تاثیر افسردگی و اضطراب بر پوست

تاثیرات افسردگی

اگر برای فردی مشکل پوستی ایجاد شود و در همان زمان فرد دچار افسردگی هم باشد و تاثیرات افسردگی روی فرد بسیار می شود و شرایط بسیار سخت و غیر قابل کنترل می باشد. مشکلات پوستی به دنبال خود انزوا ، زودرنجی و عدم ارتباط با دیگران را به همراه دارد. وقتی که فردی هم مشکلات پوستی و افسردگی را باهم تجربه می کند ، احساسات بد و منفی از هر دو طرف به ذهن او فشار می آورند و او را تحت تاثیر قرار می دهند. در این مقاله قصد داریم از مجله زیبایی آرانیک به بررسی افسردگی و اضطراب بر پوست بپردازیم. پس با ما همراه باشید و از مطالب بسیار مفیدمان بهره مند شوید.

تاثیر اضطراب و افسردگی بر پوست

هیچ انسانی در این دنیا وجود ندارد که برای یک بار هم شده اضطراب و افسردگی را تجربه نکرده باشد. افسردگی و اضطراب در زندگی همه افراد جامعه وجود دارد ولی می توان آن را کنترل کرد. متخصصان زیبایی اعتقاد دارند که استرس علاوه بر اعصاب و روان روی پوست نیز تأثیر ناگوار می گذارد. حتی روی مو و ناخن ها هم اثر می‌گذارد. پس اگر بی دلیل دچار مشکل پوستی شدید ، بهتر است به فکر استرس بیفتید و آن را درمان کنید. بیماری استرس و افسردگی یک بیماری خاموش می باشد و اگر فردی مشکوک به این بیماری شد باید برای درمان اقدام کند. این بیماری تمام بدن را درگیر می کند. عوارضی که این بیماری روی پوست می گذارد می توان به چین و چروک پوست ، خشکی و التهاب پوست ، سیاهی دور چشم ، افزایش جوش های صورت و بدن و همین‌طور سفیدشدن مو ، زودتر از موعد اشاره کرد. وقتی شما در کنار افراد مختلف قرار گرفته باشید ،  حتما این تجربه را کسب کرده اید که بعضی از الگوهای فکری به تدریج به وجود می‌آید و رشد می کند. اما تا چه اندازه قادر هستیم آن ها را کنترل کنیم ، بسیار اهمیت دارد.اگر به افکار غلط اجازه دهیم که هر روز به ذهن ما هجوم بیاورند به الگوی فکری ما تبدیل شده و با گذشت زمان به یک حقیقت نیز تبدیل می شوند. در طول مدت افسردگی ،  انحرافات شناختی رخ داده و به احساسات شما لطمه وارد می کنند. انحرافات شناختی و غیر واقعی این است که مثلا شما هر چیزی که در مورد شما است و نشان می دهد که چه کسی هستید ، را دوست ندارید. اگر این تفکرات اشتباه در ذهن شما رخنه کند شما کم کم باور می کنید که آنها حقیقت دارند ، پس دچار آسیب های احساسی بد و سنگینی می شوید.

حتما بخوانید:   قبل از پاکسازی پوست به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

تاثیر افسردگی بر پوست

بعضی مواقع استرس باعث ایجاد رفتارهای در انسان می شود که ظاهر بیماری پوستی را بدتر می کند. در بررسی‌هایی که انجام داده اند نشان می دهد ،  وقتی فردی جوش صورت دارد به خاطر استرس جوش ها را دستکاری می کند و یا ضایعات پوستی را بیشتر خارش می دهد که باعث ایجاد مشکلات بیشتری برای پوست خواهد شد. وقتی مشکلات پوستی برای شما ایجاد می شود افسردگی باعث می شود آن مشکل را بزرگ تر از آنچه که هست ببینید. در واقع این افسردگی مغز شما را فریب می‌دهد. مشکلات پوستی می تواند افکار غلط را در شما ایجاد کند و اگر کنترل نشوند برای همیشه در ذهن شما باقی می ماند و به الگوی فکری غلط تبدیل می‌شوند. مثلا اینکه به خاطر مشکل پوستی که دارید هیچ کس شما را دوست ندارد و یا اینکه شما به خاطر مشکل پوستی که دارید هیچ وقت فرد مورد علاقه تان را پیدا نخواهید کرد و……نکته بسیار مهم این است که چگونه تفکرات غلط را از درست تشخیص دهیم. مثلا تصور کنید که وقتی صبح از خواب بیدار می شوید فکر کنید ، که به خاطر وضعیت بد پوستتان نمی توانید از خانه خارج شوید و هیچ کس شما را در کنار خود قبول نخواهد کرد فقط ، به خاطر حسی که خودتان در باره پوست تان دارید.

تاثیرات افسردگی استرس حاد با موهای تان چه می کند؟

استرس های حاد معمولا زود گذر هستند ولی شوکی که به بدن وارد می کنند ، سلول های پوست و ناخن و ریشه مو امکان دارد رشد شان متوقف یا کند شوند. دقت داشته باشید که تغییرات رشد را همان موقع متوجه نمی شوید بلکه بعد از هفته ها یا ماه ها و روزهای بعد ، این تغییرات را شاهد خواهید بود. مثلا اتفاقی برای کسی رخ می‌دهد که باعث بروز استرس در فرد می شود ، بعد از مدتی مثلا دو ماه ریزش شدید مو پیدا می کند که باعث نگرانی او می شود.  البته باید گفت که وقتی استرس بر طرف شود ریزش مو هم خود به خود خوب می شود.

استرس حاد با پوستتان چه می کند؟

استرس حاد ، پوست را دچار تغییراتی می کند که وقتی کسی این تغییرات را ببینید متوجه می شود که فرد از لحاظ جسمی و روحی در شرایط خوبی نیست. چون انقباض عروقی  باعث می شود فرد پوستی رنگ پریده داشته باشد. البته بعضی مواقع هم فرد دچار افزایش فشار  خون شده و پوستش ملتهب و پر خون می شود. البته این تغییرات هم موقتی هستند و بعد از مدتی به حالت طبیعی خود بر می گردند. استرس های مزمن ماندگاری بیشتری در بدن دارند  و حتی چندین ماه ممکن است عواقب آن طول بکشد.

حتما بخوانید:   مراقبت از پوست در مقابل استرس ؛ 12 نکته و ترفند حساس!

استرس مزون ناخن ها را هم درگیر می‌کند؟

بعضی از سلول ها در بدن تکثیر سریع تری نسبت به سایر اعضای بدن دارند ، ناخن ، پوست و مو  جزو این دسته از سلول ها هستند. به همین خاطر وقتی دچار استرس می شوید یا شوک های عصبی برای شما ایجاد می شود  ، ناخن ها شکننده می شود. پس استرس مزمن باعث شکسته شدن ناخن های بدن می شود.

روش مقابله با افسردگی

بهتر است در اینجا یک روش سریع برای فرار کردن از این تله های روانی را برای شما بیان کنیم. فکر کنید یکی از دوستان شما می گوید ، به خاطر آکنه های وحشتناکی که روی صورتش ایجاد شده نمی تواند از خانه خارج شود. در این هنگام است که همه متوجه طرز تفکر غلط او می شوند. در این شرایط بهتر است که ما نسبت به دیگران منتقدی سخت گیر بوده و اصلا اجازه انتقاد به خود را ندهیم. شما به دلیل مشکلات پوستی یا افسردگی و یا هر دوی این ها در معرض تفکرات منفی قرار می گیرید. ، به این دلیل است که نتوانسته اید صحت آن ها را به درستی تشخیص دهید. پس شما با شناسایی و تشخیص تفکرات ناسالم به خودتان فرصت دهید  تا طرز فکرتان را تغییر داده و به مسائل مثبت نگاه کنید  و همین مثبت نگاه کردن باعث می‌شود اعتماد بنفس پیدا کنید و وارد جامعه شوید. شما با ایجاد یک ذهنیت و دید کلی می توانید افکار منفی را که در اثر مشکلات پوستی و افسردگی ایجاد شده را کنترل و مدیریت کنید. البته باید دقت کرد که افسردگی پشت خنده ها و لبخندها می تواند خود را مخفی کند .

تاثیر اضطراب بر پوست

اضطراب یعنی تپش قلب ، گرفتگی عضلات ، گشاد شدن رگ های خونی ، و تعریق زیاد به هنگام خطر. پس اضطراب یک مکانیزم زیست محیطی است که در هنگام خطر برای بدن مفید است.البته اگر احساس خطری که در ما وجود دارد واقعی نباشند بدن ما آن را خطر واقعی دانسته و در این زمان است که این اضطراب موجب بیماری های جسمی شده و به پوست ما آسیب می رساند. امروزه زندگی پر از سختی هایی است که می تواند اضطراب را به همراه داشته باشد. عدم توانایی در رهایی از یک موقعیت ، مورد قضاوت قرار گرفتن ، بودن در مناطق شلوغ چند نمونه از عوامل اضطراب می باشد. بیشتر افراد از اضطراب ناگهانی بیشتر می ترسند تا از عامل اضطراب آور. چون ممکن است افراد به راحتی که نشسته اند بدون اینکه خطری آن ها را تهدید کند دچار اضطراب می شوند.

حتما بخوانید:   مراقبت از پوست در هوای شرجی

تاثیرات افسردگی منشا اختلالات اضطرابی در چیست؟

بسیاری از افراد از غیر منطقی و بی مورد بودن ، اضطراب شان آگاهی دارند و حتی رنج هم می برند اما نمی دانند چگونه باید اضطراب خود را کنترل کنند.اختلالات اضطرابی انواع گسترده ای دارد ، مثل اضطراب اجتماعی ، اضطراب فراگیر ، اضطراب جمع گریزی ، اضطراب اختلال وسواس فکری ، فوبیا مکان های شلوغ ، می باشد.

آیا فرار از ترس برای مقابله با اضطراب راه کار درستی است؟

فرار مکرر از عاملی که منجر به ترس می شود ، متاسفانه باعث می شود تا مغز ، آن را حقیقی دانسته و حتی با وجود امن بودن مکان آن را تهدید آمیز در نظر بگیرد. پس این کار باعث تقویت علائم اضطراب هنگام مواجهه با عامل ترس می شود. اضطراب می تواند سلامت پوست را به خطر اندازد. ایجاد شدن اگزما ، آکنه ، اختلال کندن مو نشانه های است که  اضطراب می تواند این علائم را افزایش دهد. وقتی احساس امنیت نداشته باشید پوست شما به این مسئله واکنش نشان می‌دهد ، پس با مدیریت بهتر اضطراب و نگرانی ، پوست بهتر و سالم تری خواهید داشت.

در کلام آخر باید گفت که اضطراب و استرس در سلامت پوست تاثیر زیادی دارد. وقتی اضطراب و  افسردگی داشته باشید پوست به خوبی آن را نشان می دهد. وقتی کسی مضطرب می شود ، فشار خون بالا رفته و پوست ملتهب و قرمز شده و برعکس اگر فشار پایین باشد پوست صورت رنگ پریده می شود. افرادی که مشکلات پوستی و افسردگی را با هم داشته باشند ، افسردگی باعث می شود مشکل پوست خود را خیلی بزرگ تر از آنچه هست ببینند و یا وقتی آکنه ای روی پوست ایجاد شود ،  افسردگی باعث می شود حتی اعتماد بنفس افراد پایین آمده و در جمع حاضر نشوند. البته باید گفت که افسردگی در پوست خانم ها بیشتر تاثیر می گذارد چون پوست صورت خانم ها نازک بوده و آسیب بیشتری می بینند.

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *