در اولین ملاقات خود با پزشک، مهم است که لیست داروهای مصرفی خود را به پزشک خود بدهید. علاوه بر این، اگر بیماری یا وضعیت خاصی دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. به منظور جلوگیری از آسیب های پوستی درمان جوش های بعد از لیزر باید از مصرف اسپری های برنزه کننده یا برنزه کردن و آفتاب گرفتن چند ماه قبل لیزر خودداری کنید. به خصوص با نزدیک شدن جلسات لیزر موهای زائد توصیه میشود که موهایتان را طوری اصلاح کنید که آنها را از ریشه جدا نکند، مثل بند انداختن و واکس . از محصول های شیمیایی مراقبتی پوست و همچنین لایه بردارهای بسیار قوی خودداری کنید. تا به نتیجه دلخواه درمان جوش های بعد از لیزر موهای زائد برسید. ما در مجله آرانیک به شما کمک می کنیم تا بهتر به نتیجه برسید.
علت جوش بعد از لیزر
عمده ترین عللی که باعث به وجود آمدن جوش بعد از لیزر می شوند عبارتند از:
مصرف بیش از اندازه متعادل از اکسید کرم زینک اکساید
کرم زینک اکساید می تواند التهاب پوستی و قرمزی پوست را برطرف کند. به طور معمول پزشکان توصیه میکنند که از بعد لیزر حتما از این کرم استفاده شود. ولی بایستی توجه کنید که این کرم را در حد یک لایه نازک بر روی سطح پوستی بمالید. زیرا اگر از این کرم زیاد استفاده شود بعد از لیزر باعث ایجاد آکنه می شود .
تنظیم های اشتباه دستگاه لیزر
مکانیسم دستگاه لیزر به این شکل است که پرتو لیزر از سطح پوست رد میشود و ریشه مو توسط ملانین ها جذب می شود و حرارت زیاد ناشی از لیزر فولیکول های مو را می سوزاند. در این حالت، با نابودی فولیکول های مو، سایر موهای زائد رشد نمی کنند. اگر اپراتور دستگاه لیزر دارای مهارت کافی جهت تنظیم نمودن تعداد پالس و مدت زمان مورد نیاز پالس های لیزر که بایستی متناسب با پوست و موهای شما باشد را نداشته باشد، در این صورت بعد لیزر درمانی جوش های آکنه و التهاب شدید پوست ایجاد می شود.
پوست حساس
پوست برخی از مردم بسیار حساس می باشد و می تواند با کوچکترین تحریک دچار آکنه و التهاب شود. به طور معمول افرادی با پوست شفاف دچار این وضعیت می شوند. البته حتی اگر فردی دارای پوست تیره باشد و از لیزر درمانی به طرز درستی استفاده نکند، بعد لیزر، دچار آکنه و التهاب میگردد.
پوست های نوع چرب
اشخاصی که دارای پوست چرب هستند، در حقیقت منافذ پوست آنها بسته است. لیزر باعث تحریک موهای زائد پوست میگردد. در این حالت، غدد چربی که در زیر پوست هستند چربی بیشتری ایجاد می کنند. هر چه پوست چربی بیشتری را تولید نماید، آکنه های بیشتری روی سطح پوست به وجود می آید. به همین خاطر، عارضه بروز آکنه بعد لیزر درمانی معمولاً در افرادی که پوستهای چربتری دارند، بیشتر رخ میدهد.
مبتلا بودن به امراض خاص
مطالعات زیادی در مورد عوارض لیزر با دستگاه های مختلف انجام شده است. طبق آمار، افرادی که از بیماریهای خاصی مانند عفونتهای پوستی، دیابت و اختلال در سیستم ایمنی بدن رنج میبرند، به وجود آمدن آکنه و جوش در بین آنها شایعتر است. بنابراین، اگر از یک بیماری خاص یا مصرف داروهای هورمونی رنج می برید، باید قبل از استفاده از لیزر برای جلوگیری از درگیر شدن عوارض لیزر، با پزشک متخصص خود مشورت نمایید.
آلودگی محیطی و کثیفی دستگاه لیزر
عدم وجود بهداشت محیطی که در آن فرآیند لیزر صورت می گیرد، به خصوص آلودگی هندپیس لیزر یکی از عوامل ایجاد آکنه بعد از لیزر می باشد. زمانی که برای انجام لیزر درمانی به کلینیک ها یا مراکز لیزر مراجعه مینمایید، حتماً از رعایت کردن اصول بهداشتی توسط آن مرکز اطمینان حاصل کنید. حتی برای اطمینان بالاتر قبل از انجام کار لیزر درمانی، از اپراتور لیزر بخواهید هندپیس دستگاه را تعویض کند و برای شما از یک هندپیس نو استفاده نماید.
بر خلاف دستگاه های لیزری دیگر، موقع استفاده از دستگاه لیزر الکساندرایت برای هر بیمار می توان هندپیس را تعویض نمود. علاوه بر این به خاطر داشته باشید که محیطی که در آن لیزر درمانی میکنید باید بهداشتی باشد و حتما از دستکش ها، کاور ها و ملحفه های یکبار مصرف استفاده گردد . برای محافظت نمودن از چشمان خود در مقابل اشعه لیزر، از اپراتور لیزر بخواهید که حتما یک عینک محافظ به شما بدهد.
مراقبت های نکردن مراقبت های پوستی بعد از لیزر درمانی
اگر بعد از لیزر از پوست خود مراقبت نکنید، بعد از لیزر زمینه ایجاد جوش و آکنه جوش به وجود می آید. بعد از اتمام جلسات لیزر دقیقا طبق توصیه کارشناس یا اپراتور عمل کنید. به طور مثال هنگامی که در معرض آفتاب قرار گرفتید؛ از کرم مناسب ضد آفتاب استفاده نمایید. بعد از لیزر موهای زائد اکیدا از دوش گرفتن با آب داغ خودداری کنید. «سونا» بعد از لیزر ممنوع می باشد. در نتیجه رعایت نمودن موارد گفته شده برای مراقبت های پس از لیزر نه تنها برای سلامتی پوست شما ضروری می باشد، بلکه از احتمال بروز آکنه و جوش نیز می کاهد.
مدت زمان ماندن جای جوش بعد از لیزر چقدر است؟
همانطور که میدانید ایجاد جوش و آکنه بعد از لیزر آزار دهنده می باشد ولی نگران نباشید چون بعد از مدتی کاملا از بین می رود . قرمزی و تورم پوست، بیحسی یا در موارد حاد تر تاولهای پوستی یا سوختگی نوع معمولی از عوارض جانبی بعد از لیزر درمانی می باشد. این عارضه های آزار دهنده به خاطر استفاده از دستگاه لیزر نامرغوب و یا عدم مهارت کافی اپراتور لیزر می باشد و معمولاً پس از یک هفته برطرف می شوند. جوش در نهایت سه تا ده روز پس از لیزر ناپدید می شود. اگر جوش و آکنه بعد 10 روز از بین نرفت یا غیرطبیعی شد، سریع نزد متخصص خود بروید تا داروهای مناسب را تجویز کند.
اثر دستگاه لیزر مو زائد تحت عنوان دستگاه الکساندرایت در نتایج مربوط به آن
با توسعه دستگاه های لیزر مو نامرغوب و عدم آگاهی کافی مدیر های مراکز لیزر درمانی در اطلاع از دستگاه مرغوب ، به مراجعینی که قصد لیزر نمودن موهای زائد خود را دارند توصیه میشود قبل از انتخاب مرکز لیزر درمانی، در ارتباط با مرغوبیت دستگاه های لیزر و برند آن و همچنین توانایی اپراتور های مرکز برای انجام کار لیزر درمانی، به اندازه کافی تحقیق نمایند.
آیا امکان باقی ماندن آکنه روی سطح پوست وجود دارد؟
جوش و آکنه مربوط به بعد از لیزر درمانی مانند سایر جوش و آکنه نقاط بدن است که در مشکلات مربوط به جوش و آکنه دیده می شود و در صورت انجام ندادن نکات بهداشتی وابسته به آکنه مانند عدم دستکاری یا استفاده صحیح از کرم و پمادها هیچ نگرانی برای باقی ماندن جای این جوش ها وجود ندارد.
بهترین راه برای برطرف نمودن آکنه بعد از لیزر درمانی چه می باشد؟
در مواردی که آکنه بعد از لیزر موهای زائد خیلی بیشتر از مقدار کم تا متوسط است، برای کسب اطلاعات بیشتر به پزشک مراجعه نمایید، ما در ادامه این مقاله به بررسی داروهای بدون نسخه و خانگی جهت برطرف نمودن آکنه ضعیف تا متوسط میپردازیم.
دواهای موضعی و درمان های موقت برای جوش های پس از لیزر درمانی خط اول راه مداوا جهت درمان نمودن و کاهش دادن جوش های موضعی می باشد. این دواها باعث نابودی کومدون و میکرو کومدون ها می شوند؛ و از بروز جوش های بعدی جلوگیری می کنند؛ شایان ذکر است که خاصیت های ضد التهابی این دواها تاثیر بسزایی در کاهش جوش ها دارد.
انواع این داروها شامل لیست زیر می باشد:
ترتینوئین آداپالن( دارای تاثیرات تحریک بخشی خفیف تری نسبت به بقیه رتینوئیدها)
تازاروتن ( تحت هیچ شرایطی حتی اگر مشکوک به بارداری باشید هم نباید از آن استفاده کنید)
ایزوترتینوئین، نام داروی دیگری است که جهت درمان جوش و آکنه ضعیف تا متوسط مورد مصرف قرار میگیرد؛ در واقع بنزوئیل پراکسید می باشد که از تولید مثل باکتری های P.Acne که باعث ایجاد جوش می شوند؛ جلوگیری به عمل می آورد.
در صورت لزوم مصرف داروهای هورمونی و ضد التهابی و … فقط باید با تایید و دستور پزشک مورد استفاده قرار گیرد. آنتی اکسیدان های موضعی مانند اریترومایسین، کلیندامایسین با نابودی ساختن باکتری های سطح پوست در کاهش جوش ها بسیار موثر می باشند. نکته قابل توجه این است که بسیاری از این داروهایی که به آنها اشاره کردیم خودشان از موارد ممنوع مصرف از لیزر موهای زائد میباشند.
آیا لیزر نمودن موجب ایجاد لک و جوش بر روی سطح پوستی می گردد؟
خوب است اگر پوست شما چرب است و مستعد جوش زدن است تا آخر درمان هایی که مرتبط با آکنه و کاهش یافتن التهاب های پوستی ناشی از لیزر درمانی موهای زائد است؛ به تعویق بیفتد.
بعد ایجاد جوش بر روی سطح پوستی به ویژه در قسمت بیکینی چه کاری باید انجام داد؟
پس از لیزر درمانی موهای زائد ناحیه بیکینی تا جایی که مقدور است بگذارید تا ناحیه آسیب دیده در هوای آزاد قرار گیرد و از کرم های مخصوص ترمیم کنندگی مانند سی گل یا سیکالفیت استفاده نمایید. همچنین به هیچ وجه جای باقی مانده جوش ها را دستکاری نکنید و هیچ نگرانی بابت عارضه های لیزر درمانی موهای زائد ناحیه بیکینی نداشته باشید.
نتیجه گیری
قبل از انجام دادن لیزر درمانی حتما تحقیقات لازم در ارتباط با برند دستگاه های مرکز مورد نظر خود و همچنین مهارت کافی اپراتور آن مرکز انجام دهید و اگر چنانچه دارای حساسیت پوستی یا بیماری خاصی هستید، قبل از مراجعه به مرکز لیزر درمانی حتما با یک پزشک متخصص مرتبط با مشکل خود مشورت نمایید.ما در مجله زیبایی آرانیک بهترین خدمات زیبایی پزشکی را برای شما فراهم کردیم و شما می توانید هرگونه اعتقادات و پیشنهادات را