بیماری ایدز چه علامت هایی دارد؟

علایم پوستی ایدز

ایدز در فارسی به معنای سندرم نقص ایمنی اکتسابی است و به انگلیسی Acquired Immunodeficiency Syndrome نامیده می شود. ایدز توسط ویروسی به نام اچ آی وی انتقال می یابد و افراد را رفته رفته درگیر می کند و هنگام شدت گرفتن می تواند به راحتی منجر به فوت گردد. این بیماری ابتدا شبیه به یک سرماخوردگی است که ۲ الی ۴ هفته بعد ورود ویروس به بدن شکل می گیرد و در وهله ی اول سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و سپس آن را از بین می برد. ایدز نوعی بیماری عفونت ویروسی که از طریق رابطه جنسی، خون و از طریق مادر به فرزند در طول زمان بارداری، بدو تولد و دوره شیردهی منتقل می شود‌. حدوداً ۹۰ درصد افرادی که به ایدز مبتلا هستند در پوستشان دچار تغییرات گوناگونی می گردند و این در حدی است که حتی بثورات اچ آی وی به عنوان ضایعات قرمز کوچک متعدد ظاهر می‌ گردند و دارای ظاهری صاف و بزرگ هستند. این بثورات به طور معمول ۲ ماه پس از ابتلا خود را آشکار می سازند، البته باید توجه داشت که همه ی مبتلایان به ایدز این علائم را ندارند و به راحتی می توان آن را با سرماخوردگی و آنفولانزا اشتباه گرفت. علائم اولیه بیماری پوستی ایدز

_ تب

_ سردرد

_ اسهال

_ بثورات پوستی

_ درد عضلانی و درد مفصل ها

_ گلودرد و ایجاد زخم های دردناک در دهان

_ سرفه

_ عرق کردن شب هنگام

_ کاهش وزن

_ تورم غدد لنفاوی بیشتر در ناحیه گردن

علائم جدی و خطرناک بیماری پوستی ایدز

۱: عفونت های باکتریال:

این بیماری عفونت های پوستی ناشی از باکتری را به دنبال دارد و افراد معتاد در محل تزریق خود شاهد آبسه خواهند بود. زخم سرد یکی از شایع ترین عفونت های باکتریایی است که قادر به پیدایش تاول های بزرگ و خوشه ای مانند، نرم و پر از مایع زرد رنگ بر روی پوست می باشد که به راحتی پاره می شوند.

۲: اگزمای شوره ای:

این بیماری بیشتر بر روی صورت ظاهر می گردد و گونه، پیشانی، ابروها، بینی و گوش ها را فرا می گیرد که دارای رنگی قرمز و به شکل ضایعات پوسته دار و به همراه خارش است. شایان ذکر است که در پوست سر به صورت شوره نمایان می شود و گاهی سایر نقاط بدن همانند کشاله ران و قفسه سینه را در بر می گیرد. برای درمان اگزمای شوره ای معمولا از کرم، پماد و داروهای کورتن دار استفاده می شود.

حتما بخوانید:   علائم پوستی کلسترول بالا چیست؟ تاثیر کلسترول بالا روی پوست را جدی بگیرید

۳: پسوریازیس:

کسانی که به پسوریازیس مبتلا هستند اگر به بیماری ایدز مبتلا گردند، بیماری در بدنشان شدت بسیار بالایی خواهد گرفت به طوری که اندازه و رنگ ضایعات پوستی تغییر خواهد کرد، در این صورت ضایعاتی که به صورت تاول های پر از چرک، همراه خارش، دارای قرمزی و پوسته ریزی و به رنگ صورتی هستند تمامی قسمت های بدن به ویژه آرنج ها، کف سر و زانوها و گاهی کف دست و پا را فرا می گیرد.

۴: خارش:

بیماری اچ آی وی حاوی برجستگی های کوچک و یا بزرگ کویری بر روی پوست می باشد که با خارش زیادی همراه است و گاهی نیز حتی دارو و پمادهای ضد حساسیت برای رفع این خارش جوابگو نمی باشند.

علایم پوستی ایدز۵: فولیکولیت ها و ضایعات آکنه ای:

تعداد زیادی از افراد مبتلا به ایدز در اطراف فولیکول های مو در پوست قفسه سینه، پشت، پوست سر، پاها و نشیمن گاه دچار کورک های کوچک می شوند. این ضایعات شبیه به آکنه می باشند که دارای خارش شدید هستند و گاهی فرد درگیر شده را آنقدر وادار به خاراندن می کنند که منجر به عفونت و خونریزی محل می گرد. این حالت معمولا با لوسیون های موضعی و داروهای ضد حساسیت درمان می شود.

۶: سارکوم کاپوزی:

اولین سرطان مرتبط با ایدز سارکوم کاپوزی نام دارد که اوایل به صورت لکه های صورتی رنگ و بعد کاملا منتشر شده و قابل لمس می باشد. این بیماری دارای علائم خاصی نبوده و درگیری مخاطی در آن شایع می باشد، به علاوه دارای سه مرحله پچ، پلاک و ندول است.

۷: دانه های سروکانورژن:

کسانی که به ایدز مبتلا می گردند در طی چند هفته علائم آنفولانزا و دانه های پوستی را تجربه می نمایند که به آن سروکانورژن می گویند. زمانی که این فرایند رخ می دهد بدن خود به خود آنتی بادی های اچ آی وی را تولید می کند و موجب تب و تورم غدد لنفاوی می گردد. ای دانه های روی سینه و پشت نمایان گشته که دارای ظاهری صاف و قرمز رنگ و بدون خارش هستند.

۸: تبخال:

تبخال دو نوع است که شامل هرپس سیمپلکس و تبخال سیمپلکس می باشد. هرپس سیمپلکس به طور معمول در دهان یا نزدیکی دهان رخ می دهد و به صورت درد سرماخوردگی است اما تبخال سیمپلکس روی بدن و نزدیک اندام های جنسی رخ داده و گاهی نیز به آن تبخال دستگاه تناسلی گفته می شود. تبخال از طریق تماس شخصی نزدیک قابل سرایت است و تا به حال روش درمانی برای آن وجود نداشته است اما بروز آن به وسیله داروهای ضد ویروسی قابل کنترل می باشد. این بیماری بسیار مسری بوده و به شکل یک دانه نمایان می گردد که افراد مبتلا به ایدز در مبارزه با آن بسیار ناتوان هستند.

حتما بخوانید:   برای از بین بردن لک های صورت چه راهکارهایی وجود دارد؟

۹: زگیل آبکی:

این بیماری نیز همانند زگیل است و سبب ایجاد ضایعات می گردد که به دیگران نیز انتقال می یابد. ضایعات پوستی این بیماری به رنگ پوست هستند و آسیب نمی بینند ولی در طول زمان بدتر و بدتر می شوند.

۱۰: کهیر حاد:

کهیر در بیماری ایدز دارای نشانه های مختلفی است و از نشانه های آن در این بیماری می توان از سبوریک درماتیتیس نام برد. اگر هنگام خاراندن پوست سرتان با پوسته های زرد یا سفید مواجه گشتید و یا متوجه قرمزی و پوسته پوسته شدن بالای سینه و صورت خود گشتید امکان ابتلا به این بیماری در شما وجود دارد. کهیر با ورود ویروس اچ آی وی به داخل بدن با جوش های کوچک و تیره روی دست، پا، صورت و تن نمایان گشته و گاهی اوقات خود را به شکل زخم در دهان نشان می دهد.

۱۱: زگیل تناسلی:

ایدز بیشتر در ناحیه تناسلی علائم خود را نشان می دهد به ویژه در مردان. در این حالت ضایعات خیلی بزرگ و مقاوم در ناحیه تناسلی به وجود می آید به علاوه زگیل بسیار سریع در ناحیه تناسلی و دیگر قسمت های بدن پخش می شود. و می توان آن را با روش کرایوتراپی یا همان فریز کردن درمان نمود.

۱۲: راش سیفلیس:

این بیماری از طریق رابطه جنسی با فرد آلوده شده انتقال می یابد و خود را به صورت زخمی کوچک و بدون درد به اسم شانکر در ناحیه تناسلی، روده یا دهان نشان می دهد و سپس به صورت جوش در کف دست و پا ظاهر می گردد و اگر درمان نگردد سبب آسیب رسانی به قلب، سیستم عصبی و مغز می گردد.

۱۳: زونا ( هرپس زوستر):

افرادی که در کودکی آبله مرغان گرفته اند در بزرگسالی نیز این احتمال وجود دارد که به زونا مبتلا گردند. ویروس واریسلا زوستر زمانی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف نماید به صورت یک راش دردناک و تاول در قسمتی از بدن آشکار می شود. این بیماری درمان قطعی نداشته و فقط با مصرف داروهای ضد ویروسی می توان شدت و درد آن را کم نمود.

حتما بخوانید:   درمان جوش های بعد از لیزر موهای زائد

۱۴: پروریگو ندولاریس:

این بیماری به وجود آورنده توده های سخت و به شدت خارش دار در نواحی از بدن همانند گردن، شانه ها، پاها و بازوها است و در افراد مبتلا به ایدز همانند اگزما شایع می باشد. از نشانه های پروریگو ندولاریس می توان به تضعیف سیستم ایمنی بدن اشاره نمود و برای درمان آن باید قرص های و دارو هدی استروییدی مصرف کرد.

۱۶: برفک دهان:

قارچ کاندیدا به طور طبیعی در دهان وجود دارد هنگامی که به بیماری ایدز مبتلا شوید بسیار سریع در بدن رشد نموده و از علائم آن می توان به ایجاد لکه های سفید روی زبان، گونه ها و سقف دهان اشاره کرد. در صورتی که این زخم ها در لوله غذایی پخش گردد می توانند بلعیدن را بسیار سخت نمایند از این رو باید از داروهای ضد قارچ و دهان شویه استفاده نمود.

علایم پوستی ایدز۱۷: سرطان پوست:

سیستم ایمنی بدن تا حد توان خود با سرطان مبارزه می نماید اما در صورتی که به بیماری ایدز مبتلا گردید سرطان پوست رشد می گردد. این سرطان شبیه برجستگی های مرواریدی با رنگی قرمز و ظاهری صاف می باشد که ابتدا پوسته پوسته می شوند و سپس بهبود می یابد.

۱۸: لکوپلاکی مودار دهان:

وجود لکه های سفید و مودار روی زبان نشانه هایی از وجود این بیماری است و ابتلا به این بیماری نشان دهنده ی پیشرفت بیماری ایدز در بدن می باشد.

راه های درمان ایدز

تا به حال هیچ راه درمان قطعی برای بیماری اچ آی وی شناسایی نشده است اما راه هایی وجود دارد که تاثیر این بیماری را کم می نماید و به فرد مبتلا کمک می کند که زندگی سالم تری داشته باشد. درمان ویروس اچ آی وی از طریق آنتی رترو ویروس درمانی امکان پذیر است و با این روش می توان از طریق دریافت داروهای روزانه تا حدود کمی ایدز را کنترل کرده و خطر انتقال آن را کاهش دهید‌.

دسته بندی: مجلهبرچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *