قارچ پوستی در بارداری ، بررسی و درمان آن

قارچ پوستی

یکی از مهمترین و زیباترین دوران زندگی خانم ها دوران بارداری می باشد. این دوران ، سراسر استرس و نگرانی برای خانم ها می باشد. در این دوران که بسیار هم حساس است اگر برای خانم باردار مشکل پوستی ایجاد شود می تواند استرس و نگرانی های این دوران را چندین برابر کند. در دوران بارداری قارچ پوستی یکی از بیماری های پوستی می باشد که برای خانم های باردار بسیار وحشتناک و ناگوار خواهد بود. حتی این بیماری پوستی امکان دارد خانم باردار را از لحاظ روحی در وضعیت بدی قرار دهد. بیماری های پوستی امکان دارد در اوایل حاملگی بروز کند یا در اواخر دوران بارداری رخ نماید. باید دقت داشته باشید که بیماری قارچ پوست در دوران حاملگی به شکل های مختلف به وجود می آید ، این بیماری پوستی بعضی مواقع در قسمت رحم ایجاد شده و برخی مواقع هم ما بین دو سینه ایجاد می شود. در این مقاله در مورد بیماری  قارچ پوستی در زنان باردار برایتان مطالبی را گردآوری کرده ایم تا بتوانید با این مطالب کمی از نگرانی های زنان باردار را کم کرده و موجب آرامش خانم ها در این دوران شویم. پس با مقاله زیبایی آرانیک همراه باشید.

بیماری های پوستی در دوران بارداری

بیماری های پوستی در دوران بارداری به شکل های مختلفی پدیدار می شوند. زمانی که هوا گرم باشد یا رطوبت هوا زیاد باشد کشاله های ران ، سینه ها و انگشتان پا  ، علائمی مثل اگزما یا قارچ به وجود می آید. زمانی این علائم شدید خواهد شد که خانم باردار علائم و پیش زمینه های قبلی داشته باشد ، بیمار دچار شکل شدیدتری از بیماری خواهد بود. مثلا اگر خانم حامله سابقه بیماری پوستی پسوریازیس را داشته باشد ، وقتی علائم شدید شود دچار وضعیت خیلی بدی خواهد شد. در زنان باردار قارچ پوست در قسمت هایی ایجاد می شود که لایه های پوست روی هم قرار می گیرند و رطوبت بین این لایه ها ایجاد می شود. این قسمت ها که به بیماری پوستی مبتلا می شوند شامل قسمت هایی از تناسلی ، زیر سینه ها ، کشاله های ران ، پوست سر و میان انگشتان پا که دچار بیماری پوستی قارچ می شوند. بیماری های قارچ در پوست ، به لایه های عمیق تر نفوذ نمی کند بلکه در قسمت های فوقانی و بیرونی پوست شکل می گیرند. دقت داشته باشید که خانم های چاق در دوران بارداری بیشتر دچار بیماری های پوستی می شوند. البته خانم های باردار که دیابت هم دارند بیشتر از افراد دیگر دچار بیماری های پوستی خواهند شد.بیماری پوستی در بارداری به چند نوع مختلف تقسیم می شوند

حتما بخوانید:   علائم پوستی کلسترول بالا چیست؟ تاثیر کلسترول بالا روی پوست را جدی بگیرید

تقسیم بندی انواع بیماری های پوستی در دوران بارداری

در دوران بارداری وقتی که بیماری های پوستی بوجود می آید اکثراً بعد از به پایان رسیدن دوران بارداری از بین می روند. ولی لازم است وقتی که این بیماری بوجود آمد قبل از به پایان رسیدن دوران بارداری حتما برای درمان اقدام شود. در دوران بارداری بیماری های پوستی که ایجاد می شوند  ، سه شکل از این بیماری های پوستی در این دوران بروز می کند که اگر دچار این علائم شدید با استفاده از نکات زیر بتوانید به راحتی تشخیص دهید ، که عبارتنداز :

  • بیماری های پوستی مختص دوران بارداری

  • در دوران بارداری ، بیماری های پوستی که ایجاد می‌شود مربوط به این دوران هستند. در این زمان یک پزشک ماهر اول این بیماری پوستی را مورد ارزیابی قرار داده و بعد داروها و روش های درمانی که در این زمینه وجود دارد و درمانی موقتی بوده را شروع می کند تا علائم بیماری شدید نشده سریعاً علائم بیماری را کاهش دهد. باید دقت داشته باشید که فقط یک پزشک متخصص می تواند نوع این بیماری پوستی را تشخیص دهد.
  • بیماری های پوستی که زمینه دار هستند

در دوران بارداری بعضی از بیماری های پوستی که ایجاد می شود ممکن است زمینه قبلی داشته باشد.مثلا اگر خانم باردار قبلاً دچار بیماری های پوستی مثل درماتیت سبورئیک ، پسوریازیس و اگزما و….شده باشد احتمال دارد در این دوران حساس به صورت شدید تر باز همان بیماری های به سراغ او بیاید.

  • بیماری های پوستی مشخص

در دوران بارداری بیماری های پوستی بسیار زیاد هستند و فقط به این چند نوع محدود نمی‌شوند. در این دوران حساس چون تغییرات هورمونی و یا فیزیولوژیک ایجاد می‌شود ، تغییرات پوستی نیز بوجود می آید. ترک های روی شکم یا قسمت‌های دیگر ، لکه های پوستی موسوم به پلاسما ، تغییرات ناخن و ریزش وقت در این دوران ایجاد می شود.

قارچ پوستی مصرف داروهای ضد قارچ در دوران بارداری مجاز می باشد؟

زنان بارداری که در زمان بارداری دچار قارچ پوستی می شوند باید پزشک متخصص داروهای مخصوص و ویژه را برای این بیماری تجویز می کند. فقط باید به این نکته توجه کرد که آیا در زمان بارداری این داروها مجاز هستند یا نه؟ که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. پس برای از بین بردن بیماری پوستی باید این داروها را که پزشک متخصص تجویز می کند مورد مصرف قرار داد. مصرف این داروهای ضد قارچ موضعی مثل ، نیستاتین ، کلوتریمازول ، مایکونازول ، تربینافین ، سیکلوپیرکس و سولفید سلنیوم که برای زنان باردار مجاز می باشد. داروهای خوراکی که زنان باردار زیر نظر پزشک متخصص می توانند استفاده کنند مثل ، گریزئوفولوین ، تربینافین و داروهای رده آزول برای درمان قارچی پوستی در زمان بارداری تجویز می شوند.

حتما بخوانید:   شامپو بدن بهتر است یا صابون | چرا باید از شامپو بدن استفاده کنیم ؟

قارچ پوستی در بارداری

خانم های باردار که اولین بار از زمان بارداری را می گذرانند و بیماری قارچ پوستی را تجربه می کنند ، بسیار حساس تر و نگران تر از خانم های دیگر که برای بار دوم بارداری می شوند و قارچ پوستی را تجربه کرده اند ، هستند. خانم های باردار که تجربه بارداری و قارچ پوستی را دارند می توانند راحت تر تشخیص داده و بعد به پزشک مراجعه کنند. دقت داشته باشید که بیماری قارچ پوستی در ناحیه مورد نظر با خارش همراه است یا نه. چون در زمان بارداری بسیاری از بیماری های این دوره دارای خارش نمی باشند و در دسته بیماری پوستی دوران بارداری قرار می گیرد. باید دقت داشته باشید که بیماری پوستی این دوران فقط در پوست صورت ، دست یا پا ایجاد نمی شود.

بیماری های قارچی در رحم

زنان باردار وقتی که دچار قارچ پوستی می شوند بسیار حساسیت آن ها بالا می رود چون قسمتی که دچار قارچ پوستی می شود قسمت تناسلی بانوان می باشد و به همین دلیل بسیار برای آن ها نگرانی ایجاد می کند. یک نکته بسیار مهم این است که این قارچ پوستی نمی تواند در رحم به جنین آسیب برساند و از این بابت باید خانم های باردار خیالشان راحت باشند. خانم های باردار اگر علائم زیر را در خود مشاهده کردند باید به پزشک مراجعه کنند. این موارد عبارتنداز :

  • اگر ترشحات زرد یا سبز رنگ باشد نشانه عفونت قارچی شدید می باشد.
  • التهاب پوستی نشانه قارچ پوستی می باشد.
  • ترشحات پنیری شکل که نشان دهنده قارچ پوستی واژن می باشد.
  • در حین مقاربت احساس درد شدید داشته باشند.
  • احساس بوی ناخوشایند از واژن
  • در هنگام ادرار احساس خارش شدید

بهتر است برای اینکه از این بیماری های قارچی در امان باشید ، با آب لرم واژن را شست و شو دهید. از لباس های تنگ و مرطوب خودداری کنید تا از قارچ پوستی جلوگیری کنید.

درمان قارچ در بارداری

درمان قارچ پوستی با داروهای موضعی و خوراکی امکان پذیر می باشد. برای اینکه از این داروهای موضعی آگاهی داشته باشید بهتر است به معرفی آن ها بپردازیم :

قارچ پوستی داروهای موضعی که مجاز هستند

  • نیستاتین

نیستاتین دارویی است که به روش واژینال مورد استفاده قرار می گیرد و داروی موضعی می باشد. این دارو بسیار موثر در درمان این بیماری می باشد و بهتر است از کرم یا پودر و پماد آن استفاده نکنید.

  • تربینافین

تربینافین یک داروی مجاز دوران بارداری می باشد که برای درمان قارچ پوستی بسیار موثر است. البته از این دارو برای درمان قارچ پای ورزشکاران ، خارش ژوک و دیگر عفونت‌های قارچی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • کلوتریمازول

کلوتریمازول برای درمان عفونت‌های مخملی واژینال استفاده می شود. همچنین داروی مناسب برای دوران بارداری است که عفونت‌های قارچی در سطح پوست را بر طرف می کند.

  • سیکلوپیرکس

از این دارو به عنوان داروی موضعی رده B و مناسب برای دوران بارداری استفاده می شود. در مورد سیکلوپیرکس باید گفت که هنوز اطلاعات کافی مبنی بر تاثیر این دارو بر مادران شیر ده وجود ندارد.

  • سولفید سلنیوم

  • شامپو های درمانی اکثرا دارای سولفید سلنیوم هستند و خانم های باردار با خیال راحت می توانند از خواص ن برای درمان بیماری های پوستی شایع مثل درماتیت سبورئیک استفاده کنند.
حتما بخوانید:   جوش های روی زبان و روش های درمان آن

داروهای خوراکی مجاز

  • تربینافین

این دارو به صورت خوراکی برای خانم های باردار مورد مصرف قرار می گیرد. و برای عفونت‌های قارچی بسیار موثر می باشد. از این دارو برای مشکلات قارچی ناخن و انگشتان هم مورد استفاده قرار می دهند.

  • گریزئوفولوین

این دارو برای درمان عفونت‌های قارچی در دوران بارداری مورد مصرف قرار گرفته و از لحاظ تاثیر این دارو در دسته‌بندی C قرار دارد.

  • داروهای رده آزول

این دارو برای سه ماه اول دوران بارداری مضر بوده و تجویز نمی شود. زیرا تاثیر بدی روی جنین می گذارد. مثلا مشکلات عصبی ، عروقی و استخوانی در نوزاد را منجر می شود. باید دقت کنید که این دارو مختص درمان قارچ پوستی بوده و در ناحیه واژن و دهانه رحم مورد استفاده قرار می گیرد.

دلیل لکه های پوستی در دوران بارداری چیست؟

از تغییرات هورمونی در دوران بارداری لکه های پوستی ایجاد می شود. وقتی تغییرات هورمونی به طور ناگهانی بروز کند باعث ایجاد لکه‌های پوستی می شود که برای خانم های باردار بسیار ناخوشایند می باشند. دقت داشته باشید که بعد از زایمان این لکه ها خود به خود از بین می روند.

در نهایت باید گفت که بیماری قارچ پوستی جزو بیماری هایی است که در خانم ها و در دوران بارداری رخ می دهد. بیشتر این قارچ ها با داروهایی که پزشک تجویز می کند بر طرف شده و جای نگرانی نمی باشد. فقط باید دقت کرد که به محض مشاهده علائم قارچی سریعا به پزشک مراجعه کرده و از داروهای موضعی و خوراکی که پزشک برای این دوران برای شما تجویز می کند استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید چون دوران بارداری بسیار حساس و مهم می‌باشد هیچ دارویی را سر خود نباید مورد استفاده قرار دهید.

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *