جلوگیری از جوش صورت حین ماسک زدن در دوران کرونا

ماسک زدن

در چند سال اخیر با شیوع بیماری کرونا سبک زندگی مردم در همه ابعاد دچار تغییر شده و افرادهنگام بیرون رفتن از منزل مجبور به استفاده از ماسک زدن هستند تا از بروز بیماری جلوگیری کنند، با وجود اینکه استفاده از ماسک توانسته است تا حدی زیادی بیماری را کنترل کند اما خود باعث به وجود آمدن مشکلات پوستی زیادی شده، یکی از این مشکلات پوستی ظهور جوش هایی اطراف دهان است که به آن ماسکنه می گویند البته ماسکنه تنها سبب جوش نمی شود بلکه ممکن است در برخی افراد علائمی چون قرمزی، برجستگی و التهاب در پی داشته باشد. حال که برای مراقبت از سلامتی خود مجبور به استفاده از ماسک هستیم می توان با استفاده از راهکارهایی مانع از بروز این جوش ها شد و در کنار سلامتی، زیبایی ظاهر را نیز حفظ نمود، این مقاله ازمجله زیبایی آرانیک را تا انتها دنبال کنید تا با این راهکارها بیشتر آشنا شوید.

دلایل بروز ماسکنه

دلایل بسیار متفاوتی برای ایجاد این عارضه پوستی وجود دارد چرا که در شرایط مختلف پوستی بروز می کند بنابراین برای درمان آن ابتدا باید علت ایجاد شدن را پیدا نمود، یکی از دلایل مهمی که سبب ماسکنه می شود بسته شدن منافذ پوستی است،  کرونا و استفاده از ماسک سبب شده تا چربی، سلول های مرده و باکتری های روی پوست بیشتر شوند و منافذ پوست را مسدود کنند، همچنین استفاده از ماسک باعث شده تا هنگام تنفس میزان رطوبت افزایش یابد و این خود عاملی برای بروز آکنه است. علاوه بر این ماسک ها با سطح پوست در تماس بوده و سایش ایجاد می کنند و این عمل به تحریک و جوش منجر می گردد، برخی افراد نیز به مواد تشکیل دهنده ماسک حساسیت و آلرژی دارند و استفاده از ماسکی که با مواد شوینده معطر شسته شده ممکن است آلرژی ایجاد کند و چون افراد در طول روز به صورت طولانی مدت از ماسک استفاده می کنند ماسکنه در این افراد بیشتر دیده می شود، عوامل بسیاری در ایجاد ماسکنه دخالت دارند که می توان در بین آن ها به استفاده از لوازم آرایشی، هوای سرد، استرس و وجود رطوبت اشاره نمود بنابراین شناخت دلیل ایجاد ماسکنه در درمان آن تاثیر زیادی دارد.

مشکلات پوستی که در اثر استفاده ماسک بروز می کنند 

به مشکلات پوستی که در اثر استفاده ماسک روی صورت ایجاد می شود ماسکنه گفته می شود، موارد زیر از جمله این مشکلات پوستی است:

  • آکنه

پوست ما در طول روز با عوامل زیادی مواجه است که این عوامل مانند چربی خود پوست، باکتری، سلول های مرده پوست و آلودگی ها می توانند منافذ پوست را مسدود کنند و آکنه به وجود می آید، آکنه می تواند جوش های ریز، سر سفید و سر سیاه را ایجاد کند.

  • روزاسه

استفاده از ماسک در افرادی که به روزاسه مبتلا هستند سبب تشدید بیماری می گردد و ممکن است سبب بروز جوش، التهاب و قرمزی پوست نیز گردد.

  • درماتیت تماسی  

در صورتی که پوست فرد به مواد تشکیل دهنده ماسک حساسیت داشته باشد درماتیت تماسی به وجود می آید که خود سبب بروز جوش، دانه های قرمزرنگ، التهاب و تاول پوستی می شود.

  • فولیکولیت

فولیکولیت که همان عفونت فولیکول های مو است روی پوست برآمدگی هایی را ایجاد می کند که گاهی آن را با آکنه اشتباه می گیرند. این بیماری با خارش و درد همراه بوده و در این شرایط اگر ماسک بزنید مستعد ابتلا به ماسکنه هستید.

حتما بخوانید:   اختلال رنگدانه های پوست یا هایپوپیگمانتاسیون

راه هایی برای جلوگیری از جوش صورت هنگام استفاده از ماسک

در حال حاضر به دلیل وجود ویروس کرونا افراد مجبورند هنگام قرار گرفتن در مکان های عمومی از ماسک استفاده کنند و ممکن است بسیاری از آن ها با جوش های روی صورت مواجه گردند که یک عارضه جانبی رایج در اثر استفاده از ماسک بوده و جای نگرانی نیست. براساس گفته متخصصان هنگامی که دهان و بینی در ماسک قرار می گیرد یک محیط گرم و مرطوب برای پوست ایجاد می شود و در این حالت عرق و چربی جمع می گردد که می تواند سبب ظهور جوش های برجسته، چرکی و خارش دار روی صورت گردد، همچنین می تواند خشکی و پوسته پوسته شدن پوست را در پی داشته باشد، بنابراین می توانید هنگام استفاده از ماسک نکات زیر را جهت جلوگیری از جوش صورت مد نظر قرار دهید:

استفاده از ماسک مناسب 

جنس ماسک تاثیر مهمی در جوش زدن صورت دارد از این رو سعی کنید از ماسک هایی با جنس نخی و پارچه ای استفاده کنید که احتمال جوش زدن را پایین آورید، با وجود اینکه ماسک های پارچه ای نازک بهتر بوده و از بروز جوش پیشگیری می کند اما نمی تواند در برابر ویروس کرونا از شما محافظت کند بنابراین بهتر است از ماسک های پارچه ای چند لایه که ضخیم تر هستند استفاده کنید.

حتما بخوانید:   علائم پوستی کلسترول بالا چیست؟ تاثیر کلسترول بالا روی پوست را جدی بگیرید

ماسک زدن رعایت بهداشت ماسک 

استفاده از ماسک های کثیف که حاوی عرق و آلودگی بسیاری است خود عاملی جدی برای ایجاد جوش صورت محسوب می گردد و آسیب های زیادی به پوست وارد می کند، بنابراین از ماسک های تمیز و ضد حساسیت استفاده نمایید. در صورتی که از ماسک های یکبار مصرف استفاده می کنید تا حد امکان هر دو ساعت یکبار آن را عوض کنید و در صورت استفاده از ماسک پارچه ای هر بار قبل از استفاده آن را با آب و شوینده ملایم و بدون بو بشویید وزیر نور آفتاب خشک نمایید.

 مرتباً صورت خود را بشویید 

صورت خود را به صورت مرتب با آب گرم و یک پاک کننده ملایم بشویید تا مانع از بروز جوش صورت شوید، هنگام شستن صورت خود را به آرامی ماساژ دهید و از ساییدن زیاد آن خودداری کنید. آقایانی که ریش دارند توجه کنند که ماسک زدن می تواند یک محیط گرم و مرطوب برای رشد باکتری ها فراهم آورد پس صورت خود را تمیز و خشک نگه دارید و در صورت امکان صورت را اصلاح کنید.

استفاده از مرطوب کننده ها 

بعد از شستشوی صورت جهت هیدراته نگه داشتن آن و جلوگیری از خشکی پوست از یک مرطوب کننده مناسب با نوع پوست خود استفاده کنید. افرادی که پوست چربی دارند از مرطوب کننده های سبک و کسانی که دارای پوست خشکی هستند بهتر است از مرطوب کننده هایی که بر پایه روغن یا لوسیون هستند استفاده کنند، در انتخاب مرطوب کننده دقت کنید و از مرطوب کننده هایی که منافذ پوست را مسدود می کنند یا به دلیل وجود رایحه سبب تحریک پوست می گردند خودداری کنید همچنین در کنار استفاده از مرطوب کننده برای پوست جهت جلوگیری از خشکی و ترک خوردگی لب از بالم لب استفاده شود.

از آرایش صورت زیر ماسک خودداری کنید 

هنگامی که می خواهید از ماسک استفاده کنید از آرایش محدوده زیر ماسک خودداری کنید چرا که مواد آرایشی منافذ پوست را مسدود نموده و تجمع باکتری ها در منافذ پوست زیاد می گردد و جوش را ایجاد می ‌کنند، بنابراین برای اینکه تحریکات پوستی را کاهش دهید و پوستتان به خوبی نفس بکشد از آرایش زیر ماسک خودداری کنید.

اجازه دهید پوست نفس بکشد 

هنگامی که در فضای آزاد قرار دارید و یا در محلی که فاصله مناسبی با افراد اطراف خود دارید ماسک را برداشته تا پوست هوا بخورد و سعی کنید هر ۴ ساعت به مدت ۱۵ دقیقه این عمل را انجام دهید.

حتما بخوانید:   انواع ضایعات و حساسیت و مشکلات پوست صورت

ماسک را خیلی محکم روی صورت فشار ندهید 

با وجود اینکه ماسک باید به خوبی روی دهان و بینی قرار گیرد تا مانع از بروز کرونا گردد اما ماسک نباید خیلی تنگ باشد و فشار زیادی روی صورت آورد، بنابراین از ماسکی به اندازه صورت خود استفاده کنید که خیلی محکم نباشد زیرا فشار زیاد ماسک و اصطکاک آن با صورت احتمال ایجاد آکنه را زیاد می کند.

استرس خود را کنترل نمایید 

شیوع این بیماری استرس بسیاری برای مردم ایجاد کرد اما باید استرس خود را کنترل کنید چرا که این استرس سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و بدن واکنش های آلرژیک نشان‌ می دهد، در نتیجه سبب بروز جوش، کهیر و خارش پوست می گردد.

ماسک زدن نکاتی برای رفع جوش صورت در اثر ماسک زدن 

گاهی اوقات به دلیل استفاده مداوم از ماسک، رعایت نکردن نکات بهداشتی و عدم مراقبت های لازم پوست صورت دچار جوش می گردد که با توجه به نکات نیز می توانید آن را رفع کنید:

  • اگر از ماسک یکبار مصرف استفاده می کنید آن را به طور مرتب عوض کنید و ماسک های پارچه ای را قبل از استفاده با یک پاک کننده ملایم بشویید.
  • جوش ها را به هیچ عنوان دستکاری نکنید چرا که باعث بدتر شدن اوضاع می شوید.
  • صورت خود را مرتب بشویید.
  • گاهی اوقات برای درمان‌ جوش نیاز به مصرف آنتی بیوتیک است اما این کار را خودسرانه انجام ندهید و بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا با تشخیص بهتر مشکل را رفع کند.
  • از محصولات پوستی مرغوب و مناسب با نوع پوست خود استفاده کنید، در صورتی که پوست چربی دارید ازکرم های ضد آفتاب و مرطوب کننده چرب استفاده نکنید.
  • از شستشوی بیش از حد پوست خودداری کنید و برای خشک کردن حوله را روی صورت فشار ندهید.

 

با وجود اینکه استفاده از ماسک می تواند مشکلات پوستی زیادی مانند جوش روی صورت را ایجاد کند اما هرگز نباید از استفاده ماسک خودداری کنید و سلامتی خود را به خطر اندازید و همچنین توجه داشته باشید با رعایت نکاتی که در این مقاله برای شما بیان کردیم می توانید تا حد زیادی مانع از بروز جوش صورت گردید و در کنار حفظ سلامتی خود، زیبایی صورت خود را نیز حفظ نمایید.

 

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *