خشکی پوست در سایر نواحی بدن از جمله دست و صورت موجب پوسته پوسته شدن پوست گشته و گاهی نیز بیماری های بدون درمانی همچون اگزما و درماتیت سبورئیک را به بار می آورد، از این رو باید از پوست مراقبت ویژه ای نمود تا درگیر این بیماری ها نگردد. عوامل بسیاری وجود دارند که مانع آبرسانی به پوست می گردند همچون حمام با آب داغ، صابون های حاوی سولفات، رژیم غذایی نامناسب و کمبود ویتامین های ضروری بافت پوست، آلاینده ها، اغلب پاک کننده ها، لایه برداری عمیق پوست و درجه حرارت خیلی زیاد، که هر کدام به نوبه خود تاثیر مخرب خود را به پوست وارد می نمایند. پیش از استفاده از روش های آبرسانی ابتدا باید نوع پوست خود را تشخیص دهید که آیا خشک است یا کم آب، حال به چند مورد از ویژگی های پوست خشک و کم آب می پردازیم.ما در مجله زیبایی آرانیک برایتان در مورد آبرسانی پوست با روش خانگی شرح خواهیم داد.
ویژگی های پوست خشک:
قرمزی، خارش، پوسته پوسته شدن و تحریک های پوستی
ویژگی های پوست کم آب:
ظاهری کدر و تیره مانند، افزایش حساسیت های پوستی، خشکی دور دهان و سیاهی و ورم دور چشم
شما به راحتی می توانید در منزل با استفاده از کرم های مرطوب کننده، ماسک ها، روغن ها و روش های آسان خانگی ابتدا پوست خشک خود را درمان نمایید و سپس آن را آبرسانی کنید.
روش های درمان پوست خشک
مرطوب کننده ها:
مرطوب کننده ها تاثیر بسزایی در مرطوب نمودن پوست، استحکام پوست و جلوگیری از خروج آب در پوست دارند که باید در طول روز و بلافاصله پس و از استحمام مورد استفاده قرار گیرند.
حمام با آب گرم:
استحمام با آب ولرم نه خیلی داغ موجب آبرسانی به پوست شده و چربی پوست را از بین نمی برد.
استفاده نکردن از صابون های حاوی سولفات و مضر:
صابون هایی که حاوی سولفات هستند اصلا گزینه های مناسبی برای پوست های خشک نمی باشند چرا که خشکی پوست را چند برابر افزایش می دهند و آن را زبر می نمایند از این رو بهتر است برای شست و شوی پوست خود از شامپو بدن مناسب پوست خشک و حساس یا ژل های پاک کننده حاوی مرطوب کننده استفاده نمایند تا همواره پوستی نرم و با طراوت داشته باشید.
روغن بچه:
روغن بچه بهتر از سایر مرطوب کننده ها عمل می کند و از تبخیر آب سطح پوست جلوگیری می نماید از این رو برای پوست های خشک بسیار مفید می باشد.
پارچه های نرم و لطیف:
استفاده از پارچه های نرم و لطیف نظیر پنبه و ابریشم به پوست هیچگونه آسیبی نمی رسانند ولی لباس های پشمی و برخی از لباس های نخی اغلب پوست خشک را تحریک می نمایند.
مواد شوینده مناسب:
شوینده های لباس تاثیر مستقیمی با پوست دارند از این رو باید در خرید آن ها دقت نمایید، بهتر است از شوینده های بدون عطر و رنگ استفاده نمایید تا پوست خشک شما تحریک نشود.
مواد غذایی که در جهت آبرسانی به پوست مناسب می باشند
تغذیه در سلامت پوست، لطافت، شادابی و آبرسانی آن نقش بسزایی دارد از این رو باید اهمیت زیادی به تغذیه و خوراک دهید. مواد غذایی و میوه هایی که برای پوست مفید می باشند عبارتند از:
۱: تن ماهی سالمون و ساردین
۲: روغن نارگیل و روغن زیتون
۳: میوه های حاوی ویتامین C مانند پرتقال و لیمو ۴: انار
۵: هلو
۶: خیار
۷: آلوئه ورا
۸: آجیل های مغز دار
۹: سبزیجاتی همچون اسفناج و کلم بروکلی
۱۰: تخم مرغ
۱۱: موز
۱۲: آووکادو
۱۳: زیتون
۱۴: انواع صیفی جات همچون کاهو، توت فرنگی، فلفل دلمه ای و غیره
انواع روش های خانگی آبرسانی به پوست
نوشیدن آب کافی:
یکی از مهم ترین عواملی که در آبرسانی به پوست و جلوگیری از خشکی آن موثر می باشد نوشیدن آب کافی است و هر فرد برای داشتن پوستی سالم و بی نقص باید در طول روز ۸ الی ۱۰ لیوان آب بنوشد که این امر سبب تامین آب و رطوبت مورد نیاز بدن می گردد.
آغشته کردن سطح پوست با عسل:
اگر کل سطح پوست را به مدت ۵ دقیقه به عسل آغشته نمایید شاهد تاثیر شگفت انگیز آن، رفع خشکی پوست و تغذیه سلول های پوستی خود خواهید بود.
استفاده از ویتامین ها:
برای داشتن پوستی شفاف و با طراوت شما باید ویتامین ها و مواد غذایی مورد نیاز پوست را مصرف کنید همچون ویتامین های C، A، B 5، E ،D و امگا های ۳ و ۶ که سبب آبرسانی به پوست و جلوگیری از خشکی آن می گردند. این ویتامین های ضروری و مورد نیاز پوست را می توان در مواد غذایی همچون آلوئه ورا، روغن کبد ماهی، آرگان و ماهی یافت نمود.
استفاده از عصاره های طبیعی و روغن ها:
استفاده از عصاره ها و روغن های طبیعی همچون جوانه گندم، روغن شتر مرغ، روغن آرگان، روغن جوجوبا، گلیسیرین و هیالورونیک اسید نقش بسزایی در آبرسانی، جوانسازی، بازسازی بافت های پوستی و جلوگیری از پیری زودرس دارند چرا که هر کدام از این عصاره ها و روغن ها دارای خاصیتی شگفت انگیز می باشند و به نوبه خود بر روی پوست تاثیر می گذارند.
دوش گرفتن با آب ملایم و ولرم:
دوش گرفتن با آب داغ سبب از بین رفتن چربی پوست شده و مقاومت بافت های پوستی را از بین می برد. برای جلوگیری از خشکی پوست و کمک به آبرسانی پوست باید درجه حرارت آب را تنظیم نمایید، به طوری که نه گرم باشد نه سرد بلکه ولرم باشد تا به پوست آسیبی وارد ننماید.
کرم های ضد آفتاب:
قرار گرفتن برای مدتی طولانی در معرض نور معرض خورشید می تواند به راحتی سبب کم آب و دهیدراته شدن پوست گردد، برای جلوگیری از این امر باید پیش از قرار گرفتن در معرض نور خورشید حتما از کرم ضد آفتاب استفاده نمایید تا پوستتان آسیب نبیند.
استفاده از ماسک های ارگانیک:
استفاده از ماسک های ارگانیک که حاوی کرم های مرطوب کننده و عصاره های مختلف نظیر عصاره خیار می باشند پوست را تغذیه کرده و به آن آبرسانی می نماید از این رو بسیار برای پوست مفید می باشند.
استفاده از مرطوب کننده ها:
اگر به صورت منظم و دائمی از کرم های مرطوب کننده جهت مرطوب نمودن پوست خود استفاده نمایید به راحتی می توانید از خشکی پوستتان جلوگیری نمایید.
کاهش مصرف کافئین و الکل:
استفاده از کافئین و الکل سبب ادرار آوری می گردد و در نتیجه آب ذخیره شده در بدن و پوست را کاهش می دهد که این امر موجب خشکی و کم آبی پوست می گردد از این رو برای جلوگیری از این فرایند باید مصرف این ماده را کاهش دهید به طور مثال مصرف کافئین را به حداکثر ۲ فنجان در روز محدود نمایید تا پوستی سالم داشته باشید.
استفاده از کرم های آبرسان:
همان طور که از اسم این کرم ها پیداست به پوست آبرسانی می کنند و پوست را شاداب و با طراوت می سازند.
لایه برداری منظم پوست:
اگر هر ۴ الی ۵ روز یک بار پوست خود را لایه برداری سطحی کنید پوستی شفاف و با طراوت خواهید داشت چرا که لایه برداری منظم و سطحی پوست موجب جلوگیری از پیری زودرس و از بین رفتن لک ها و سلول های مرده می گردد اما لایه برداری عمیق ممکن است تاثیرات جبران ناپذیری به پوست وارد نماید.
ماسک زرده تخم مرغ:
برای تهیه این ماسک کافی است ۱ عدد زرده تخم مرغ را با ۱ قاشق چایخوری عسل مخلوط نمایید تا به صورت خمیر در آید، سپس خمیر به دست آمده را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی پوست خود قرار دهید تا تمامی آکنه و جوش های روی پوستتان از بین برود و پوستتان آبرسانی شود، پس از گذشت این مدت زمانی ماسک زرده تخم مرغ را به خوبی با آب شست و شو دهید.
ماسک زردچوبه و عسل و ماست غلیظ:
مخلوط ۱ قاشق چایخوری زردچوبه، ۱ قاشق چایخوری عسل و ۱ قاشق چایخوری ماست غلیظ با یکدیگر و قرار دادن آن به مدت ۲۰ دقیقه بر روی پوست می تواند التهاب، قرمزی و خارش پوست را از بین ببرد به علاوه پوست را درخشان و لایه برداری می کند، البته باید توجه داشت که پس از گذشت ۲۰ دقیقه باید حتما ماسک موجود بر روی پوست با آب شسته شود.
ماسک آب پرتقال:
اگر ۲ قاشق غذاخوری آب پرتقال را با نصف قاشق غذاخوری جو دوسر مخلوط کنید و به مدت ۱۵ دقیقه بر روی پوست خود بگذارید، به ترمیم پوست، حفظ رطوبت پوست، افزایش کلاژن سازی پوست، از بین رفتن چین و چروک ها و رادیکال های آزاد کمک شایانی می نمایید.
ماسک آرد برنج:
آماده نمودن مخلوط ۱ قاشق غذاخوری آرد برنج و ۱ قاشق غذاخوری جو دوسر به علاوه ۱ قاشق مربا خوری عسل می تواند به راحتی پوست را لایه برداری کند، خارش و تحریکات پوستی را از بین ببرد و عملکرد دفاعی پوست را تقویت کند به شرط آنکه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی پوست بماند سپس به خوبی به همراه آب شست و شو گردد.
سخن پایانی
به طور کلی برای جلوگیری از خشکی پوست باید از آب داغ، شوینده های معطر، صابون های حاوی سولفات و غیره دوری نمود، به تغذیه توجه داشت و همواره از مرطوب کننده، روغن ها و ماسک های خانگی مفید جهت ترمیم و درمان پوست خشک خود استفاده نمایید.