کاهش تعریق در فصل تابستان- کاهش تعریق بخش کاملا نرمال از زندگی هر فرد محسوب می شود. چرا که راهی جهت تنظیم نمودن دمای داخلی بدن به شمار می آید. اما در وضعیت های خاص احتمال دارد، بعد از تعریق زیاد حس نمایید که لباس شما به شدت خیس عرق گشته و لکه هایی بر روی آن به وجود آمده است که این موضوع برای شما خجالت آور خواهد بود، به خصوص اگر عرق دارای لکه های قابل توجه و مرطوبی باشد، اما جای نگرانی نیست، میتوان با چند ترفند کاهش تعریق را تا جای ممکن به حداقل رساند. در این مقاله قصد داریم از مجله زیبایی آرانیک در ارتباط با خنک ماندن و پیشگیری از کاهش تعریق زیاد در فصل تابستان صحبت کنیم. اگر قصد دارید زین پس تابستان دل انگیزی داشته باشید، نکاتی را که در این مقاله به آنها میپردازیم را رعایت نمایید.
8 راهکار برای کاهش تعریق
۱- جهت برطرف نمودن تعریق در شب های تابستان از ضد تعریق استفاده نمایید
به اعتقاد یکی از متخصصین مطرح پوست به نام دکتر گینزبرگ، ضد تعریق ها جهت کاهش تعریق می باشند و دئودورانت ها به صورت تنها فقط یک عطر محسوب می شوند. ضد تعریق و دئودورانت هر کدام کارایی مخصوص به خود را دارند. اما احتمال دارد در بعضی از ضد تعریق ها، دئودورانت نیز به کار رفته باشد. در نتیجه، افرادی که پوست حساسی دارند؛ باید از مصرف آن دسته از ضد تعریق هایی که معطر هستند به خاطر نازکی پوست در ناحیه زیر بغل اجتناب نمایند.
مصرف ضد تعریق ها: ضد تعریق ها با فرایند مسدود سازی مجاری عرق، از رسیدن عرق به سمت پوست جلوگیری میکنند و این در حالی است که غدد مربوط به فرایند تولید عرق همچنان به کار خود ادامه میدهد. دئودورانت ها برخلاف ضد تعریق ها باعث جلوگیری از تعریق نمی شوند، بلکه تنها بوی بد عرق که توسط باکتری ایجاد میشوند را می پوشانند.
استفاده از ضد تعریق برای کاهش تعریق
جهت رسیدن به بهترین نتیجه از مصرف ضد تعریق ها، اول از همه مطمئن شوید که ناحیه زیر بغل شما خشک و تمیز می باشد و بعد هر شب قبل خواب از آن استفاده کنید. این بدان خاطر است که مواد لازم جهت به وجود آمدن انسداد مجرای عروقی نیازمند زمان کافی است و اکثر مردم شب ها عرق کمتری میکنند و شاید هم اصلا دچار تعریق نشوند. احتمال دارد به طور آنی نتیجه نگیرید. اما چندین شب این کار را انجام دهید تا به نتیجه ایده آل خود برسید.
نکته: افرادی که دارای پوست حساسی هستند، توصیه میگردد به صورت کلی بهتر است از مصرف لوازم سرشار از خوشبو کننده و عطر اجتناب نمایند. چرا که رایحه هایی که دارای الکل هستند؛ به طور معمول باعث خارش پوست به عنوان یک واکنش تحریک کننده میشوند.
۲-از پارچه هایی که قابلیت تنفس دارند استفاده نمایید. برای برطرف نمودن تعریق در فصل تابستان به دنبال پارچه هایی باشید که موجب تقویت جریان هوا میگردند. مثل پنبه، نخ یا ترکیبی از این دو باشد. در نتیجه، از پارچه هایی مثل پلاستیک، جین، پلی استر اجتناب ورزید. به علاوه در کاهش و افزایش گرما، انتخاب نمودن رنگ بسیار حائز اهمیت است. پوشیدن رنگ سفید نیز موجب خنک سازی بدن شما و کاهش یافتن تعریق میگردد. چرا که، رنگ های روشن کمک شایانی به انعکاس نور خورشید میکنند. لباس هایتان را میتوانید به صورت لایه به لایه به تن کنید، تا بر روی لایه بیرونی عرق مشاهده نگردد. اگر بنا به هر دلیلی مثل موقعیت شغلی خود امکان پوشیدن لباس رنگ روشن را ندارید، میتوانید از الگو های منحرف کننده یا لباس هایی با رنگ تیره که باعث پنهان سازی عرق می شوند؛ استفاده نمایید.
به گفته دکتر Dhingra، اگر چنانچه موقعیت شغلی یا اجتماعی شما این امکان را برایتان فراهم میسازد که لباس های بدون آستین همچون تیشرت به تن کنید، حتما از تیشرت یا هر نوع لباسی که دارای آستین کوتاه می باشد؛ استفاده نمایید.
بعلاوه، زمانی که پاهای شما خنک باشند، باعث کاهش دما به طرز چشمگیری میشوند. در نتیجه از پوشیدن جوراب های کلفت و کفش های بزرگ در فصول گرم سال اجتناب فرمایید.
برای کاهش تعریق از خوردن بعضی غذاها اجتناب کنید
اگر دارای موقعیت اجتماعی خاصی هستید و ترجیح شما این است که حتما عرق نکنید، بایستی از مصرف چند مواد غذایی خودداری کنید. زیرا بدن واکنش بسیار بدی از خود نسبت به بعضی از غذاها به خصوص غذاهای پر از ادویه و تند نشان می دهد. جهت برطرف نمودن معضل تعریق در فصل تابستان بایستی نکات زیر را رعایت فرمایید:
حتما از مواد غذایی ادویه دار پرهیز نمایید. استفاده از کافئین و الکل نیز پیشنهاد نمیشود. چرا که باعث تحریک غدد فوق کلیه میگردد و موجب عرق کردن زیر بغل، کف دست و پا میشود. هر چند احتمالا یک لیوان نوشیدنی که دارای کافئین باشد؛ برای یک روز داغ تابستانی به نظر مناسب است؛ اما بهترین انتخاب برای افرادی که مستعد تعریق می باشد؛ نیست.
به گفته دکتر متخصص پوست Dhingra، کافئین و الکل هر دو باعث تحریک در تولید آدرنالین میشوند که سریعا موجب تقویت تولید عرق میگردد. این بی شک برای افرادی که مبتلا به بیماری هیپرهیدروز می باشد؛ مشخص میگردد.
گزینش روش های پزشکی جهت کاهش تعریق
اگر حس میکنید بیش از اندازه دچار عرق کردن می شوید، شاید قصد داشته باشید که جهت درمان این مشکل با یک متخصص مشورت نمایید تا دریابید که آیا دچار بیماری هیپرهیدروز شده اید یا خیر. اگر به پزشک متخصص مراجعه نمودید، چند روش درمانی در اختیار شما می باشد که عبارتند از:
۴- استفاده از ضد تعریق به صورت نسخه ای:
متخصص قادر است یک ضد تعریق با نسخه بالا برایتان تجویز نماید که تهیه آن به آسانی و بدون نسخه میسر نمی باشد. مصرف ضد تعریق های فاقد نسخه برای این منظور موثر ترند. در نتیجه، اگر مصرف آنها موثر واقع نگردید، از ضد تعریق های نسخه ای استفاده کنید.
۵- استفاده از داروهای تجویز شده:
بعضی از داروهای تجویزی به وسیله دکتر متخصص ( مثل قرص برای کاهش عرق، مصرف دستمال مرطوب موضعی، مواد موضعی تجویزی)، ماده های شیمیایی را که موجب برقراری ارتباط بین اعصاب مختلف میگردند را مسدود می کنند. بنابراین، این امر کمک شایانی به کاهش تعریق می نماید.
اما، استفاده از آنها شاید باعث بروز بعضی از عارضه های جانبی شوند که عبارتند از: تاری دید، خشکی سقف دهان، معضلات مربوط به مثانه. در نتیجه، در این مورد که مزیت های آن بیشتر از خطرات آن می باشد یا نه با پزشک متخصص خود مشورت نمایید.
به گفته دکتر گینزبرگ، داروهای خوراکی ( اکسی بوتینین و گلیکوپیرولات) جهت کاهش دادن تعریق مورد استفاده قرار می گیرد. هر چند که این روش های درمانی به طور معمول موثر می باشند. اما احتمال دارد افراد را با عارضه های جانبی مانند: خشکی چشم و دهان و سردرد مواجه سازد.
۶- استفاده از داروهایی که ضد افسردگی هستند
استرس میتواند موجب تعریق بیش از اندازه شود. اگر دکتر متخصص تشخیص بدهد که این موضوع میتواند مشکل فرد را حل کند، احتمال دارد داروهایی که برای ضد افسردگی هستند را تجویز نماید. در نتیجه، از استفاده نمودن خودسرانه این دسته از داروها اجتناب ورزید.
۷- به کارگیری بوتاکس
شاید فکر کنید که بوتاکس فقط برای برطرف کردن چین و چروک است. خوب است بدانید که از بوتاکس تنها جهت رفع چین و چروک استفاده نمیشود. سم بوتولینوم، دارویی برای تزریق بوتاکس است که توسط سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) به صورت کاملا رسمی جهت درمان بیماری هیپرهیدروز مورد تایید قرار گرفته است.
برطرف نمودن تعریق با تزریق بوتاکس، به صورت موقت عصب هایی که موجب تعریق می گردد، ( با تزریق کردن بوتاکس میتوان مشکل تعریق در تابستان را تا حد زیادی کاهش داد) چرا که، تزریق بوتاکس بین ۶ تا ۱۲ ماه موثر است و بعد آن نیاز به تکرار مجدد دارد.
این تزریق ها احتمالا دردی جزئی به وجود می آورند و بعضی از اشخاص به شکل موقت احساس ضعف عضلانی در ناحیه تحت درمان را تجربه خواهند کرد.
نکته: مطمئن شوید که خود بوتاکس را دریافت مینمایید و نه یک داروی جایگزین تزریقی دیگر مثل: Dysport یا Xeomin . بنابر نظریه FDA هیچ کدام از آنها به طور صد در صد جهت درمان هیپرهیدروز نمیباشند.
۸- عمل جراحی
در مواقع بحرانی، بعضی از گزینه های جراحی پیش روی شما قرار دارد. این گزینه ها عبارتند از: برداشتن غدد مربوط به عرق، مایکروویو درمانی و عمل جراحی اعصاب. این گزینه هنگامی مورد توجه واقع می گردد که دکتر متخصص تشخیص به انجام آن دهد که فرد دارای یک بیماری جدی است که موجب میگردد بیش از اندازه استاندارد عرق نماید.
نتیجه گیری
اگر شما بیش از حد دچار عرق کردن می شوید. هرگز به صورت خودسرانه اقدام به رفع این مشکل نکنید و قبل از انجام هر کاری نزد پزشک متخصص بروید و مشکل خود را با آن در میان بگذارید. تشخیص اینکه آیا این مسئله به معنای بیماری هیپرهیدروز است یا خیر، تنها بر عهده پزشک می باشد. لذا از انجام هر گونه توصیه درمانی از جانب دوستان و آشنایان خود خودداری نمایید. ابتدا از مصرف داروهایی که داروخانه بدون نسخه میدهد برای رفع مشکل تعریق کمک بگیرید و اگر این دارو ها موثر واقع نشد؛ به دنبال داروهای نسخه ای پزشک خود باشید. اگر باز با مصرف آنها نیز همچنان تعریق بیش از اندازه داشتید؛ در فکر تزریق بوتاکس و روش های درمانی دیگر، البته زیر نظر پزشک متخصص خود باشید.