه زودتر جوش را بترکانید! در درجه اول باید این مسئله را بدانید که چه جوش هایی را می توانید بترکانید و چه جوش ها را نباید دست بزنید. جوش ها معمولا سرسیاه ، سرسفید و جوش های چرک دار هستند. منافذ بازی که به وسیله سلول های مرده و چربی پوست بسته شده باشند ، جوش های سر سیاه می گویند.این جوش ها معمولا در روی بینی ، چانه یا پیشانی بوجود می آیند. این جوش ها نمی ترکند اما می شود آن ها را تخلیه کرد. جوش هایی که سر سفید هستند تخلیه آن ها بسیار آسان می باشد. البته دقت کنید که این جوش ها به سطح پوست نزدیک باشند چون برای این جوش ها فشار زیادی لازم نیست. پس به آسانی می توان آن ها را تخلیه کرد. نوع عمیق تری از آکنه که دیرتر خوب می شوند و معمولا قرمز و ملتهب است و به شکل برآمدگی روی پوست ظاهر می شوند ، جوش های چرکین هستند. متخصصان تاکید می کنند که به این جوش ها دست نزنید چون باکتری را به قسمت های دیگر بدن پخش می کنند و باعث التهاب شدید پوست می‌شوند.

حتما بخوانید:   راهکار جوانسازی پوست گردن

تخلیه جوش جوش ها را در ۵ مرحله تخلیه می کنند!

با این که همه ما از خطرات تخلیه جوش آگاهی داریم ولی باز هم دوست داریم که هرچه زودتر از این جوش ها خلاص شویم و خودمان دست به این کار می شویم. پس اگر می خواهید جوش های سرسیاه و سر سفید را در خانه تخلیه کنید ، به این نکات توجه کنید. اول دست ها را با آب و صابون بشویید تا از  گسترش یافتن باکتری ها جلوگیری کنید. بعد با الکل محل را تمیز کنید ؛یک تکه پنبه را به پراکسید هیدروژن آغشته کرده و منطقه مورد نظر را خوب خشک کنید و هرگونه چربی اضافه را از بین ببرید. در نظر داشته باشید که هیچ وقت با ابزارهای نوک تیز یا با انگشتان جوش ها را تخلیه نکنید. یک نکته کلیدی برای تخلیه جوش ها که بدون درد نیز باشند ،  گرم کردن ناحیه اطراف جوش با یک حوله تمیز می باشد.

  • برای اینکه زمان تخلیه جوش دردی احساس نکنید بهتر است به مدت ۱۵ دقیقه کمپرس گرم روی قسمت آسیب دیده بگذارید چون این کار باعث می‌شود که چرک سفیدی که زیر پوست وجود دارد نرم شود و باعث شود به صورت طبیعی تخلیه شود. اگر می خواهید با سوزن یا موچین جوش را تخلیه کنید باید اول آن ها را با الکل ضد عفونی کنید. البته باید بسیار دقت کنید که جوش نزدیک سطح پوست باشد. چون اگر غیر از این باشد سبب عفونت پوست می‌شود. شما حتی می توانید برای تخلیه جوش آن را بخار دهید و از تمیز بودن آن اطمینان یابید.
  • بسیاری از روش ها هستند که می توانید برای تخلیه جوش از آن ها استفاده کرد.البته متخصصان تاکید کرده اند که مستقیما دست تان را به جوش نزنید. بهترین کار این است که با یک تکه پارچه کتان تمیز به دو طرف جوش فشار آورید تا همه چرک های سفید از آن خارج شوند
  • بعد از تخلیه جوش بهترین کار این است که با صابون ضد باکتری یا یک تونر ملایم خوب بشویید. بعد از آن به مراقبت روزانه از پوست بپردازید.

چگونه جوش هایی که قابل ترکاندن نیست را از بین ببریم؟

حتما تا حالا به جوشی برخورد کرده اید که قابل تخلیه نیستند. نگران نشوید چون راه های زیادی وجود دارد تا بتوانید تخلیه جوش را انجام دهید. این روش ها عبارتنداز:

حتما بخوانید:   قارچ پوستی در بارداری ، بررسی و درمان آن

 سرکه سیب :

سرکه سیب را با احتیاط استفاده کنید چون این ماده اسیدی است ، پس حتماً آن را با آب مخلوط کنید و یک تکه پنبه را درون محلول قرار دهید و روی جوش بمالید. البته باید گفت که سرکه سیب می تواند باکتری های سطح پوست را از بین ببرد و به لایه برداری پوست کمک کند.

روغن درخت چای :

شما می‌توانید چند قطره از روغن درخت چای را به تونری که مورد پسند شما است اضافه کرده و روی جوش بمالید. روغن درخت چای را هرگز بدون رقیق کردن استفاده نکنید ، چون روغن درخت چای بسیار قوی می باشد. این ماده همچنین خواص ضد قارچی دارد و همین‌طور خواص ضد باکتریایی ،  که برای درمان آکنه بسیار موثر می باشد.

 باندهای هیدروکلوئید :

یکی دیر از روش های درمان جوش ، باند هیدرو کلوئید است. شما می توانید آن را از داروخانه گرفته و شب روی جوش که دردناک شده بگذارید و صبح از دیدن نتیجه کار بسیار خوشحال خواهید شد.

از خمیر دندان روی جوش خودداری کنید:

خمیر دندان اثر خشک کنندگی دارد. ولی نباید آن را روی جوش قرار داد چون سبب قرمزی ، سوزش و پوسته پوسته شدن آن می شود و مشکلات بزرگ تری را ایجاد کند. بعضی از افراد از جوش شیرین و آب لیمو برای تخلیه جوش استفاده می کنند ، که اصلا صحیح نمی باشد. چون باعث تحریک و حساسیت پوستی می شوند.آب لیمو اسیدی است و جوش شیرین بسیار قلیایی ،  پس از این دو استفاده نکنید ، برای اینکه پوست شما به مواد ملایم تری نیاز دارد. یک شیوه دیگر برای از بین بردن جوش این است ، که در همان لحظه های اولیه که متوجه جوش شدید ، بهتر است به مدت ۲۰ تا ۴۰ ثانیه روی جوش یخ قرار دهید. این عمل باعث می شود منافذ جمع شده و قرمزی و التهاب ناشی از جوش بسیار کاهش یابد.

تخلیه جوش چه موقع نیاز است به پزشک مراجعه کنیم؟

پزشکان همیشه تاکید داشتند که جوش را تخلیه نکنید باید به مرور خود به خود و به صورت طبیعی تخلیه شود ، اما بعضی مواقع برای سلامتی پوست جوش را تخلیه می کنند. بخصوص که جوش سرسیاه باشد. اگر هم جوش بزرگ بوده و علائم دیگری داشته باشد باید به پزشک مراجعه کرد. در این موقع پزشک اول قسمت مورد نظر را بی حسی موضعی کرده و بعد درمان را انجام می دهد. البته این درمان ، درمانی سرپایی بوده و هیچ خطری ندارد.

حتما بخوانید:   گلاب روی صورت چه تاثیری می گذارد؟

هر وقت علائم زیر را مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • اگر غدد لنفاوی روی پوست دارید که متورم شده باشد.
  • اگر احساس کردید تب در شما شروع شده است.
  • اگر جوش روی پوست شما بسیار درد دارد و تخلیه نمی شود.
  • اگر جوشی دارید که اطراف آن قرمز و التهاب دارد.
  • اگر دچار سوزش قلب ، دیابت یا هر گونه مشکلی در سیستم ایمنی خود دارید. اگر هم با خوردن داروهای خاص مثل کورتیکواستروئیدها پوست تان دچار جوش می شود ، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
  • جوش ها خطرناک نیستند. اما اگر دچار تب و لرز شدید و همچنین عفونت داشتید ، حتما به پزشک مراجعه کنید. چون امکان دارد یک عفونت پوستی بسیاری از قسمت های بدن را تحت تاثیر خود قرار دهد. پزشک با معاینات فیزیکی ، ریشه اصلی مشکل را پیدا می کند.

در پایان باید اشاره کرد که جوش ها در هر سنی امکان دارد ایجاد شوند. وقتی روی صورت خود جوشی می بینید ، آرام باشید و کمی تامل کنید و به این فکر کنید که چگونه می توان این جوش را از بین برد. ابتدا آگاهی خود را در زمینه جوش صورت بالا ببرید ، و هر آنچه نیاز است را درباره‌ی انواع جوش ها یاد بگیرید. وقتی شما علم این کار را پیدا کردید به راحتی می توانید جوش صورت را تخلیه کنید. جوش ها چون عفونت‌های باکتریایی پوست هستند و بیشتر در اطراف غدد چربی بوجود می آیند ، بعد از مدتی خود به خود از بین می روند. پس نباید جوش ها را تخلیه کرد. به این خاطر که اگر جوش ها بترکند  موجب بروز عفونت و گسترش باکتری در بدن می‌شود. پس باید بسیار دقت کرد. اگر جوش صورت همراه با تب و لرز بود حتما باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرد. اگر هم جوش دردناک باشد و تورم ، قرمزی را به همراه داشته باشد نیز باید به پزشک مراجعه کرد. البته متخصصان همیشه تاکید دارند که جوش ها را تخلیه نکنید اما اگر ببیند که سلامتی پوست شما در خطر است خود پزشک درمان را شروع می کند.مجله زیبایی آرانیک سعی بر این دارد تا با مطالب درج شده در این مقاله شما را با بهترین روش تخلیه جوش آشنا کند.

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *