راهکارهای از بین بردن جای زخم و چاقو روی پوست

جای زخم

گاهی یک خراش کوچک و یا حتی جوش ها و آکنه می توانند از خود جای زخمی بر جای بگذارند و یا تبدیل به اسکار شوند، اسکار هنگامی رخ می دهد که لایه میانی پوست یا همان لایه درم آسیب ببیند، در این حین بدن انسان به طور طبیعی چند رشته کلاژن برای ترمیم قسمت آسیب دیده پوست می فرستد و با ترمیم پوست، جای زخم و اسکار بر روی پوست همواره باقی می ماند. جای زخم باقی مانده بر روی پوست به عوامل مختلفی بستگی دارد که از این عوامل می توان به شدت زخم، سن شخص آسیب دیده، ناحیه آسیب دیده چرا که جای زخم با توجه به قسمت های مختلف بدن شکل متنوعی دارد و مدت زمان بهبودی زخم زیرا هر چه زخم زودتر بهبود پیدا کند کلاژن کمتری برای ترمیم زخم تولید می شود و جای زخم نیز کوچک تر به نظر می رسد، علاوه بر تمامی این موارد جای زخم ها انواع مختلفی دارند که در ادامه با مجله زیبایی آرانیک به آنها اشاره خواهیم نمود.

انواع جای زخم

جای زخم انقباضی یا کنتراکچر:

این نوع جای زخم تنها در قسمت هایی به وجود می آید که میزان زیادی از بافت پوست به طور کلی از بین رفته باشد مثلا قسمتی از پوست سوخته باشد. جای زخم انقباضی ظاهری براق و سفت دارد و معمولا آن قسمت از پوست نمی تواند حرکت کند.

جای زخم هیپرتروفیک:

این نوع اسکار به شکل یک بافت اضافه روی پوست پدیدار می گردد چرا که هنگام ترمیم پوست، بدن بیش از حد مورد نیاز کلاژن به نواحی آسیب دیده می فرستد و به اندازه زخم رشد می کند که رنگی قرمز دارد. این نوع اسکار معمولا در نواحی همچون چانه، قفسه سینه، پشت، شانه ها، دست و بازوها به وجود می آید و بیشتر افرادی که پوستی تیره دارند دچار آن می شوند.

جای زخم آتروفیک:

این نوع جای زخم پس از بخیه، سوختگی، آبله مرغان، خال برداری و آکنه پدیدار می گردد و دلیل ایجاد شدن آن از بین رفتن بافت پوست است که بدن در این حین کلاژن کافی برای ترمیم پوست را نمی فرستد و زخم پس از ترمیم از خود نشان و جای باقی می گذارد. آتروفیک در بیشتر قسمت های بدن دارای رنگی تیره است. این نوع جای زخم اغلب به شکل فرورفته کم عمق، واگنی یا مستطیل شکل، گرد یا دره ای، آیس پیک یا چکشی و گاهی نیز شکلی مسطح و دندانه هستند که هر کدام شکلی به خصوص دارند و در محل های مختلفی نمایان می گردند، در ادامه به ویژگی های برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

حتما بخوانید:   راه کارهای درمان شوره سر

جای زخم چکشی یا آیس پیک: این نوع جای زخم نسبت به سایر اسکارها کوچکتر است و دارای شکلی سوزنی و باریک است که در عمق پوست به وجود می آید و روی گونه ها ایجاد می شود.

جای زخم واگنی یا مستطیل شکل: این نوع جای زخم شکل یو مانند و پهن با گوشه های تیزی دارد و بیشتر در مناطقی که پوست آن در مقایسه با سایر قسمت ها ضخیم تر است همچون گونه ها و چانه به وجود می آید.

جای زخم گرد یا دره ای: این نوع جای زخم در سایر نواحی پوست می تواند پدیدار شود و عمق آن نیز نسبت به نواحی مختلف پوست متفاوت است که لبه های شیب دار دارد و به شکل فرورفتگی به داخل پوست است. هنگامی که این نوع اسکار بر روی پوست به وجود بیاید سطح آن را ناهموار و موج دار می سازد.

جای زخم جای زخم کلوئیدی:

این نوع اسکار نیز همچون هیپرتروفیک به صورت بافتی اضافی بر روی پوست نمایان می گردد و دارای رنگ قرمز است با این تفاوت که ظاهری گوشتی و پف دار دارد و قسمت های بیشتری از زخم را فرا می گیرد. جای زخم کلوئیدی نیز اغلب بر روی پشت، دست، بازوها و شانه ظاهر می شود.

هیپرپیگمانتاسیون یا همان قرمزی پس از التهاب:

این نوع قرمزی پس از بهبود آکنه ها بروز می دهد که موجب تیره شدن قسمت هایی از پوست می گردد و بیشتر افرادی به آن مبتلا می گردند که پوستی تیره دارند و یا آکنه و جوش های خود را دستکاری می کنند.

روش های طبیعی و خانگی درمان جای زخم یا همان اسکار

استفاده از آلوئه ورا:

آلوئه ورا دارای خاصیت ضد التهابی است که از تحریکات پوستی جلوگیری می کند، این ماده همچنین می تواند پوست را بازسازی نماید از این رو برای درمان جای زخم موثر است. برای بهره مندی از خاصیت این ماده می توانید پوست اطراف برگ آلوئه ورا را جدا کنید و ژل آن را بیرون بیاورید، سپس بر روی اسکار بمالید و پس از گذشت ۳۰ دقیقه به خوبی با آب سرد شست و شو دهید، برای میزان اثرگذاری بیشتر این کار را ۲ بار در طول روز انجام دهید.

حتما بخوانید:   چگونه پوست خود را مرطوب نگه داریم؟

مصرف کپسول ویتامین E:

از آنجایی که ویتامین E در بهبود آکنه موثر است در رفع جای زخم نیز می تواند مفید باشد. برای استفاده از این ویتامین ابتدا باید بسته به نوع زخم ۱ الی چند عدد از کپسول آن را باز کنید و روغن درون کپسول را بر روی جای زخم بمالید و به مدت ۱۰ دقیقه ماساژ دهید. پس از ماساژ دادن اجازه دهید که روغن ۱۰ دقیقه ی دیگر بر روی اسکار بماند و پس از گذشت این مدت زمانی روغن را با آب گرم شست و شو دهید، برای نتیجه گیری بهتر این کار را ۳ بار و یا بیشتر در روز تکرار نمایید.

استفاده از لیمو:

لیمو به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی در درمان آکنه و رفع جای زخم می تواند موثر باشد. برای مصرف، ۱ عدد لیمو را از وسط برش بزنید و آب آن را بر روی اسکار بریزید و پس از گذشت ۱۰ دقیقه محل را با آب بشویید، برای درمان و بهبودی جای زخم، این کار را هر روز انجام دهید.

مصرف انگور فرنگی هندی:

این ماده سرشار از ویتامین C است و در رفع و بهبود جای زخم موثر می باشد از این رو می توان برای درمان اسکار مقداری از پودر انگور فرنگی هندی یا همان آمله را با اندکی روغن زیتون مخلوط نمود تا به شکل خمیر در آید سپس خمیر حاصل شده را بر روی اسکار بمالید و پس از گذشت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه به خوبی شست و شو دهید، همچنین می توانید برای اثرگذاری بهتر ۱ روز در میان این عمل را تکرار نمایید.

استفاده از روغن نارگیل:

روغن نارگیل به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی خود رشد سلول های بافت پوست را تقویت می کند و همین امر موجب بازسازی پوست و بهبود جای زخم می گردد. برای بهره مندی از اثر این روغن، مقداری از آن را بر روی اسکار بمالید و به مدت ۱۰ دقیقه ماساژ دهید، پس از ماساژ دادن بگذارید روغن به خوبی جذب پوست گردد و نیازی به شست و شوی آن نیست، این فرایند را ۲ الی ۴ بار در طول روز انجام دهید.

استفاده از عسل:

عسل به دلیل تحریک بافت های پوست می تواند به بازسازی و درمان اسکار کمک شایانی نماید. برای استفاده، باید شب قبل از خواب مقداری عسل را بر روی جای زخم بمالید و با استفاده از یک باند یا پارچه تمیز آن را بپوشانید، سپس صبح باند را بردارید و عسل موجود بر روی پوست را با آب ولرم بشویید، برای بهبودی سریعتر و بهتر هر شب این کار را انجام دهید.

حتما بخوانید:   راهکارهای داشتن لب های صورتی و جذاب

مصرف آب پیاز:

یکی از خاصیت های پیاز ضد التهاب بودن آن می باشد به علاوه این ماده از تولید کلاژن پوست جلوگیری می کند، از این رو در مبارزه و مهار با اسکار کلوئیدی و هیپرتروفیک اثرگذار می باشد. برای مصرف آن باید ۱ عدد پیاز را رنده کنید و بفشارید تا آب آن تخلیه شود، سپس آن پیاز را بر روی جای زخم بمالید و پس از گذشت یک ربع آن را شست و شو دهید و حتما از کرم مرطوب کننده استفاده نمایید‌، توجه داشته باشید که برای بهبودی باید این کار را ۳ الی ۴ بار در طول روز انجام دهید.

جای زخممصرف سیب زمینی یا آب آن:

سیب زمینی به دلیل وجود ترکیبات موثر می تواند قرمزی و تیرگی حاصل از جوش و آکنه را به راحتی رفع نماید و به بهبودی جای زخم نیز کمک نماید. می توانید سیب زمینی را به ۲ روش مورد استفاده قرار دهید:

روش اول: ۱ عدد سیب زمینی متوسط را رنده و کنید و بفشارید تا آب آن تخلیه شود، سپس آب سیب زمینی را بر روی اسکار بمالید و پس از گذشت ۱۰ دقیقه شست و شو دهید، این روند را هفته ای ۲ تا ۳ بار تکرار کنید.

روش دوم: یک سیب زمینی را برش بزنید به طوری که نه زیاد ضخیم باشد و نه خیلی نازک و آن را روی اسکار به صورت دورانی بمالید، ۲۰ دقیقه این عمل را تکرار نمایید، سپس ۱۰ دقیقه دیگر صبر نمایید و بعد محل را با آب سرد شست و شو دهید، برای نتیجه گیری سریع و بهبودی کامل این کار را هر روز تکرار کنید.

سخن پایانی

به طور کلی بدن هر شخص ممکن است دچار خط و خراش شود و این خراش جایی از خود باقی بگذارد و این اصلا نگران کننده نیست چرا که شما‌ می توانید با استفاده از روش های ذکر شده آن را درمان نمایید و تنها در ۱ صورت اسکار می تواند نگران کننده باشد آن هم وقتی که عفونت کند، و شما در این حین باید حتما به پزشک معالج مراجعه نمایید.

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *