امروزه روش لیزر موهای زائد به یکی از بهترین و محبوب ترین روش ها جهت از بین بردن موهای زائد تبدیل شده است و به کمک آن می توان موهای زائد نواحی مختلف صورت و بدن را تا حد زیادی از بین برد و موهای که باقی می ماند بسیار نازک، سست، کمرنگ و نرم هستند. این که استفاده از این روش تا چه حد درد دارد به عوامل زیادی مانند جنس پوست، نوع دستگاه لیزر و میزان رویش موهای زائد بستگی دارد، ممکن است روش لیزر موهای زائد برای شخصی بدون درد و برای فرد دیگر بسیار دردناک باشد اما با استفاده از کرم های بی حسی موضعی و یکسری راهکارها می توان این درد را تا حد زیادی کاهش دارد. ما در مجله زیبایی آرانیک در مورد کرم های موضعی لیزر شرح خواهیم داد تا با مطالعه این مطالب برای انتخاب یک مرکز درمانی مناسب لیزر آگاهی بیشتری داشته باشید
چگونه موهای زائد از طریق لیزر از بین می روند؟
لیزر موهای زائد روشی غیر تهاجمی برای کاهش یا از بین بردن موهای زائد است، این روش با استفاده از یک پرتوی نور متمرکز که به رنگدانه های موجود در فولیکول مو تابانده می شود صورت می گیرد و برخلاف اصلاح که موها را به صورت سطحی از بین می برد این روش فولیکول های مو را هدف قرار می دهد و موها را به صورت عمقی از بین می برد. هرچه تعداد جلسات لیزر به صورت منظم تکرار شود به حذف دائمی موها کمک بسیاری می کند، همچنین هر چه موها تیره تر باشد لیزر درمانی موثر تر بوده به همین دلیل استفاده از این روش برای افرادی که موهای بور، خاکستری یا سفید دارند موثر نیست و برای افرادی با پوست روشن و موی تیره اثرگذاری بیشتری دارد برای همین به افراد توصیه می شود شش ماه قبل از لیزر درمانی از برنزه کردن خودداری کنند زیرا پوست برنزه و تیره باعث می شود که اشعه لیزر در هدف قرار دادن رنگدانه های مو موثر عمل نکند. استفاده از روش لیزر درمانی هیچ گونه آسیبی به پوست اطراف ناحیه مورد درمان وارد نمی کند چرا که بین پوست و موهای زائد تفاوت رنگ وجود دارد.
لیزر موهای زائد تا چه حد دردناک است؟
سرعت بالای لیزر درمانی در از بین بردن موهای زائد آن را به یکی از موثرترین و پرطرفدارترین روش ها در بین مردم تبدیل کرده است. دستگاه انتخابی برای لیزر و همچنین آستانه تحمل شخص نسبت به درد باعث شده تا میزان درد لیزر برای افراد مختلف متفاوت باشد، در جلسات ابتدایی لیزر به دلیل اینکه موهای روی پوست بیشتر و ضخیم تر بوده به طور معمول فرد درد بیشتری را احساس می کند اما به مرور هر چه تعداد جلسات لیزر درمانی بیشتر می شود از درد و ناراحتی آن کاسته می شود چرا که تعداد موها کمتر و نیز نازک تر شده اند.
کرم بی حسی موضعی لیزر
برخی افراد از احساس درد هنگام لیزر درمانی شکایت دارند و به دنبال راهی برای کاهش این درد هستند، کرم بی حسی موضعی لیزر قادر است تا حد زیادی این درد را کاهش دهد، این کرم و پماد ها به گونه ای عمل می کنند که مانع از رسیدن سیگنال های درد از اعصاب به مغز می شوند و با این عمل میزان حساسیت پوست به صورت موقت کاسته شده و فرد درد کمتری احساس می کند و لیزر قابل تحمل تر می شود. اما انتخاب کرم بی حس کننده بسیار اهمیت دارد و هنگام خرید باید به یکسری نکات توجه داشت برای مثال هنگام خرید به محتویات کرم توجه داشته باشید، لیدوکائین ماده فعالی است که در بیشتر کرم های بی حسی وجود دارد و وجود آن نتایج سریع و موثری در پی دارد، همچنین بنزوکائین و تتراکائین از دیگر موادی هستند که در کرم های بی حسی وجود دارند. از دیگر موارد مهم هنگام خرید کرم بی حسی فرمول مبتنی بر آب آن است که روی پوست چربی احساس نشود و به راحتی پاک گردد و نیز ضد حساسیت باشد. علاوه بر این هنگام خرید برچسب روی محصول را به خوبی مطالعه نمایید تا با نحوه مصرف آن آشنا شوید و مانع از بروز عوارض احتمالی گردید.
نحوه استفاده از کرم های بی حسی موضعی
پیش از استفاده کرم های بی حسی موضعی نکات زیر را مد نظر قرار دهید:
- قبل از استفاده کرم بی حسی ناحیه مورد نظر برای لیزر را به خوبی شسته و خشک نمایید تا آلودگی و چربی آن از بین رود و کرم به صورت کامل جذب پوست گردد و بی حسی به خوبی اثر کند.
- بهتر است برای استفاده کرم از دستکش های یکبار مصرف استفاده کنید تا سبب بی حسی انگشتان نگردد اما در صورتی که دستکش استفاده نمی کنید بعد از استفاده کرم سریعا دست ها را بشویید.
- برچسب روی محصول را به خوبی مطالعه نمایید و فقط به مقداری که توصیه شده از کرم استفاده کنید.
- قسمت مورد نظر را به خوبی و کامل با کرم بپوشانید چرا که حرارت ساطع شده از لیزر کرم را فعال نموده و روند بی حسی سریع تر رخ می دهد.
بعد از گذشت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کرم اثر کرده و بی حسی صورت می گیرد و هنگام انجام لیزر کرم از روی پوست پاک می شود، از کرم برای اطراف چشم، دهان و بینی استفاده نکنید و در صورت برخورد سریع با آب بشویید.
انواع کرم های بی حسی
کرم هایی که جهت بی حسی پیش از لیزر مورد استفاده قرار می گیرند معمولا به دو دسته حاوی لیدوکائین و بنزوکائین تقسیم می شوند که در ادامه هر یک را بررسی می کنیم:
کرم های دارای لیدوکائین
کرم های بی حسی که حاوی لیدوکائین هستند جز بهترین کرم های بی حسی شناخته شده اند و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند، این کرم ها سبب از کار افتادن پایانه های عصبی شده و مانع ارسال سیگنال های درد به مغز می شوند. پمادهایی که در ترکیب خود لیدوکائین دارند باعث می شوند هیچ گونه دردی هنگام لیزر کردن حس نشود، نیم ساعت پیش از انجام لیزر پماد را روی پوست بمالید و مدت ماندگاری آن حدود یک ساعت است.
کرم های دارای بنزوکائین
این کرم ها نسبت به کرم های حاوی لیدوکائین از قدرت بی حسی کمتری برخوردارند، این کرم ها به عنوان یک ماده شیمیایی عمل کرده و از ایجاد سیگنال های الکتریکی در رشته های عصبی جلوگیری می کنند و با ارسال نشدن این سیگنال ها به مغز هیچ گونه دردی حس نمی شود.
ماده های لیدوکائین و بنزوکائین که در کرم های بی حسی موضعی به کار گرفته می شوند با بدن انسان سازگاری داشته اما با این وجود ممکن است در برخی افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کند بنابراین پیش از استفاده برای کل بدن مقدار کمی از آن را روی سطح کوچکی از پوست امتحان کنید و در صورت عدم بروز آلرژی، می توانید به صورت وسیع از آن استفاده کنید.
آیا کرم های بی حسی روی نتایج لیزر اثر می گذارند؟
با وجود اینکه دستگاه های پیشرفته لیزر دارای سیستم های خنک کننده بوده تا فرد درد کمتری هنگام لیزر نمودن احساس کند اما میزان تحمل افراد باهم متفاوت است و ممکن است درد آن برای برخی غیر قابل تحمل باشد بنابراین استفاده از کرم های بی حسی می تواند به تسکین درد کمک کند. استفاده از این کرم ها هیچ گونه تاثیری روی نتایج لیزر ندارد و تنها زیاد ماندن آن روی پوست می تواند سبب ایجاد حساسیت هایی در فرد گردد پس بهتر است پیش از مصرف این کرم ها با پزشک مشورت کنید.
راهکارهایی برای کاهش درد لیزر موهای زائد
با رعایت یکسری از نکات می توانید درد ناشی از لیزر موهای زائد را تا حد زیادی کاهش دهید:
- استفاده از بی حس کننده های مناسب نیم ساعت پیش از انجام لیزر درمانی تاثیر زیادی در کاهش درد دارد.
- استفاده از کمپرس یخ نیز پیش از شروع لیزر موهای زائد روی ناحیه مورد نظر نقش موثری در بی حسی آن ناحیه دارد.
- دستگاه های لیزری که مجهز به سیستم خنک کننده هستند در کاهش درد نقش بسیار زیادی دارند.
- استفاده از دستگاه لیزر مانند الکساندرایت که تکنولوژی جدید تری داشته با سرعت بیشتری که دارد درد کمتری ایجاد می کند.
- بدن بانوان در زمان قاعدگی از حساسیت بیشتری برخوردار بوده و انجام لیزر درمانی در این شرایط درد بیشتری ایجاد می کند بنابراین به گونه ای برنامه ریزی کنید که لیزر درمانی با دوره قاعدگی تداخل نداشته باشد.
- نوشیدن مقدار زیادی آب پیش از شروع جلسه در کاهش درد ناشی از سوزش لیزر موثر است.
- قبل از لیزر موهای زائد از نوشیدن قهوه و سایر نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید چرا که درد را افزایش می دهند.
- چنانچه حین لیزر درمانی درد آن برای شما قابل تحمل نبود از پزشک معالج یا تکنسین دستگاه بخواهید تا برای دقایقی کار را متوقف کند و با قرار دادن کمپرس سرد ناحیه مورد نظر را تسکین داده و سپس کار را ادامه دهید.
- لیزر موهای زائد کوتاه درد کمتری نسبت به موهای بلند تر ایجاد می کند بنابراین ۲۴ ساعت پیش از لیزر درمانی موهای زائد را شیو کنید.
لیزر درمانی برای چه افرادی مناسب نیست؟
- افرادی که موهای نازک یا کرکی دارند.
- افرادی که موهای بور، قرمز یا خاکستری دارند.
- وجود زخم عفونتی یا تبخال فعال در فرد
- مبتلایان به بیماری های پوستی
- زنان باردار یا شیرده