علت های ترک لب 

علت ترک لب

ممکن است همه ما برای یکبار هم شده خشکی و ترک خوردن لب را تجربه کرده باشیم که اصولا در فصل سرد سال رخ می دهد اما این عارضه برای برخی افراد خیلی بیشتر رخ داده و ممکن است در هر فصلی پیش آید، از آنجایی که روی پوست لب غدد چربی وجود ندارد بنابراین بیشتر در معرض خشک شدن قرار می گیرد اما عوامل زیادی مانند سردی هوا، تابش نور خورشید، کم آبی بدن، عادت به لیسیدن لب ها و مرطوب نکردن آن ها نیز سبب خشکی و ترک خوردن لب ها می شود، با این وجود نگران نباشید ما در این مقاله عوامل ایجاد کننده ترک لب و راه های درمان آن را شرح خواهیم داد.

دلایل ترک لب و ارتباط آن با برخی بیماری ها 

خشکی و ترک لب از مشکلات شایعی است که بسیاری از افراد با آن روبرو شده و برای آن ها آزار دهنده است، هنگامی که لب ها خشک شده و ترک می خورند ممکن است این احساس با علائمی نظیر خشکی، پوسته پوسته شدن، ترک، زخم، ورم، خونریزی، سرخی و سوزش یا گزگز همراه باشد. روی پوست لب غدد چربی وجود ندارد و پوست این قسمت بیشتر مستعد خشکی و ترک خوردن می باشد و زمانی که این قسمت با کمبود رطوبت مواجه گردد شرایط بدتر می شود، عوامل زیادی در ترک خوردن لب ها نقش دارند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وجود هوای خشک در ماه های سرد سال
  • لیسیدن لب ها
  • عدم رسیدگی و مرطوب نکردن لب ها
  • تابش نور خورشید
  • کمبود آب بدن
  • مصرف برخی داروها
  • گاز گرفتن پوست لب
  • استفاده از رژلب و بالم های تحریک کننده
  • استفاده از محصولاتی که خاصیت خشک کنندگی دارند مانند اسید سالیسیلیک
  • تماس با عوامل آلرژی زا و محرک
  • مصرف غذاهای تند و پرادویه

اما گاهی اوقات ترک لب بر اثر برخی بیماری ها مانند تیروئید، کمبود ویتامین و التهاب روده رخ می دهد. افرادی که به کم کاری تیروئید مبتلا هستند ممکن است خشکی دهان و لب ها را تجربه کرده باشند و همچنین کمبود ویتامین B، روی و آهن نیز ترک لب ها را در پی دارد.

راه هایی برای جلوگیری از ترک لب  

در بسیاری از موارد می توانید با رعایت یکسری نکات و انجام مراقبت های لازم مانع از ترک خوردگی لب ها گردید، جهت جلوگیری از ترک لب ها به موارد زیر توجه کنید:

حتما بخوانید:   برای درمان سیاهی زیر چشم در خانه چه کار کنیم؟

۱) از لیسیدن لب ها اجتناب گردد

برخی افراد از روی عادت لب های خود را لیس می زنند اما برخی دیگر برای رفع خشکی لب ها این کار را انجام می دهند در هر صورت لیسیدن لب ها کار درستی نیست و بزاق دهان سبب از بین رفتن چربی طبیعی پوست و بدتر شدن مشکل می شود.

۲) از لب های خود مراقبت کنید

با انجام مراقبت های لازم می توانید تا حد زیادی مانع از ترک خوردگی لب ها گردید، به اندازه کافی در طول روز آب بنوشید و لب های خود را مرطوب نگه دارید و در صورتی که روی لب های خود احساس خارش و خشکی کردید به جای لیسیدن از بالم لب استفاده کنید.

۳) از مصرف غذاهای تند پرهیز نمایید 

استفاده از غذاهای تند سبب تحریک لب ها می گردد بنابراین اگر پوست حساسی دارید از مصرف آن ها پرهیز کنید.

۴) با بینی نفس بکشید

یکی از دلایل خشکی لب ها نفس کشیدن با دهان است که ترک خوردگی لب ها را به دنبال دارد پس با بینی نفس بکشید و در صورت داشتن مشکلات سینوسی و آلرژی به پزشک مراجعه کنید.

۵) از محصولات با کیفیت استفاده کنید 

بسیاری از محصولاتی که برای مراقبت از پوست تهیه شده اند در ترکیب آن ها مواد شیمیایی به کار رفته است و برای برخی افراد تحریک و خشکی لب ها را به دنبال دارد بنابراین در استفاده از این محصولات دقت کافی را داشته باشید چرا که لب ها در برابر عوامل خارجی بسیار حساس هستند.

۶) اجتناب از هوای سرد

بیشتر افراد در فصل های سرد سال دچار ترک خوردگی لب ها می گردند زیرا با سرد شدن هوا در فصل های زمستان و پاییز رطوبت هوا کاهش می یابد و هوای خشک سبب بیرون کشیدن رطوبت پوست می شود با قرار نگرفتن در معرض هوای سرد مانع از خشکی و ترک  خوردن لب ها شوید.

 

علت ترک لبچگونه لب های ترک خورده را درمان کنیم؟ 

می توانید با استفاده از چند راهکار ساده لب های خشک و ترک خورده خود را درمان کنید، این موارد به شرح زیر است:

  • به طور مرتب لب های خود را مرطوب کنید 
حتما بخوانید:   درمان جوش بدن؛ چرا بدنمان جوش می زند؟ + همه راه های درمان

سعی کنید چند بار در طول روز و همچنین قبل از خواب لب های خود را مرطوب کنید می توانید از بالم لب یا یک مرطوب کننده که پوست لب را تحریک نمی کند استفاده کنید و در صورتی که لب ها دچار خشکی و ترک خوردگی شده اند از پمادی مانند وازلین استفاده کنید چرا که پماد در مقایسه با موم و روغن رطوبت را بیشتر نگه می دارد.

  • در برابر نور آفتاب از لب ها محافظت کنید 

نور آفتاب برای لب های خشک و ترک خورده مضر بوده و ممکن است سبب سوزش و تبخال گردد بنابراین در مقابل نور آفتاب حتی در زمستان نیز از بالم لب های دارای SPF ۳۰ و یا بیشتر و همچنین در ترکیب آن ها تیتانیوم دی اکسید یا زینک اسید است استفاده کنید و هر دو ساعت یکبار آن را تکرار نمایید.

  • نوشیدن آب را بیشتر نمایید 

نوشیدن آب زیاد به درمان ترک  خوردن لب کمک بسیاری می کند و کم آبی بدن خود یکی از دلایل ترک خوردگی لب ها می باشد.

  • استفاده از محصولات مناسب 

استفاده از برخی محصولات ممکن است پوست لب ها را تحریک کند بنابراین از بالم لب، رژلب و سایر محصولاتی که تحریک کننده نبوده استفاده کنید. سعی کنید از محصولاتی که در ترکیب آن ها روغن کرچک، سرامیدها، دایمتیکون، روغن کنف، روغن معدنی، شی باتر و ژل پترولیوم به کار رفته است استفاده کنید چرا که سبب ترمیم لب ها می شوند.

  • استفاده از دستگاه بخور 

قرار دادن دستگاه بخور در اتاق خواب در پیشگیری از ترک لب ها کاربرد بسیاری دارد به خصوص برای افرادی که با دهان نفس می کشند.

  • سیگار را ترک کنید 

اگر لب هایتان ترک خورده دود تنباکو آن را شدید کرده و پوست اطراف لب ها را تحریک و خشک می کند بنابراین برای درمان ترک خوردن لب ها سیگار را ترک کنید.

  • لب ها را لایه برداری کنید 

هنگامی که لب ها ترک می خورند با لایه ای از سلول های مرده پوشیده می شوند در نتیجه این سلول ها اجازه نفوذ و تاثیر گذاری ترکیبات بالم لب را نمی دهند پس بهتر است قبل از استفاده از بالم لب، لب ها را با استفاده از اسکراب لب که حاوی شکر و جوش شیرین باشد لایه برداری کنید.

 

علت ترک لبدرمان ترک لب با روش های طبیعی 

حتما بخوانید:   میکرونیدلینگ زیر چشم ، فواید ، مضرات درمان چروک و سیاهی دور چشم

در خیلی از موارد می توانید با استفاده از وسایل موجود در منزل ترک لب های خود را درمان کنید، جهت انجام این کار می توانید از مواد طبیعی زیر استفاده کنید:

آلوئه ورا

آلوئه ورا یکی از ترکیبات طبیعی مفید برای پوست از جمله لب های ترک خورده می باشد، این ماده دارای ویتامین، مواد معدنی، آنتی اکسیدان و ترکیبات ضد التهابی است که سبب تسکین پوست آسیب دیده شده و همچنین به مرطوب ماندن آن کمک می کند.

روغن نارگیل 

روغن نارگیل دارای ویژگی نرم کنندگی بوده و قادر است سوزش و التهاب را از بین ببرد.

عسل

یکی دیگر از مواد طبیعی برای لب های ترک خورده عسل می باشد و یک مرطوب کننده بی نظیر به شمار می آید و ویژگی آنتی اکسیدانی و ضد باکتری آن از ایجاد عفونت در لب های خشک و ترک خورده جلوگیری می کند.

خیار

قسمت اعظم خیار را آب تشکیل می دهد و به خوبی لب ها را مرطوب می کند و وجود ویتامین ها و مواد معدنی در ترکیب آن به بهبود ظاهر لب ها کمک می کند.

چای سبز

وجود مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان، مواد معدنی و پلی فنول در ترکیب چای سبز کمک بسیاری به لب های ترک خورده نموده و آن ها را تسکین می دهد، برای این کار یک چای سبز کیسه ای را در آب گرم خیس کنید و به آرامی روی لب های خود بمالید این کار موجب از بین رفتن سلول های مرده لب و نرم شدن آن ها می شود.

آیا برای ترک لب به متخصص پوست مراجعه کنیم؟ 

در بیشتر اوقات لب ها به دلیل هوای سرد و یا عدم مراقبت های درست دچار خشکی و ترک خوردن لب می گردند و با انجام مراقبت های لازم طی دو تا سه هفته بهبودی حاصل می گردد و در غیر این صورت به پزشک مراجعه کنید.

گاهی اوقات لب ها به دلیلی غیر از موارد ذکر شده دچار خشکی و ترک می شوند مانند واکنش آلرژیک، عفونت قارچی و یا مشکلات دیگر. چنانچه مشکل خشکی و ترک خوردگی لب ها با مراقبت و درمان های ذکر شده بهبود نیافت با کمک متخصص پوست در کلینیک زیبایی آرانیک می توانید این مشکل را رفع نمایید.

 

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *