تاتو روی پوست چه تاثیری دارد؟

عوارض تاتو

تاتو یک نوع اصلاح برای تزیین پوست است که به وسیله جوهر یا رنگ و سوزن انجام می گیرد. تاتو به دو صورت موقت و دائمی است و در صورتی دائمی خواهد بود که جوهر به لایه میانی پوست یا همان درم تزریق شود ولی در صورتی که تزریق جوهر به لایه اول پوست صورت گیرد، موقت می باشد. در طرح دائمی با نفوذ جوهر به لایه دوم پوست به وسیله سوزن روی پوست زخم ایجاد شده و پس از بهبود زخم طرح خالکوبی نمایان می گردد. در گذشته تاتو به صورت دستی انجام می گرفت و این بدین معنی است که پوست به وسیله سوزن سوراخ می گشت و جوهر با دست تزریق می شد اما امروزه برای انجام این کار دستگاه تاتو مورد استفاده قرار می گیرد. خالکوبی پوست را سوراخ می کند و به پوست رخنه می کند به همین دلیل ممکن است سبب به وجود آمدن عفونت های پوستی گردد و علاوه بر آن ممکن است عوارض تاتو بیماری های دیگری که در ادامه می آیند را به دنبال داشته باشد ما در مجله زیبایی آرانیک به شما درمورد عوارض تاتو راهنمایی خواهیم کرد

۱: واکنش های آلرژیک:

تست جوهر برای افرادی که تا به حال تاتو نداشته اصلا نمی تواند پیشنهاد خوبی باشد چرا که برخی افراد دچار تحریک و سوزش موقتی می گردند اما در بسیاری اینگونه نیست، گر چه هستند افرادی که به جوهر خالکوبی حساسیت نداشته اند اما به دلیل اثر گذاری بعضی از مواد آلرژی زا دچار بیماری آلرژیکی شده اند. رنگ های تاتو به خصوص رنگ های آبی، زرد، قرمز و سبز هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید به راحتی می توانند سبب واکنش های آلرژیکی پوستی همانند خارش پوستی در محل تاتو گردند ولی رنگ های بنفش یا سیاه به دلیل تیره تر بودن چنین واکنشی را از خود نشان نمی دهند. گاهی اوقات نیز سال ها بعد از زمانی که خالکوبی انجام شده پوست همواره دچار خارش است. از علائم رایج واکنش های آلرژیکی ناشی از خالکوبی می توان به التهاب، قرمزی پوست، برجستگی های پوستی، پوسته پوسته شدن پوست، فلس فلس شدن پوست و ندول های بنفش یا قرمز رنگ در اطراف خالکوبی اشاره نمود.

۲: مشکلات ناشی از MRI (اسکن):

افرادی که خالکوبی دارند و می خواهند اسکن انجام دهند باید بدانند که اشعه ایکس یا همان MRI منجر به عوارض جدی نظیر: ورم، سوزش ناحیه تاتو و سوختن پوست می شود به علاوه یکی دیگر از عارضه های آن ایجاد تداخل در تصویر اسکن است که سبب بروز مشکل می گردد و عارضه ی بعدی نیز نشان دادن واکنش نامطلوب اشعه ماورا بنفش یا اشعه مغناطیسی در برابر تاتو است که موجب آلوده شدن ناحیه ی اطراف آن می گردد.

حتما بخوانید:   انواع ضایعات و حساسیت و مشکلات پوست صورت

۳: عفونت های پوستی:

خالکوبی ممکن است در بعضی مواقع سبب بروز عفونت پوست گردد و علائم  بروز آن را می توان به قرمزی، ورم، درد، ترشح چرک پس از خالکوبی اشاره کرد.

۴: بیماری هپاتیت B و C، کزاز و اچ آی وی:

در زمان انجام دادن تاتو اگر سوزن برای دوبار جهت انداختن طرح مورد استفاده قرار گیرد و محل خالکوبی استریل نشود ممکن است سبب بروز بیماری هپاتیت B و C، اچ آی وی و کزاز گردد از این رو برای انجام این کار باید به مرکزی مطمئن و معتبر مراجعه گردد.

۵: ایجاد زخم:

بعضی وقت ها انجام خالکوبی سبب بروز زخم می گردد، در برخی افراد این زخم ها با گذشت زمان از بین می روند اما در برخی دیگر جای زخم برای همیشه باقی خواهد ماند و گاهی حتی ظاهر کلوئیدی در ناحیه ی خالکوبی ایجاد می شود‌. کلوئید با تجمع کلاژن در یک ناحیه شکل می گیرد و موجب قرمزی، برجستگی و باقی ماندن جای زخمی زننده می گردد.

۶: بروز سرطان:

سرطان پوست یک اثر جانبی ناشی از تاتو است. جوهر تاتو گاهی باعث ایجاد سم ها در جریان خون می شود و همین امر موجب بروز این بیماری می گردد.

عوارض تاتو۷: ایجاد کبودی ها:

هنگامی که سوزن جوهر را وارد یک رگ خونی کند ممکن است هماتوم روی پوست رخ دهد. هماتوم به معنی پارگی رگ خونی و لخته شدن خون زیر پوست می باشد البته این کبودی ها به مرور زمان از بین می روند.

۸: شرایط اهدای خون در زمان انجام تاتو:

افرادی که هر چند وقت یک بار خون خود را اهدا می کنند در صورتی که تاتو انجام دهند تا یک دوره زمانی خاص حدود یک هفته الی یک ماه نمی توانند خون خود را اهدا نمایند.

۹: فشار روی سیستم لنفاوی:

عوارض تاتو ممکن است سبب فشار روی سیستم لنفاوی شود. این اتفاق زمانی به وقوع می پیوندد که در ناحیه خالکوبی التهاب وجود داشته باشد. تجمع گره ها و برآمدگی هایی که در اطراف تاتو شکل می گیرد گرانولومی نامیده می شود، پس اگر قبل از انجام خالکوبی ضایعه پوستی داشتید به هیچ وجه این کار را انجام ندهید. گرانولوم در موارد شدید به یک اثر جانبی دائمی تبدیل می گردد و در نقطه هایی از پوست که در آن سیستم لنفاوی یک ماده ی خارجی را روی بدن تشخیص می دهد نمایان می شود مانند جوهر خالکوبی و اگر رشد بافت غیر طبیعی در این ناحیه وجود داشته باشد نتیجه ی آن بسیار دردناک است.

حتما بخوانید:   راهکارهای داشتن لب های صورتی و جذاب

۱۰: مخفی نمودن سرطان پوست:

یکی دیگر از خطرات تاتو این است که می تواند به راحتی سرطان پوست یا دیگر بیماری های پوستی را مخفی نماید مثلا تشخیص جوش ها و خال های قرمز که ممکن است مرتبط با یک نوع بیماری پوستی باشند.

اهمیت استرلیزه کردن وسایل تاتو کار:

تاتو کار برای ضد عفونی کردن وسایلش حتما باید از دستگاه ضد عفونی کننده حرارتی یا اتوکلاو استفاده کند و وسایلی را که نمی توان به وسیله اتوکلاو ضدعفونی کرد باید با محلول های سفید کننده ضد عفونی گردند.

هنگام انجام دادن خالکوبی باید به چه نکاتی توجه نمود؟

۱: مراجعه به مرکزی معتبر جهت انجام تاتو

۲: تاتو کار باید حتما از یک جفت دستکش محافظ استفاده نماید

۳: استفاده از سوزن جدید و مهر و موم شده برای انجام دادن تاتو

۴: نو بودن وسایل و ابزارها

آیا جوهر تاتو ایمن می باشد؟

معمولا جوهر خالکوبی مطمئن است ولی گاهی این احتمال وجود دارد که یک شخص به رنگ های خاصی از جمله رنگدانه های روشن حساس باشد، به همین دلیل اداره مبارزه با مواد غذایی و دارو یا همان fda استانداردهای بسیار سختگیرانه ای را در مورد استفاده از جوهر های برچسب دار برای جلوگیری از آلودگی ها وضع نمود اگر طبع این استانداردها عمل نشود امکان ایجاد آسیب به شخص وجود دارد. یکی دیگر از مسئله هایی که مطرح است درباره مؤلفه های رنگدانه های تاتو است که طبق شواهد اداره مبارزه با مواد غذایی و دارو بعضی از جوهر ها حاوی مواد شیمیایی مشابه رنگ اتومبیل جوهر چاپگر می باشند و برخی دیگر نیز حاوی نیکل و سرب هستند که سرطان را ایجاد می نمایند.

متخصصان چگونه تاتو را انجام می دهند؟

خالکوبی یک طرحی است که بر روی پوست انجام می گیرد و رنگدانه ها در زیر پوست قرار داده می شوند‌. تاتو کار یک ماشین دستی را مورد استفاده قرار می دهد که شبیه ماشین خیاطی است و با یک یا چند سوزن به صورت مکرر پوست را سوراخ می کند و قطره های جوهر وارد این سوراخ ها می شوند. برای انجام این کار بیهوشی صورت نمی گیرد.

حتما بخوانید:   برای از بین بردن لک های صورت چه راهکارهایی وجود دارد؟

کارهایی که بعد از انجام تاتو باید صورت گیرد:

۱: پس از گذشت ۲۴ ساعت بانداژ را برداشته و یک پماد ضد باکتری به محل تاتو بمالید.

۲: پوست خالکوبی شده را تمیز نگهداری کنید.

۳: برای شستن پوست از صابون ساده و آب استفاده کنید و توجه داشته باشید که ریختن آب بر روی  پوست خالکوبی شده مضر است از این رو نباید زیر دوش قرار بگیرید و به هیچ وجه پوست خود را نمالید.

۴: حتما از یک مرطوب کننده ملایم برای محل تاتو استفاده نمایید.

عوارض تاتونکات مراقبتی از تاتو:

۱: در طول روز چندین بار محل خالکوبی را با استفاده از مرطوب کننده ملایم ماساژ دهید.

۲: به هیچ وجه خود را در معرض نور خورشید قرار ندهید و برای چندین هفته از نور آفتاب اجتناب نمایید.

۳: از شنا کردن، تشت آب گرم، آب دریاچه و رودخانه پرهیز کنید.

۴: لباسی را که ممکن است به تاتو بچسبد تحت هیچ عنوان نپوشید.

هشدارها:

۱: درمان و التیام خالکوبی معمولا ۲ هفته و گاهی بیشتر از ۲ هفته به طول می انجامد.

۲: کندن جای زخم تاتو سبب عفونت و آسیب زدن به طرح خالکوبی می گردد.

۳: برای کاهش عوارض تاتو و خطر خالکوبی می توانید تاتوهای کم را انجام دهید.

۴: اضافه وزن می تواند ظاهر تاتو را تغییر داده و یا آن را تحریف نماید.

۵: تاتو در برخی اوقات آسیب های عاطفی را به دنبال دارد و گاهی نیز برخی به دلیل شورش عاطفی تاتو انجام می دهند.

۶: تاتو به مرور زمان به دلیل نور خورشید و عوامل دیگر زیبایی خود را از دست می دهد و یا به عبارت دیگر رنگ پریده می شود.

۷: از آنجایی که بیشتر شرکت ها نسبت به خالکوبی واکنش سختگیرانه ای نشان می دهند پس تاتو در پیدا کردن شغل نیز مشکل ساز است.

۸: برای انجام تاتو ممکن است برای انتخاب نکردن طرح درست بعدها به مشکل بر بخورید. به همین خاطر باید برای انجام تاتو دقت زیادی کنید تا در آینده پشیمان نشوید.

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *