امروزه همه به دنبال آن هستیم تا پوست شاداب و جوانی داشته باشیم. همان طور که می دانید با گذشت زمان و بالا رفتن سن اولین جایی که علائم کهنسالی و افزایش سن را در شخص نشان می دهد، پوست صورت می باشد. خوشبختانه به کمک علم پزشکی و پیشرفتهای زیادی که در این زمینه حاصل شده است، راه و روش های درمانی و مراقبتی بسیاری جهت از بین بردن چین و چروک صورت پدید آمده است. آر اف یکی از دستگاه های به روز و پیشرفته ای است که در درمان و مراقبت های پوستی بسیار موفق عمل کرده است. موسسه زیبایی آرانیک در این مطلب شما را با تاثیر انواع دستگاه آر اف در جوانسازی پوست آشنا خواهد کرد.
معرفی دستگاه آر اف
دستگاه آر اف یا رادیو فرکانسی در اصل انرژی ای است که با طول موج بر ثانیه اندازه گیری می شود. امواج دستگاه آر اف حدود ۴۵۰ کیلو هرتز انرژی دارد و آنچه که موجب جوان سازی پوست صورت می شود همین انرژی و گرمای حاصل از طول موج ها می باشد.
دستگاه آر اف چگونه کار می کند؟
در سال های اخیر استفاده از دستگاه آر اف به منظور شفاف سازی و جوانسازی پوست صورت طرفداران بسیار زیادی در سراسر دنیا پیدا کرده است. در ابتدا دستگاه های آر اف فقط محدود به مدل های تک قطبی و دوقطبی بودند. اما امروزه با پیشرفت فناوری و علم در این زمینه دستگاه های آر اف زیادی چون سوزنی،فرکشنال، پالسی، تک فاز و … ساخته شده اند. علی رغم این که همه این دستگاهها کاربرد و ویژگی های خاص خود را دارند، اما اساس کار با همه آن ها به یک شکل است. با همه این ها تاثیر آر اف در جوانسازی پوست بسیار شاخص و برجسته می باشد.
استفاده از دستگاه های آر اف بر اساس انرژی الکترومغناطیس به همراه حرارت و گرما می باشد. این گرما بر روی لایه درم پوست متمرکز است و با ساخت بافت فیبری باعث ایجاد کلاژن و همچنین ترمیم پوست صورت میشود. با افزایش یافتن میزان کلاژن پوست صورت شل شدگی پوست، ضایعات پوستی و چین و چروک درمان می شوند.
کاربردهای دستگاه آر اف چیست؟
تاثیر آر اف در جوانسازی پوست
آر اف کاربردهای بسیاری دارد که در ادامه مطلب با مهم ترین آن ها آشنا خواهیم شد.
کلاژن سازی
همه انواع دستگاه های آر اف دارای انرژی هستند و می توانند در لایه درم پوست صورت باعث تولید کلاژن شوند. کلاژن یکی از اساسی ترین پروتئین های مورد نیاز برای پوست می باشد که موجب شادابی و ترمیم پوست صورت خواهد شد. در واقع این انرژی به گرما تبدیل می شود و همین گرما در لایه درم پوست موجب ساخته شدن کلاژن خواهد شد.
فعال کردن فیبروپلازی
فیبرو پلازی در پوست صورت فرایندی است که در طی آن بافتهای فیبروزی ساخته می شوند. در واقع همین بافت ها هستند که می توانند موجب تحریک پوست به ساخت کلاژن شوند. متخصص پوست، در حین درمان ضایعات پوستی و یا جوانسازی پوست صورت، قسمت هایی از پوست صورت را که آسیب دیده است انتخاب می کند. سپس با استفاده از دستگاه آر اف و تولید بافت فیبروزی موجب ساخت کلاژن میشود.
جوانسازی پوست
با توجه به تاثیراتی که دستگاه آر اف روی چین و چروک های صورت دارد، نمی توان تاثیر آر اف در جوانسازی پوست را نادیده گرفت.این دستگاه یک راه درمان موثر برای مشکلات پوست صورت می باشد. تمام چین و چروک های سطحی روی پوست صورت با استفاده از این دستگاه از بین خواهد رفت. اما جهت چین و چروک های عمیق کاربرد چندانی ندارد.
آکنه
کاربرد دیگر این دستگاه از بین بردن آکنه های کیستی، جای جوش و اسکار و ترک بدن می باشد. همچنین در درمان شل شدگی پوست صورت بسیار موثر است. این دستگاه موجب یکنواخت کردن رنگ پوست و همچنین لیفت پوست نیز می شود.
جوانسازی با آراف برای چه کسانی مناسب است؟
استفاده از این دستگاه جهت درمان ضایعات پوستی و یا جوانسازی، فقط محدود به زنان یا مردان نمی شود. بلکه هر فردی چه زن و چه مرد با توجه به شاخصه سن می تواند از این روش درمانی استفاده کند. اگر شما هم به دنبال چهره شاداب و جوان هستید بهتر است از تاثیر آر اف در جوانسازی پوست بهره ببرید. جهت از بین بردن علائم پیری و عوارض آن از دستگاه آر اف می توانید استفاده کنید. به طور کلی میتوان گفت افرادی که دچار چین و چروک های سطحی روی پوست خود هستند و تمایلی به استفاده از روش های لیفت صورت ندارند میتوانند با مشورت کردن با پزشک متخصص در این زمینه از این روش استفاده کنند.
انواع دستگاه آراف و کاربردهای آن
دستگاه آرف با توجه به ویژگی ها و کاربرد های آن به انواع و اقسام مختلفی تقسیم میشود. در این میان، بر اساس میزان اثرگذاری، تفاوت هایی نیز در آن ها وجود دارد. این دستگاه ها عبارتند از:
آر اف سوزنی
یکی از کم تهاجمی ترین روشهای جوانسازی پوست صورت آر اف سوزنی می باشد. از این دستگاه بیشتر جهت درمان اسکار، ضایعات پوستی و همچنین جای جوش استفاده می شود. نحوه انجام این روش به صورت سوزن زدن روی پوست به کمک فرکانس رادیویی می باشد. در واقع سوزن زدن روی لایه درم پوست موجب تحریک ساخت کلاژن خواهد شد. این سوزن ها مواد مغذی و ویتامین های مورد نیاز پوست را برای ساخت کلاژن به لایه درم صورت وارد می کنند. سوزنی که در این روش استفاده میشود به نوع پوست و ضایعه درمانی بستگی دارد و مدت زمانی که در هر جلسه طول می کشد ۱۰ تا ۴۵ دقیقه خواهد بود.
آر اف سه بعدی
یکی از روش های درمانی مفید و موثر جهت از بین بردن سلولیت اسکارها و لیفت پوست، آر اف سه بعدی می باشد. انرژی امواج رادیو فرکانسی در روش سه بعدی به لایه های عمیق تر پوست نفوذ کرده و به این ترتیب درجه حرارت سلول های چربی پوست را به طور کاملاً تصاعدی بالا می برد. همین گرما موجب درمان سلولیت و اسکار خواهد شد.
آر اف خانگی
دستگاه های آر اف خانگی مدل های مختلفی دارند که با تهیه آنها می توانید خودتان در خانه این روش را استفاده کنید. با توجه به کاربرد ها و ویژگی های این دستگاه، قیمت های آن ها نیز با هم متفاوت خواهد بود. این دستگاه علاوه بر اینکه به جوانسازی پوست کمک خواهد کرد، موجب افزایش گردش خون نیز در پوست خواهد شد. این مزیت موجب شادابی و طراوت پوست صورت می شود.
آر اف ترماژ
یکی از بی خطر ترین و سریع ترین دستگاه های آر اف دستگاه آر اف ترماژ می باشد. این دستگاه علاوه بر صورت برای بدن هم قابل استفاده است. در واقع آر اف ترماژ به وسیله تحریک ساخت کلاژن موجب طراوت و شادابی پوست می شود. تاثیری که این دستگاه بر روی لایه درم پوست جهت ساخت کلاژن می گذارد حدود ۶ ماه است بعد از ۶ ماه باید جهت ترمیم مجدد اقدام کنید.
آر اف تری پلار
این دستگاه بخش وسیع و عمیقی از پوست را تحت درمان قرار می دهد. کاربرد آر اف تری پلار جهت از بین بردن چین و چروک ها، کم رنگ کردن خطوط اسکار، لیفت پوست صورت و همچنین جوانسازی پوست میباشد.
آر اف رافوس
این دستگاه جهت لاغری بدن می باشد که یک روش غیر تهاجمی است. کاربرد این دستگاه بیشتر به منظور از بین بردن چربی های موجود در بدن می باشد. رفع چربی غبغب، چربی پهلو ها، بازوها، زانوها و اطراف شکم از کاربردهای دستگاه آرف رافوس است. همچنین جهت درمان چین و چروک پوست صورت و جوانسازی از این دستگاه می توان استفاده کرد.
مزایا و معایب آر اف چیست؟
تمامی روشهای جوانسازی پوست صورت دارای معایب و مزایای خاص خود میباشند. در ادامه این مطلب با معایب و مزایای دستگاه آرف بیشتر آشنا خواهید شد.
مزایای آر اف
- آر اف روشی آسان، غیرتهاجمی، بدون جراحی و بدون درد می باشد.
- با نفوذ به لایه درم موجب افزایش خاصیت ارتجاعی پوست صورت میشود.
- محرک پوست جهت ساخت کلاژن و الاستین می باشد.
- باعث افزایش گردش خون در زیر پوست می باشد.
- در مدت زمان کوتاهی باعث جوانسازی پوست صورت میشود.
- بر روی تمامی نواحی پوست قابل استفاده است.
معایب آر اف
- التهاب و قرمزی پوست
- سوزش و خارش
- خشکی و تورم پوست
- احتمال ایجاد گوشت اضافه در محل مورد نظر
- فرورفتگی جزئی
البته باید خاطر نشان کرد که این معایب دائمی نبوده و ظرف مدت کوتاهی رو به بهبود خواهند رفت.
آیا آر اف عوارض دارد؟
تمامی روش های درمانی علاوه بر مزایای بسیاری که دارند دارای عوارضی هم هستند. اما باید بدانید که این عوارض بلند مدت نبوده و در صورت رسیدگی اصولی و درست به سرعت بهبود پیدا خواهند کرد.
مراقبت های قبل و بعد از آر اف
اگر میخواهید از این روش یک نتیجه مثبت و درستی دریافت کنید لازم است که قبل از آر اف و بعد از آن چند نکته را رعایت کنید. انجام این نکات و رعایت آن ها علاوه بر این که میتواند باعث موفقیت نتیجه عمل شود،برای حفظ سلامتی مراجعهکننده نیز بسیار ضروری است.
مراقبت های قبل از آر اف
- حداقل ۱۵ روز قبل از آر اف از حمام آفتاب و سولاریوم استفاده نکنید.
- پوست خود را تمیز و سالم نگه دارید و اگر تبخال دارید حتماً با پزشک در این باره مشورت کنید.
- حداقل ۱۵ روز قبل از انجام آر اف از کرم های روز و شب استفاده کنید.
- در صورتی که سابقه هرگونه بیماری پوستی دارید بهتر است قبل از آر اف با پزشک خود در میان بگذارید.
مراقبت های بعد از آر اف
- یکی از مهمترین نکاتی که باید رعایت کنید استفاده از کرم ضدآفتاب بلافاصله پس از انجام آر اف می باشد. بهتر است ضد آفتابی با اس پی اف مناسب پوست خود استفاده کنید.
- به هیچ وجه تا زمان بهبودی کامل برای شستن صورت خود از شوینده هایی که حاوی ترکیبات الکل دار می باشند استفاده نکنید.
- سعی کنید شوینده ای استفاده کنید که مناسب پوست صورتتان باشد.
- حداقل ۲۴ ساعت بعد از انجام آر اف از استخر، حمام و غیره استفاده نکنید.
- کرم ترمیم کننده ای که پزشکتان برای شما تجویز کرده را جهت بهبودی کامل به صورت روتین و روزانه استفاده کنید.
- استفاده از کرم های لایه بردار و رفع چین و چروک تا زمان بهبودی کامل ممنوع می باشد.
از لمس کردن ناحیه مورد نظر تا زمان بهبودی کامل پرهیز کنید.
تاثیرات و نتایج آرا اف چه زمانی مشاهده می شود؟
مشاهده اثرات و نتایج دستگاه آر اف بر روی پوست صورت یا بدن با توجه به نوع پوست میتواند بسیار متفاوت باشد. ولی به طور کلی تاثیر دستگاه آراف روی پوست به دوفاز سریع و تاخیر تبدیل شده است.
ساز سریع
با توجه به نوع پوست و عمق و شدت ضایعه، نتایج دستگاه آر اف در همان روزهای اول قابل مشاهده خواهد بود. هرچه عمق ضایعه کمتر باشد میزان تاثیرگذاری بیشتر خواهد بود.
فاز تاخیر
در صورتی که عمق ضایعات بیشتر باشد به همان اندازه بهبود و ترمیم به مدت زمان بیشتری احتیاج دارد. معمولاً در فاز تاخیر مشاهده نتیجه و اثر دستگاه آر اف دو هفته تا ۳ ماه زمان لازم دارد.
ترکیب درمان آر اف و میکرونیدلینگ چه نتایجی در پی دارد؟
ترکیب دو روش میکرونیدلینگ و آر اف با یکدیگر می تواند اثرگذاری بسیار زیادی روی پوست صورت داشته باشد. پلاسمای غنی از پلاکت که وظیفه میکرونیدلینگ می باشد می تواند موجب افزایش کلاژن سازی آر اف شود و در نتیجه ترمیم و جوانسازی پوست نتیجه بهتری خواهد داشت. البته باید بدانید که این تصمیم با نظر پزشک شما انجام خواهد پذیرفت. در برخی از موارد پزشک روش درمانی آر اف را با دیگر روشها ترکیب میکند تا اثربخشی بیشتری داشته باشد.
کلام آخر
آر اف یکی از روش های درمانی کم خطر جهت جوان سازی پوست صورت می باشد و در حال حاضر دستگاه آر اف مدل های بسیار زیادی دارد که پزشک با در نظر گرفتن نوع پوست و کاربرد آن از این دستگاه ها استفاده می کند. بدون شک استفاده از دستگاه آر اف می تواند یکی از بهترین راه ها جهت درمان ترک های پوستی چین و چروک عارضه های پوست صورت و بدن باشد. موسسه زیبایی آرانیک در این مطلب سعی کرده به معرفی دستگاه آر اف، تاثیر آن بر روی جوانسازی پوست صورت و همچنین معایب و مزایای آن بپردازد. امید است این مطالب مفید واقع شده باشد.