با بالا رفتن سن میزان تولید کلاژن پوست کاهش می یابد و انجام فرآیند جایگزینی سلول های مرده پوست به کندی صورت می گیرد، از این رو کم کم سروکله چین و چروک ها پیدا می شود و پوست دچار خشکی و پیری زودرس می گردد با وجود اینکه این فرآیندها طبیعی بوده و با افزایش سن رخ می دهند اما ممکن است برخی افراد در سنین پایین تر با این مشکلات مواجه گردند همچنین وجود چین و چروک روی صورت در هر سنی برای فرد خوشایند نیست و اعتماد بنفس او را تحت تاثیر قرار می دهد و همین امر سبب می شود تا بسیاری از افراد دست به جوانسازی پوست زنند تا دوباره پوستی جوان و زیبا داشته باشند. یکی از این روش های جوانسازی پوست که امروزه در بین مردم طرفدار زیادی پیدا کرده است لیزر می باشد اما لازم است پیش از اقدام به این کار با انواع روش های لیزر نمودن پوست و معایبی که ممکن است این روش در پی داشته باشد آشنا شوید تا نتیجه مطلوب حاصل گردد.
جوانسازی پوست صورت با لیزر
جوان نمودن پوست از طریق لیزر یک روش درمانی و زیبایی پوست است که طی آن اشعه و انرژی لیزر جهت بهبود ظاهر پوست و با درمان مشکلات پوستی مورد استفاده قرار می گیرد، لیزر یکی از روش های بسیار اثر بخش برای از بین بردن چین و چروک و لیفت پوست صورت است. روش استفاده از لیزر اینگونه بوده که پرتوهای لیزر با برخورد نمودن به پوست قادر هستند به لایه های زیرین آن نفوذ کنند، برخورد پرتو به سلول آن ها را مجبور به کلاژن سازی می کند و افزایش ساخت کلاژن در پوست باعث از بین رفتن لایه های پیرو شل پوست می گردد و لایه های جدید که ساخته می شوند شاداب تر و حالت ارتجاعی بیشتری خواهند داشت، استفاده زیاد از این روش سبب شده تا شرکت های مختلف اقدام به ساخت دستگاه های لیزر زیادی کنند یکی از بروزترین این روش ها لیزر فرکشنال است که نسبت به روش های قدیمی لیزر دارای عوارض کمتری می باشد.
روش های جوانسازی پوست صورت
روش های مدرن زیادی جهت جوانسازی پوست وجود دارد که این درمان در کلینیک و توسط پزشک متخصص صورت می گیرد، در ادامه به برخی از این روش ها اشاره می کنیم:
اندولیفت
یکی از روش های کم تهاجم بوده که پزشک بدون بیهوش نمودن بیمار با تابش لیزر به پوست اجزای صورت را بالا می کشد، در این روش پزشک با کمک لیزر فیبر هایی به ضخامت ۲۰۰ تا ۳۰۰ میکرون را به زیر پوست می فرستد و سبب تجزیه بافت پوست می گردد. اندولیفت تا حد زیادی افتادگی های پوست را برطرف می کند و با تحریک منافذ پوستی به تولید بیشتر کلاژن کمک می کند.
لیزر CO2
لیزر فرکشنال CO2 که در آن از کربن دی اکسید کمک می گیرند و با بهبود دادن بافت و رنگ پوست سبب از بین رفتن خطوط چین و چروک پوست می گردد، تابش اشعه های نور خورشید سبب به وجود آمدن لکه های خورشیدی و خال می شود می توان با کمک لیزر دی اکسید فرکشنال ضایعات سطح پوست و حتی عمق آن را از بین برد که این کار شفافی پوست را در پی دارد همچنین می توان هرگونه زگیل، خال های قهوه ای و چین و چروک را از روی پوست برداشت. استفاده از لیزر فرکشنال برای افرادی مناسب است که دارای پوست شل و افتاده ای باشند و همچنین جای زخم ناشی از جوش و آکنه روی صورت باقی مانده باشد.
آر اف فرکشنال
یکی دیگر از روش های ایمن و کم تهاجم جهت جوانسازی پوست روش آر اف فرکشنال می باشد که تاثیر زیادی در جوانسازی پوست دارد، به این منظور از امواج رادیویی ایمن جهت نفوذ به لایه پوست و نیز تحریک کلاژن استفاده می شود، این امواج مورد استفاده روی لایه های میانی پوست که همان لایه درم است تاثیر بسیاری داشته و این امر منجر به تولید کلاژن بیشتر می گردد. امواج رادیویی آر اف دارای فواید زیادی از جمله فعال نمودن فیبروپلازی بدن که مسئول تنظیم کلاژن بدن بوده می باشد و بیشتر از این روش جهت از بین بردن جای زخم، بهبود منافذ پوستی و سفت نمودن بافت های پوست استفاده می شود، علاوه بر این روش آر اف فرکشنال می تواند چین و چروک ظریف را از بین ببرد و در درمان آکنه های کیستی، بهبود ترک پوست، از بین بردن رنگ و بافت سطحی پوست موثر می باشد. استفاده از این روش درمانی معمولا به ۳ تا ۱۳ جلسه نیاز دارد که هر جلسه بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد، بهتر است قبل از استفاده آر اف فرکشنال تا دو هفته در معرض آفتاب قرار نگیرید همچنین اگر پوست خود را لایه برداری کرده اید برای انجام این روش چند هفته صبر کنید. بهبودی در این روش خیلی سریع صورت می گیرد و معمولا نتایج آن بعد از دو هفته نمایان می گردد.
کربوکسی تراپی
روش کربوکسی تراپی با کمک کربن دی اکسید صورت می گیرد و روشی تاثیرگذار برای درمان سیاهی زیر چشم، ترک های پوستی و سلولیت به شمار می آید، استفاده از این روش سبب شادابی پوست می گردد. کربوکسی تراپی جزو ایمن ترین روش ها بوده و تا به حال عوارض شدیدی در پی نداشته است، کسانی که برای جوانسازی پوست از این روش استفاده می کنند به ۷ تا ۱۰ جلسه نیاز است تا نتایج موثری به دست آید، در این روش از کربن دی اکسید به عنوان لایه بردار زیرین پوست استفاده می شود که این گاز با نفوذ به لایه های زیرین سبب از بین رفتن سلول های مرده پوست شده و شروع به تولید انرژی و فعال سازی مکانیسم های جبرانی می کند. استفاده از این روش دارای مزیت های بسیاری نظیر افزایش میزان خونرسانی به پوست، سوزاندن چربی اضافی و تحریک کلاژن می باشد، همچنین روشی موثر جهت از بین بردن سیاهی دور چشم، کاهش سلولیت و چربی های موضعی، رفع چین و چروک، بهبود افتادگی و جوانسازی پوست است.
مزایای جوانسازی پوست با لیزر
از آنجایی که لیزر یک روش کم خطر و ایمنی بوده بین مردم طرفداران زیادی دارد و این روش تقریبا قادر است اکثر ضایعات پوستی را برطرف نماید و چین و چروک و افتادگی پوست را از بین ببرد، از دیگر فواید لیزر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- از بین برنده خطوط دور چشم و خطوط دور لب یا به اصطلاح خط لبخند
- جوان کردن پوست های که در معرض تابش آفتاب دچار آسیب شده اند.
- برداشتن خال و زگیل
- رفع جای جوش، آکنه و آبله مرغان
- دو رنگی در پوست صورت
- از بین بردن خطوط اخم و خطوط ایجاد شده روی پیشانی
عوارض جوانسازی پوست با لیزر
با وجود اینکه با پیشرفت های علم روش جوانسازی پوست با لیزر به یکی از بهترین و کم خطرترین روش ها تبدیل شده و عوارض ناشی از این روش را کاهش داده و عوارضی که لیزر در پی دارد خفیف بوده که با مصرف دارو یا مراقبت های ساده به راحتی می توان آن را کنترل نمود. اما ممکن است استفاده از لیزر برای برخی افراد مشکلات جدی در پی داشته باشد که اکثرا این مشکلات در اثر نداشتن مهارت و تجربه کافی پزشک، عدم مراقبت و یا مراقبت های نادرست بعد از درمان و نیز قرار گرفتن در معرض خورشید رخ می دهد، از عوارض جوانسازی پوست با لیزر می توان به التهاب و قرمزی، خارش، تغییر رنگ پوست، سوختگی، بروز حساسیت و سایر عوارض خطرناک که نادر بوده و معمولا به دلیل عدم مهارت پزشک و انجام غیر بهداشتی درمان رخ می دهد مواردی مانند عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی از این قبیل هستند.
جوانسازی پوست با لیزر برای چه افرادی مناسب نیست؟
در علم پزشکی هیچگاه نمی توان برای همه افراد با شرایط و مشکلات مختص به خود یک راه درمانی یکسان تجویز نمود، جوانسازی پوست با لیزر نیز از این قاعده مستثنا نیست و با وجود اینکه یک روش درمانی و زیبایی به شمار می آید برای همه افراد نتیجه خوبی به همراه ندارد، برای استفاده از این روش و جلوگیری از عوارض احتمالی آن لازم است فرد از سلامت عمومی برخوردار باشد. با وجود اینکه لیزر یک گزینه مناسب برای درمان آسیب های پوستی در اثر نور خورشید، خطوط دور چشم و اطراف دهان، جای زخم و جوش و آثار پیری است اما برای درمان افتادگی های عضلات صورت گزینه مناسبی نیست، همچنین افرادی با ویژگی های زیر نیز از استفاده از این روش پرهیز کنند، چرا که جوانسازی پوست از طریق لیزر برای این افراد می تواند عوارض خطرناکی داشته باشد.
- افراد دارای آکنه و جوش فعال
- وجود تب خال روی صورت
- افرادی با پوست بسیار تیره
- چین و چروک های عمیق
- افتادگی بیش از حد پوست
- مبتلایان به بیماری های خودایمنی
- بانوانی در شرایط بارداری یا شیردهی
جوانسازی پوست از طریق لیزر به دلیل کم خطر بودن و عوارض اندک آن در بین مردم شایع است با این حال ممکن است برای برخی مشکلات جدی در پی داشته باشد بنابراین بهتر است در این رابطه با پزشک مشورت کنید و همچنین توقعات واقع بینانه ای از نتیجه عمل داشته باشید و نیز مراقبت های بعد از درمان را جدی بگیرید تا نتایج مطلوبی کسب گردد. ما در مجموعه زیبایی آرانیک برای شما از انواع لیزر پوست مهیا کرده ایم تا شما از خدمات این مجموعه به نحوه احسن استفاده کنید.