درمان جوش بدن؛ چرا بدنمان جوش می زند؟ + همه راه های درمان

جوش بدن

جوش ها تنها روی صورت ظاهر نمی گردند بلکه ممکن است در هر نقطه ای از بدن بروز کنند، جوش ها در هر سنی و به دلایل خیلی زیادی ایجاد می شوند با این حال وجود آن ها چه روی صورت یا بدن برای فرد ناراحت کننده بوده و روی زیبایی های ظاهری فرد تاثیر زیادی دارد. از بین بردن جوش ها کار سخت و زمان بری است به خصوص جوش هایی که روی بدن ظاهر می شوند از نوع سرسخت می باشند برای درمان جوش باید خیلی موارد را مورد بررسی قرار داد و ابتدا دلیل بروز آن را پیدا نمود تا بتوان با بهترین روش با آن مقابله نمود، در این مقاله  از مجله زیبایی آرانیک به دلایل ایجاد جوش و نیز راه های درمان آن می پردازیم.

دلایل ایجاد جوش بدن 

بدن برای تامین رطوبت مورد نیاز پوست و موها روغنی به نام سبوم تولید می کند که این روغن از غده های موجود در ریشه موها ترشح می گردد، هنگامی که سبوم بیش از حد ترشح می شود منافذ پوستی با سلول های پوستی مرده و باکتری ها مسدود شده و جوش ایجاد می شود. زمانی که دیواره غدد ریشه موها متورم شود جوش های چرکی و سر سفید تشکیل می شود و در صورت قرار گرفتن منافذ بسته در معرض هوا جوش های سرسیاه پدیدار می گردد. از دلایل اصلی که جوش بدن را ایجاد می کنند می توان به موارد زیر اشاره نمود:

عوامل ژنتیکی  

یکی از دلایل بروز جوش بدن عوامل ژنتیکی است ممکن است این مشکل در همه اعضا خانواده دیده شود با این حال قطعی نیست مانند هر مسئله ژنتیکی دیگر ممکن است در فرزندان دیده نشود و یا به طور حد واسط از والدین به آن ها برسد اما به طور کلی طیف غالب پوستی ممکن است در فرزندان دیده شود اما در خیلی موارد مشکلات پوستی از والدین به فرزندان به ارث نمی رسد.

مواد غذایی 

طبق تحقیقات صورت گرفته مواد غذایی مصرفی فرد با جوش زدن او ارتباط مستقیمی دارد و بسیاری از مواد غذایی هستند که عامل جوش صورت و بدن به شمار می آیند بنابراین لازم است رژیم غذایی خود را تغییر دهید. مواد غذایی که در ترکیب آن ها آرد سفید وجود دارد قند خون بدن را به صورت شدید و ناگهانی افزایش داده و در نتیجه سبب بروز جوش می گردند، لبنیات نیز می تواند عامل جوش باشد مانند شیر گاو پر چرب که از مواد تحریک کننده جوش به شمار می آید. علاوه بر این موارد مواد شیرین با شیرینی های مصنوعی زیاد، شکلات ها و حتی فست فودها نیز در بروز جوش تاثیر گذار هستند.

حتما بخوانید:   رژیم غذایی ضد جوش ؛ این ۵ غذا را بخوریم ، این ۵ غذا را نخوریم

 

جوش بدن عوارض برخی داروها 

یکی از عوارض جانبی مصرف برخی داروها بروز جوش های صورت و بدن می باشد که داروهای هورمونی از این دست داروها هستند، گاهی اوقات نیز به دلیل مصرف چند دارو با هم و به وجود آمدن تداخل دارویی در سطح پوست پدیدار می گردد همچنین داروهایی که عوارض جانبی آن ها افزایش تولید چربی در پوست است نیز بروز جوش ها را سرعت می بخشند، بنابراین می توانید پیش از مصرف هر دارو با مطالعه در مورد آن از عوارض جانبی آگاه شوید و نیز با پزشک مشورت نمایید.

هورمون ها 

هورمون ها از مهم ترین عوامل بروز جوش هستند با تغییرات ناگهانی هورمونی در طول دوره های مختلف زندگی به خصوص برای بانوان کاملا دیده می شود، وارد شدن به سن بلوغ یکی از دوران های زندگی فرد است که با تغییرات شدید هورمونی همراه است و این تغییرات روی شرایط پوست و مو تاثیر زیادی داشته و آن ها را دچار تغییر می کند.

بانوان حتی بعد از سنین بلوغ و در سن های بالاتر و در دوران قاعدگی دچار تحریکات پوستی شده و ظاهر شدن جوش های ناگهانی قابل مشاهده است. یکی دیگر از دوران های زندگی بانوان که با تغییرات شدید هورمونی همراه است دوران بارداری است که می تواند سبب ظاهر شدن جوش ها گردد علاوه بر این با ورود به دوران یائسگی و تغییرات هورمونی این شرایط نیز روی پوست تاثیر گذار است.

استرس

استرس شاید به صورت مستقیم جوش را ایجاد نکند اما از عوامل تاثیرگذار و پایه ای به شمار می آید، هنگامی که فرد در شرایط روحی سختی قرار می گیرد تغییرات پوستی را به خوبی حس می کند علاوه بر این استرس نه تنها روی پوست تاثیر گذار است بلکه روی عملکرد بخش وسیعی از بدن موثر می باشد.

افرادی که در شرایط روحی سخت و استرس قرار دارند دیدن جوش روی صورت و بدن آن ها دور از ذهن نیست بنابراین اولین قدم برای از بین بردن این جوش ها تسلط یافتن به استرس و فشار روحی می باشد و به میزانی که استرس را از خود دور نمایید از شر جوش ها در امان خواهید بود.

حتما بخوانید:   علائم پوستی بیماری کلیه چیست؟

تعریق

هنگامی که فرد فعالیت زیادی داشته و یا لباس تنگ بر تن دارد و دچار تعریق شده این امر سبب تحریکات پوستی و ظاهر شدن جوش ها می گردد، در عرق بدن مواد و املاحی وجود دارد که سطح PH پوست را دچار تغییر می کنند و نتیجه این کار تخریب پوست می باشد. بنابراین زمانی که فرد اجازه دهد عرق روی پوست باقی بماند و یا این اتفاق با لباس های پلاستیکی و تنگ رخ دهد سبب بروز جوش می شود در صورتی که افراد پوست خود را به خوبی شستشو دهند و از عرق و چربی های اضافی پاک نمایند از جوش زدن پوست خود تا حد زیادی جلوگیری می کنند.

روش هایی جهت درمان جوش بدن 

در بسیاری از مواقع شما می توانید با رعایت یکسری نکات و تغییراتی در سبک زندگی خود و حتی درمان های خانگی جوش های بدن خود را درمان نمایید، در ادامه به برخی از روش های ساده جهت درمان جوش بدن می پردازیم.

دوش گرفتن بعد از ورزش 

زمانی که شخص به فعالیت های ورزشی می پردازد بدن او عرق می کند و در صورتی که این عرق و چربی روی بدن باقی بماند جوش را ایجاد می کند بنابراین استحمام مرتب و منظم پس از هر بار ورزش نمودن باعث جلوگیری از بروز جوش بدن می گردد علاوه بر این پس از هر بار ورزش کردن لباس های خود را به خوبی بشویید تا برای جلسه بعدی تمیز باشند، در صورت استفاده چند باره از لباسی که عرق کرده جوش های بدن را شدید می کنید پس با رعایت این نکات ساده بهداشتی مانع از بروز جوش های بدن گردید.

لایه برداری 

با انجام یک لایه برداری ملایم می توانید سلول های پوستی مرده، چربی و هر نوع آلودگی را از سطح پوست پاک نمایید با این کار می توانید عوامل ایجاد کننده جوش را از بین ببرید، در واقع لایه برداری مواد اولیه تشکیل دهنده جوش را از سطح پوست خارج می کند در نتیجه جوش ایجاد نمی شود.

پوشیدن لباس های راحت و آزاد  

در صورتی که هنگام ورزش و فعالیت بدنی از لباس های تنگ استفاده کنید این کار سبب جوش زدن بدن می شود بنابراین بهتر است در این مواقع از لباس های آزاد و لباس های نخی استفاده کنید چرا که لباس هایی با الیاف طبیعی از تنفس سطح پوست جلوگیری نمی کنند و انتخابی مناسب برای زمان ورزش و فعالیت های بدنی به شمار می آید.

حتما بخوانید:   شکستن ناخن چه عواملی دارد و راهکارهای پیشگیری از آن

استفاده از روغن درخت چای  

امروزه به دلیل عوارضی که مواد شیمیایی برای بدن دارند بسیاری از مردم برای درمان مشکلات خود به خصوص مشکلات پوستی به مواد طبیعی روی آورده اند، روغن درخت چای که از برگ های درخت آن تهیه می شود یکی از این مواد طبیعی است، آنتی باکتریال بودن این ماده به از بین رفتن جوش های بدن کمک می کند.

با وجود اینکه استفاده از این روغن های طبیعی برای پوست مفید است اما نباید اجازه دهید آن ها در سطح پوست تجمع یابند و حتما به شستن روغن در سطح پوست توجه کنید، هنگامی که این روغن ها روی پوست باقی بمانند و با عرق و چربی ترکیب گردند سبب بسته شدن منافذ و در نتیجه بروز جوش می شوند.

جوش بدن استفاده از ضد آفتاب مناسب

یکی از راه های بسیار مهم برای محافظت از پوست در برابر نور خورشید استفاده از کرم های ضد آفتاب است، اما سعی کنید از ضد آفتاب های خیلی چرب استفاده نکنید چرا که سبب بسته شدن منافذ پوست می شوند و همچنین ضد آفتابی متناسب با نوع پوست خود خریداری نمایید.

مصرف مواد غذایی سالم 

استفاده از مواد غذایی ناسالم مانند نان هایی با آرد سفید، پاستا تهیه شده با آرد سفید، برنج، سیب زمینی و موادی از این قبیل سبب تحریک و افزایش جوش می گردند پس بهتر است به جای این مواد یک رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، میوه ها، مواد غذایی بر پایه پروتئین و غلات کامل داشته باشید.

استفاده از دارو 

در صورتی که با رعایت این نکات و درمان های خانگی جوش های شما از بین نرفت حتما به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا با کمک دارو و پماد های تجویزی دکتر نتیجه مطلوب حاصل گردد، همچنین توجه کنید که درمان کامل جوش زمان بر بوده و لازم است دوره درمان را تا انتها سپری کنید.

 

پوست مانند هر ارگان دیگری نیاز به توجه و مراقبت دارد در صورتی که دستورالعمل های لازم را رعایت کنید و پوست خود را مرتب با یک شوینده مناسب شستشو دهید و همچنین رعایت سایر نکات ذکر شده می توانید به پوست خود کمک کنید و پوستی سالم و شاداب داشته باشید.

 

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *